Baros tilbake mot Palace

Baros er ok og bør spille i morgen. Ny tillit til Mellor? Ingen fare med Pongolle. Gerrard og Nuñez i aksjon for reservene mandag? Cissé ser positivt på fremtiden, og setter skaden i perspektiv. Partridge imponerte ”Rafa”.

Milan Baros sto over mot Birmingham (og Middlesbrough) grunnet en hamstringstrekk. Liverpool Echo melder at tsjekkeren tilbrakte gårsdagen på treningsfeltet og trente sammen med resten av laget i dag. Det er dermed ventet at han spiller mot Crystal Palace i morgen i den tv-sendte kampen på Canal+ Sport. Neil Mellor scoret to mål mot Middlesbrough og kan få ny tillit på topp.

- Med Djibril Cissé ute er det veldig viktig å ha Milan tilbake. Han er ok og bør spille. Neil spilte godt på onsdag. Målene han scoret vil bli veldig viktige for selvtilliten og fremtiden hans. Han er på lista og han har en mulighet til å spille, uttaler Benitez.

 

Ingen fare med Pongolle

Florent Sinama-Pongolle måtte byttes ut på onsdag, men hadde kun pådratt seg krampe. Han er dermed spilleklar.

 

Gerrard og Nuñez i rute

Benitez bekrefter også at Steven Gerrard og Antonio Nuñez er i rute med rekonvalesensen. Begge spilte 20 minutter i en treningskamp på Melwood fredag og kom gjennom uten problemer. Reservene spiller mot Wolverhampton mandag, men manageren sier det er for tidlig å si om duoen spiller der.

 

 

Cissé positiv til fremtiden

Djibril Cissé har aldri vært inne på tanken om å legge opp etter det stygge benbruddet han pådro seg mot Blackburn.

- Jeg tenkte aldri på å avslutte karrieren. Ikke for et benbrudd i skinne- og leggbenet, selv om det er den verste skaden jeg har hatt.

 

23-åringen setter skaden i perspektiv når han trekker frem hva tidligere lagkamerat i Auxerre, Khalilou Fadiga, som nå spiller i Bolton, må gå igjennom. Senegaleseren har operert inn en defibrillator for å rette opp et hjerteproblem. I tillegg synes han det var verre å måtte stå over EM enn å være ute med skade.

- Venner som Djimi Traore, Florent Sinama-Pongolle og Kali (Fadiga) kommer ofte og besøker meg. Når jeg ser hva som skjedde med Kali, er skaden min ingenting. Han kan dø, mens for meg er det bare et benbrudd. Skaden min går mindre innpå meg enn det røde kortet. Å miste Euro 2004 på grunn av noe sånt…. Det var verre gester enn mine som ga mindre straff.

 

Cissé er optimistisk med tanke på fremtiden i Liverpool FC.

- Nå føler jeg det bra mentalt. For meg er det ikke et stopp, men en pause. Og vi vil starte pånytt neste år. Jeg vet det. Jeg har veldig tro på fremtiden, og jeg har spilt noen gode kamper for Liverpool. Jeg har funnet min posisjon, og har spilt litt på høyresiden. Jeg føler det fint i Liverpool, og jeg vil gjerne si at det er en stor klubb. Legen besøker meg hjemme, Benitez og lagkameratene besøkte meg på sykehuset og når jeg drar på Melwood, er alle glade for å se meg. Jeg kan ikke reise til stadion for å se kamper. Med krykker er det vanskelig å gå i trapper. Jeg vet ikke om jeg er tilbake om seks måneder, men jeg kommer når jeg blir klar. Det kan ta mindre enn seks måneder, men jeg vet ikke.

 

Cissé benytter også anledningen til å kritisere dommerne i England.

- Her spiller det ingen rolle om du er Henry, Cissé eller andre, forsvarerne takler likt uansett. Men dommerne …. En skade lik min, for eksempel, ville dommerne i Frankrike ha ventet litt før de tok en avgjørelse. Her skjedde ingenting. Ballen gikk ut av spill og han sa ”spill videre”.

 

Franskmannen er også frustrert over de engelske avisene.

- Jeg tror ikke jeg blir vant med dem. Om skaden min skrev en avis at karrieren min var over, en annen sa at jeg hadde syv brudd.

 

 

Partridge imponerte Benitez

Rafael Benitez var imponert over hva Richie Partridge presterte etter at han kom in som innbytter mot Middlesbrough, blant annet stod 24-åringen for den målgivende pasningen til Neil Mellors første scoring. Manageren utelukker ikke at iren får flere sjanser fremover.

- Vi spilte ikke så bra i 2.omgang, og med Partridge har vi en annen mulighet til å spille bredt, og han spilte godt. Han har gått lenge uten å spille grunnet skade og for ham var det viktig å spille. Han gir oss flere alternativer og han kom innenfor 16-meteren og var alltid farlig. Det er viktig å se spillere fra akademiet spille på førstelaget. Hvis de holder et godt nok nivå, så tror jeg at vi kan benytte spillerne mer. Det avhenger av spillerne.