Baros vil hurtig tilbake

Milan Baros er fast bestemt på å komme seg raskt inn på førstelaget til Liverpool igjen. – Vi må bli mer kliniske, sier Rushie. England på Eurosport i kveld. Usikkerhet om påskekamper.

Milan blir stadig bedre

Milan Baros håper å gjennomføre nitti minutter på reservelaget mot Manchester United på torsdag, og overbevise i den grad at han er på førstelaget som spiller omkamp i Portsmouth til søndag.  Det er en tydelig sulten tsjekker som nå tørster etter spill og scoringer igjen etter å ha vært fem måneder ute som følge av ankelbruddet:  - Mitt første mål er å komme tilbake på laget som fort som overhodet mulig, og siden å spille så mange kamper som jeg kan.  Jeg ønsker at vi skal greie å kvalifisere oss for Champions League, fordi det er viktig for alle i denne klubben.  Jeg kan også se fram mot EM sammen med det tsjekkiske landslaget til sommeren.  Jeg er mye mer komfortabel med å gå inn i taklinger nå, og det blir bedre for hver dag.  Jeg har tatt imot mange taklinger under de siste ukene, både på reservelaget og i trening, og jeg har ikke følt noe smerte.  Ankelen føles utmerket og jeg kan knapt vente på å få den testet i Premier League.

På spørsmål om hvilken spiller han helst skulle ha sett på Anfield, svarte Milan at han ikke ville velge Thierry Henry siden de spiller i samme posisjon, men at han veldig gjerne så landsmannen Tomas Rosicky spille i den røde trøya.

 

- Liverpool ikke bestemte nok foran mål

Scoringskongen Ian Rush, som nå er angrepstrener i LFC, mener at dagens lag på Anfield for øyeblikket ikke er kyniske nok foran motstandernes mål:  - Det er kun et spørsmål om å være litt mer bestemte og kliniske foran mål i de periodene hvor du har et spillemessig overtak.  Hvis du scorer så tidlig som Liverpool gjorde mot Portsmouth gir det motstanderen nesten hele kampen å komme tilbake på, så sant du ikke selv greier å drepe kampene gjennom en scoring til.

 

Fotballkveld i Europa – også på TV

John Arne Riise spiller back når Norges kamp vises på TV3 mot Nord-Irland kl 20.30 i kveld.  Nordmannen hadde fått signaler om at han skulle være midtbanespiller på landslaget, men Åge Hareide ønsket å prøve sunnmøringen i denne kampen hvor man ellers også har et meget offensivt mannskap.

På Eurosport vises et sammendrag fra flere av de mest attraktive privatlandskampene i kveld.  Programmet starter kl 22.30, og det er annonsert at det blir bilder fra både Kroatia-Tyskland og Portugal-England, hvor det altså vil være spillere fra Liverpool involvert.  Se ellers vår TV-liste.

 

Utsettelser i påsken?

Mange ringer oss angående påskekampene, siden det er usikkerhet hvorvidt de aktuelle kampene med Liverpools spilles til det angitte tidspunktet.  Terminlisten sier at de røde skal i aksjon på Highbury mot Arsenal lørdag 10.april, og møter en av de nærmeste konkurrentene i ligaen i Charlton mandag 12.april, som er 2.påskedag.  Både Arsenal og Liverpool kan imidlertid være involvert i E-Cup midtuken før, og Liverpool da sogar på torsdag 8.april.  Gerrard & Co vil dersom man kommer seg til kvartfinalen også spille sin returkamp onsdag 14.april.  Skulle dermed Pool komme seg over de to neste hinderene i UEFA-Cupen er det veldig mye som tyder på at oppgjøret mot Charlton må flyttes.  Det har også vært antydet at Arsenal-Liverpool kan bli flyttet fra lørdag til søndag 11.april.  Ingenting angående dette er offisielt, men en skal altså være litt forsiktig med å ta det for gitt at det blir hjemmekamp i påsken i år.  En skal også være oppmerksom på at helgen før er det Liverpool-Blackburn søndag 4.april, men at denne kampen også vil bli flyttet dersom vertene greier å spille seg til semifinalen i FA-Cupen.