Benitez fornøyd etter årsbeste

Rafa roser Luis Garcia, men understreker at seieren mot WBA var et lite skritt på en lang vei å gå. Toppscorer Stevie G vil ha flere mål. Harry Kewell skadet. Endelig seier for juniorlaget.

Manager glad for seier

Rafael Benitez var godt fornøyd etter 3-0 mot WBA, selv om han understreker at det fortsatt er mye å rette på.  Manageren roste også den nye publikumsfavoritten Luis Garcia og kapteinen Steven Gerrard.  – Vi spilte mye bedre enn vi har gjort i de siste kampene.  Det var bedre bevegelighet i angrepspillet og Luis Garcia ga oss flere alternativer.  Dette var årsbeste fra oss, men jeg håper vi kan bli bedre.  Vi har tatt et lite steg framover, men det er fortsatt mange steg til å gå.

- Luis Garcia er en meget god spiller som gir oss muligheter.  Når du ser ham vet du at han kan sin fotball siden han alltid tenker og beveger seg mye.  Han er annerledes i det at han kan spille i flere posisjoner.  Han jobber alltid for laget, han prøver ting, og han har kvalitet.  Han får ting til å skje.

- Laget jobber som et lag og vi vil vinne flere kamper.  Spillerne hjelper hverandre, og det er godt å se.  Det negative var at jeg fortsatt synes vi virket sårbare bakover ved enkelte anledninger, men det var viktig å vinne i dag.  Det vil ha gitt oss ytterligere selvtillit.

 

Den nye goalgetteren

Forrige sesong scoret Steven Gerrard totalt seks mål, så langt denne sesongen står han bokført med fire fulltreffere.  Det gjør ham til toppscorer i Liverpool FC, enn så lenge.  Kapteinen forteller at manageren har bedt ham å være hissigere på grøten rundt motstanderens nettmasker, og at han ikke ønsker å stoppe med dette.  – Jeg har hatt noen samtaler med manageren siden sesongen startet, og han ønsker at jeg skal score mer fra midtbanen.  Det er hva jeg prøver å gjøre.  Det dreier seg om å komme fram på de rette tidspunktene, og gjøre de riktige løpene.  Jeg ønsker ikke å gå på løp hele tiden og risikere å skape hull bak meg.  Jeg er fornøyd over å ha scoret fire mål så langt, men jeg ønsker å score mer.  Jeg har imidlertid ikke satt meg noen mål.

 

Problem for Kewell

Rafa Benitez understreket etter kampen i går at han byttet ut Steven Gerrard kun får å hvile ham til kommende oppgaver, ikke minst siden Steven var kommet tilbake fra to harde kamper for England.  Ryktene gikk om at scouseren skulle ha signalisert at han ønsket å bytte ut, men ifølge Benitez var det Harry Kewell som hadde et problem.  Australieren fortsatt imidlertid å spille, før også han ble tatt av banen.  Sannsynligvis er Harry tilgjengelig for spill mot Monaco førstkommende onsdag.

 

U18 slo MBG 1-0

Etter å ha tapt sine tre første kamper slo Liverpools U18-lag bra tilbake i går, da de beseiret de regjerende juniormesterne Middlesbrough på bortebane.  Karl Noon var tilbake fra skade og scoret seiersmålet i 1-0 seieren.  Nettopp det å ha målscorere har vært mye av problemet under de første kampene.  Trener John Owens var da også fornøyd etter kampen:  - Vi spilte i perioder veldig bra, under vanskelige forhold med mye vind.  Guttene kjempet svært godt.  Jeg er meget fornøyd over at vi nå har fått vår første seier.

Liverpools lag:  Paul Willes, Lee Peltier, Danny Smith, Robbie Threlfall, Danny O’Donnell, Paul Barrett, Danny Guthrie, Phil Townley (James Frayne 85), Karl Noon (James Smith 85), Adam Hammill (John-Paul Kelly 85), Ryan Wilkie.

Midtbanespilleren Paul Barrett har signert en avtale som spiller på Liverpools akademi, etter tidligere å ha vært i Manchester City.