Benitez med høyere press

Rafael Benitez er blitt intervjuet av den engelske pressen under USA-oppholdet, og vår spanske manager har en rekke interessante ting å si.

Om balanse

”I Valencia forrige sesong scoret vi 71 mål, mens Real Madrid scoret 72.  Vi slapp inn 27 og Real omtrent 40.  Det viser at vi hadde en balance, og for meg er det viktig.

 

Om Owen og Gerrard

”Jeg ønsker ikke å bygge laget mitt rundt Michael Owen.  Jeg ønsker ikke å bygge laget mitt rundt én spiller.  Dersom Michael gjør det godt vil han spille, men det samme gjelder for Pongolle, Cissé og Baros.  De må også spille som en del av laget, slik at jeg vil få satt opp mit lag riktig og deretter avgjøre hvem som skal starte.

”Noen ganger når du ser Steven Gerrard er en en veldig, veldig god spiller.  Men han behøver å arbeide med det taktiske.  Når du ser han spiller ballen og setter fart, da forstår du hvor viktig han er for oss.  Hvis vi kan snakke med ham og greide å forandre hans spill noe vil han kanskje bli en av de beste i verden.  Potensialet er enormt.

 

Om spillestil og tålmodighet

”De jeg kom til Valencia hadde de vært to ganger i finalen i Champions League.  De hadde et godt lag, men som kanskje var litt defensivt.  Vi prøvde derfor å bli mer offensive.  Det viktiste var at vi flyttet den defensive linja 10 til 15 meter framover, slik at laget oftere kommer frem i angrepsposisjoner og får flere muligheter til å score.  Du kunne se fremgangen i den andre og tredje sesongen.

”Du vil ha grunnleggende ideer, men laget må formes av spillerne.  I Valencia hadde vi et spesielt talent i Amaiar, slik at vi forandret systemet slik at det skulle passe ham.  Her har vi fire angripere og vi må få det beste ut av dem.

”For en manager er det veldig viktig å være tålmodig, for du behøver tid til å forandre på ting.  Jeg setter meg ikke ett mål.  Jeg kommer ikke til å si at vi vil vinne Premier League denne sesongen.  Det eneste målet er å bli bedre.  Jeg kan se på en video og oppdage ti feil som vi har gjort.  Jeg vil konsentrere meg om å rette på en av dem.  Den neste uka vil jeg rette på en til, og om tre måneder gjør vi kanskje bare to typer feil i løpet av en kamp.  Det vil være godt nok for meg.

 

Om å takle press

”Det var mye press da jeg kom til Valencia, som altså nettopp hadde vært i to finaler i Champions League.  Men vi snakket om det, og det kommer alltid en mandag etter en søndag.  Hvis du taper en kamp vil du kanskje vinne den neste.  Det er forskjellen mellom å lede et fotball-lag og et firma, hvor du ved slutt av året enten har tjent eller tapt penger.  I fotball har du to kamper i uka, to muligheter til å forandre oppfatningen til folk.  Nøkkelen er hardt arbeid, og ikke å lytte til andre for mye.