Benitez med Valencia-avgjørelse i dag

Rafael Benitez offentliggjør i dag om han ønsker å skrive under ny kontrakt med Valencia. McMahon forsvarer røde kritikere.

Benitez avgjør sin framtid i Valencia i dag!
Valencias manager Rafael Benitez (bildet) vil i dag kunngjøre om han godtar en forlenget kontrakt med sin nåværende arbeidsgiver og dermed om han har en framtid i klubben. Rapportene fra Spania tyder imidlertid på at han ikke velger å skrive under på forslaget fra klubben han ledet til spansk seriemesterskap og UEFA-cup tittel denne sesongen, og dette blir trolig offentliggjort på en pressekonferanse senere i dag. Den britiske tabloidavisa the Mirror hevder Benitez er så godt som klar for en overgang til Liverpool FC. Journalist David Maddock er sikker på at 44-åringen blir å finne på Merseyside om kort tid og antyder at Rick Parry og David Moores allerede har ferdighforhandlet en avtale verdt £35,000 i uka. Valencia som i følge rapportene har en gjeld på £70M og skal kun være i stand til å tilby halvparten av dette i tillegg til tvangssalg av spillere. Vi bemerker at dette er rene spekulasjoner, og Liverpools Chief Executive uttalte så sent som i går at en avgjørelse fra Anfield først blir tatt i midten av juni. Skulle Benitez som kun har et år igjen av sin kontrakt på Mestella Stadium avslå kontraktsforslaget fra Valencia er klubben neppe i stand til å tilby ham en forbedret avtale på grunn av den økonomiske situasjonen. 

Forsvarer kritikken fra gamle helter
Gerard Houllier ble ofte kritisert av tidlgiere storspillere i klubben mens han var Liverpools manager. Franskmannen følte seg nesten forfulgt av enkeltpersoner, og gjorde det til tider veldig klart hva han syntes om dem med krass kritikk tilbake. Nå går tidligere midtbanemann Steve McMahon ut og forsvarer gamle Anfield-helter i et intervju.
- Det handler ikke om at de tidligere spillerne ønsket at Liverpool gjorde det dårlig. De vil at klubben skal bli rik på suksess og gir bare uttrykk for sine egne følelser for de riktige årsakene. De ønsket ikke Houllier ut. Alt de ville var å kjempe for trofeer. Da det ikke skjedde måtte det ende slik. Jeg føler det ble feil av Houllier å legge presset på de tidligere spillerne. De har rett til å ha sin egen mening, og for mange av dem er det jobben. Dermed kan de si hva de vil innenfor en viss grense fordi det er konstruktiv kritikk. Manageren må være stor nok til å takle det, mener Steve McMahon.

- Ring Kenny!
McMahon, for øvrig arbeidsledig etter at han trakk som som Blackpool manager tidligere denne sesongen, synes Liverpool burde benytte seg av Kenny Dalghlish sin ekspertise - uansett om ønsker ham som manager eller ikke.
- Han vet hva som trengs og jeg tror han kunne vært instrumental i å finne den riktige manageren. Dersom de spør ham om å ta jobben sier han sikkert at han vil ha den. Viss de ikke henvender seg angående jobben for ham er jeg sikker på at Kenny kunne tenkt seg å være med på prosessen likevel, sier Steve McMahon som selv var spiller med og under Dalglish.