Benitez nektet å skylde på dommeren

Liverpools manager var frustrert over sitt første nederlag i ligaen på Anfield, og peker på dårlig konsentrasjon da Birmingham scoret. Han nekter imidlertid å skylde på dommeren etter at mange mente de røde ble snytt for minst et straffespark.

Så kom altså kampen da kanskje Liverpool for første gang merket savnet av spillere som Steven Gerrard, Djibril Cissé og Milan Baros. Spesielt fraværet av de to spissene preget en kamp hvor vi lenge klarte å spille vårt eget spill, skapte store sjanser foran mål, men aldri klarte å utnytte vårt overtak foran kassa. Kampen viste også med all tydelighet som Sinama-Pongolle og Neil Mellor ikke helt har nok pondus til å fylle tomrommet to internasjonale spisser etterlater seg. Enda. Harry Kewell viste igjen at han er langt fra toppformen, noe som kan bli et problem utover vinteren. Slik stallen ser ut nå, og med de skadene vi har, er vi mer avhengig av Kewells fotballegenskaper enn på lenge.

 

Kampen vil bli husket for to omdiskuterte dommeravgjørelser innenfor Birminghams straffefelt. Først er en liggende Cunningham borti ballen med armen, under press fra Garcia. Det er kontakt, men det ville likevel virket hardt straffet om dommeren skulle dømt straffe. Den andre situasjonen er mer tvilsom, og det fleste så ei hånd som kom ut da Izzet reddet et skudd på streken. The Kop og alle røde skrek på straffespark. Alle utenom dommer Uriah Rennie.

 

På sin briefing med pressen etter kampslutt nektet Benitez å bruke energi på å snakket om spillere som satt på tribunen og eventuelle straffespark vi skulle ha hatt. Manageren var mer skuffet over at to sekunders mangel på konsentrasjon fikk så store konsekvenser da Birmingham scoret på sin eneste sjanse i 2. omgang.

 

- Vi gjorde en tabbe og de scoret. I sannhet en frustrerende kamp for både supporterne, spillerne og meg selv. Vi sov i to sekunder, og tapte. Det er noe vi må ta lærdom av. Rafa var også skuffet over at spillerne ikke scoret på 100 % sjanser som Garcia og Hamann misbrukte. – Slik sjanser skal være mål. Luis og Didi er skuffet over at de ikke nettet.

 

Spanjolen nektet å bruke dommeren som unnskyldning for å ha tapt kampen. – Spillerne sa vi skulle hatt straffespark, men dommeren så ikke det samme som spillerne. Da kan man ikke gjøre mer med det. Manageren la imidlertid med et lite smil at til og med Steve Bruce mente Izzet hadde brukt hånda…

 

 

Liverpools manager ønsket ikke å skylde på kampens svake kampleder, Uriah Rennie, etter kampslutt. Her avslører han imidlertid frustrasjon over at det kun er lagt til 2 minutter. Omgang inneholdt fem spillerbytter og et par lengre stopp pga skader.