Benitez ønsker en forsvarer og en midtbanespiller

Liverpool håper å styrke laget ytterligere før transfer deadline. Diouf og Le Tallec spiller i morgen kveld. Norge fortsatt aktuelt, sier Parry. CL trekning i morgen.

Tålmodig manager vurderer troppen

Ifølge velinformerte Chris Bascombe i Liverpool Echo ønsker Rafael Benitez å styrke stallen med ytterligere en forsvarspiller, samt en kreativ midtbanespiller før transferstoppen 1.september.  Så langt er bare Josemi hentet av Rafa, i tillegg til at Djibril Cissé var klar før spanjolen ble ny sjef.  Den nye manageren ønsker å få en bedre oversikt over den troppen han allerede besitter, gjennom trening og kamper, og se hvilke behov som finnes etter at han har kjørt inn sitt system og spillemønster.  Det er likevel ingen tvil om at de røde er tynt besatt i enkelte lagdeler, ikke minst på flankene på midtbanen.  Med Vladimir Smicer igjen skadet, og El-Hadji Diouf tydelig ikke med i Benitez’ fremtidsplaner, er de røde sårbare ved å miste for eksempel ankelplagede Harry Kewell.  En slik spillertype er derfor antatt å være høyt oppe på handlelista.  Josemi har styrket forsvaret, ikke minst fordi han også kan spille på flere plasser, men en midtstopper av høy klasse vil fortsatt være noe man ønsker på Anfield.  Rafael Benitez innrømmet da også nylig at man jakter på en forsterkning i det sentrale forsvaret.

 

Bra reservelag mot Vauxhall

Liverpool vil stille med et solid reservelag når man møter Vauxhall Motors i morgen kveld, hvis manager Owen Brown en gang selv spilte på det nest beste laget til de røde.  Både El-Hadji Diouf og Anthony Le Tallec er annonsert å spille, i tillegg til lokale talenter som Jon Otsemobor og John Welsh.  Både Diouf, Le Tallec og Otsemobor skal være aktuelle for låneavtaler for neste sesong.

 

”Vi vil ikke neglisjere Norge”

Pre-season turen til Amerika synes å være en ubetinget suksess for Liverpool, hvor man spiller på flotte stadioner og mot sterke lag.  Til tross for stor interesse opplever man ikke et lignende hysteri slik det er i Østen.  Rick Parry er heller ikke redd for at lange reiser og ulik døgnrytme vil skape problemer før den snarlige sesongstarten:  ”Det er ikke for langt å reise.  Hvis en sammenligner med Asia blir det fortsatt drøyt å reise til østkysten av Amerika, men likevel ikke for mye for spillere som har spilt i et EM.  Vi ønsker ikke å reise til Østen i et år hvor det er et stort mesterskap, men vi brukte også en dag på reising når vi var i Sveits på treningsleir under tidligere år, slik at det ikke er særlig forskjell.

”Det er større tidsforskjell, men det er ikke håpløst.  Jeg ser ikke noe problem med dette i forhold til kvalifiseringen i Champions League.  En uke er plenty av tid til å komme seg igjen.

”En kan trygt si at det ikke er det samme hysteriet her som i det fjerne Østen.  Dette er mer avslappende.  Når vi kom hit følte vi også at vi var nødt til å spille mot et annet topplag.  I motsetning til i Østen vil ikke amerikanerne møte opp dersom det ikke var to europeiske lag av høy klasse.

”Vi har mange fans her, og det er en mulighet for oss til å skaffe oss nye venner.  Selvfølgelig er det også en økonomisk gevinst i dette, men det dreier seg likevel mer om å bygge forbindelser og skape mer støtte.

På spørsmål om kortere turer til Irland og Norge nå ikke lenger var på agendaen, svarte Parry:  ”Jeg vil ikke si at det lenger er uaktuelt, det vil bare bli større variasjon fremover.  Jeg synes ikke det er fornuftig lenger at vi reiser til Norge hvert eneste år.  Samtidig vet vi at vi har stor støtte der og i Irland, og det er noe vi ikke ønsker å neglisjere.  Du kan ikke glemme bort hva som er utenfor din egen dørstokk.

 

Trekning kl 12.00 i morgen

Trekning av 3.kvalifiseringsrunde i Champions League vil bli foretatt i morgen, kl 12.00 i Nyon i Sveits.  Vi kommer til å legge inn dette umiddelbart etter det er klart på liverpool.no, men informasjon om motstanderen som står mellom Liverpool og en plass i det lukrative gruppespillet.