Biscan-nei til landslaget!

Igor Biscan skal ha gitt det kroatiske fotballforbundet bekjed om at han ikke ønsker å spille for landslaget mer, og utelukker dermed seg selv fra EM i Portugal. Carragher tar Houllier i forsvar. Sterkt U-19 lag mot United.

Biscan ikke motivert for landslagsspill

Ifølge lokale medier i Kroatia skal Liverpools Igor Biscan ha meddelt det kroatiske fotballforbundet at han mangler motivasjon til å fortsette og spille for landslaget. Dermed har midtstopperen mer eller mindre selv satt kroken på døra for spill i sommerens EM i Portugal.

 

Biscan forlot som kjent den kroatiske troppen i sinne etter at han ble utelatt fra laget i kvalifiseringskampen mot Bulgaria i oktober. Det resulterte i en disiplinærsak som skulle behandles av det kroatiske forbundet i går. I forkant av denne høringen skal forbundet altså ha mottatt en faks fra Biscan der han skriver at han ikke er motivert for mer spill for Kroatia.

 

Ifølge kroatiske medier uttrykte Biscan ingen form for anger for episoden i høst i denne famøse faksen. Landslagssjef Otto Baric var villig til å la Biscan få en ny sjanse på landslaget trass i nevnte episode, men nå har altså Igor selv brent alle broer til det kroatiske forbundet.

 

Gårsdagens disiplinærhøring ble visstnok utsatt da fotballforbundet mottok faksen fra spilleren, og Biscan vil nå bli bedt om å redegjøre ytterligere for sine holdinger til landslaget og episoden i høst innen 15 dager.

 

Carragher tar Houllier i forsvar

Jamie Carragher har i forkant av kveldens kamp mot Newcastle kommet med et følelsesladet forsvar av sin manager.

 

- Den dagen Gerard Houllier måtte forlate klubben er jeg sikker på at folk vil se tilbake på hva han oppnådde her og alle troféene han vant for klubben. Jeg tror folk da vil se tilbake på en gylden periode for Liverpool FC. I denne klubben er det alltid noen som har vunnet mer. Dersom Liverpool ikke hadde vunnet alle ligatitlene på 70- og 80-tallet ville Houllier allerede vært en legende på grunn av treble-sesongen, mener Carra.

 

- Vi har vært i flere Cardiff-finaler enn noen annen klubb, og dette er ikke noe verken spillere eller fans skal ta for gitt. Sammenlignet med andre klubber er det vi har oppnådd under Gerard Houllier eksepsjonelt. Det er ikke smålag vi har beseiret i hans periode heller, legger han til, og ramser opp Arsenal, Manchester United, Roma og Bayern München.

 

- Men vi er Liverpool, og fordi fansen har vokst opp med en vinnerkultur, er ligaen det eneste som betyr noe. Historien henger som et lodd rundt nakken vår, selv om det var i en annen æra. Det er 14 år siden klubbens siste ligamesterskap, og det er ikke akkurat som om Gerard Houllier tok over like etterpå.

 

- United har tatt over ligahegemoniet det siste tiåret. Fotballen har forandret seg mye, og det kan ta tid før Liverpool vinner ligaen jevnlig igjen. Vi kommer ikke til å vinne i år. Det har vi ingen sjanse til nå, men vi har vunnet troféer de siste årene som ville vært betegnet som en suksess i en hvilken som helst annen klubb.

 

- Managere ser ikke ut til å bli satt pris på mens de er i jobben. Roy Evans måtte tåle mye kritikk, men nå snakker faktisk folk om hvor bra fotball hans lag spilte! Jeg vil si at Gerard Houllier har oppnådd mer enn Evans gjorde, så hva vil de si om Houllier noen år etter hans avgang, undrer Carragher.

 

- Han er mannen til å ta denne klubben fremover. Han har lagt grunnlaget her, og han har hentet inn kvalitetsspillere. Det var mange som var ute etter Harry Kewell, men vi fikk han. En av grunnene til det var manageren. Det ser ut som vi får Djibril Cisse til sommeren. Vil han komme om Gerard Houllier ikke er manager? Folk må legge fortiden bak seg, og heller leve i nuet, mener Carragher.

 

Sterkt U-19 lag

U19-trener John Owens har tatt ut et sterkt lag til å møte Manchester United på akademiet kl.12.00 i dag. Vi finner blant annet navn som Darren Potter, Robbie Foy og David Raven i lagoppstillingen. Alle spillere som har blitt flyttet opp til Melwood denne sesongen, og som har figurert jevnlig for reservelaget. Potter og Foy har nesten ikke spilt på U-19 nivå etter at de ble flyttet opp.

 

Det er tydelig at de røde virkelig ønsker seier over sine argeste rivaler i denne kampen, og at Owens derfor mønstrer sitt aller sterkeste lag. James Smith gjør sin første start etter comebacket på akademiet, mens Ryan Wilkie og Danny O’Donnell har blitt satt på benken.

 

Sannsynlig startoppstilling: Harrison; J. Smith, Raven (kaptein), Flynn, Vaughan; Foy, Wright, Potter, Smyth; Massie, Gillespie.