Carra: - Vi kan snu på flisa

Jamie Carragher nekter å avskrive Liverpool i kampen om en plass i Champions League. Gérard Houllier forklarer hvorfor han byttet på laget mot Fulham, og at man nå plages av nerver.

- Vi kan vinne mot Man U

Med kun et poeng på de tre siste kampene, de to siste hjemme mot Charlton og Fulham, har Liverpool mistet initiativet i kampen om 4.plassen og dermed kvalifisering til Champions League.  Nå venter et tøft gjenstående program hvor de røde har kun råd til minimalt med feilskjær.  Jamie Carragher innrømmer at man ikke har holdt en forventet standard i de siste kampene, men mener samtidig at man fortsatt er i stand til å snu på flisa.

- De to siste hjemmekampene har vært skuffende, og det å ta bare et poeng er utvilsomt ikke godt nok.  Vi er likevel fortsatt med i kampen om fjerdeplassen.

- Jeg synes ikke vi var like dårlige på lørdag som mot Charlton, men det var på langt nær vår beste kamp denne sesongen.  Vi har satt oss en høyere standard enn det, og vi forventer mer av oss selv.

- Fansen var frustrerte, men det var vi også.  Jeg har ikke noe problem med at de piper oss av banen.  Det har betalt mye penger for å komme og se på, og hvis vi ikke presterer har de rett til å si i fra.

- Vi har fire kamper igjen, hvorav to av dem er borte mot Manchester U og Birmingham.  På papiret er det tøffe kamper, men det er ikke alt som stemmer med kladden.  Det har vi selv fått oppleve de siste par kampene.  Hvem sier at vi ikke kan reise til Manchester på lørdag og vinne?  Vi skal i hvert fall gi det vi kan.

 

- Spillerne gjør sitt beste

Gérard Houllier valgte å sette ut Emile Heskey og El-Hadji Diouf foran kampen mot Fulham.  Istedenfor å sette inn Milan Baros som erstatter for Heskey i angrepet valgte han imidlertid å bruke Harry Kewell sammen med nykommerne Bruno Cheyrou og Vladimir Smicer som en offensiv midtbane bak ensomme Michael Owen.  I dag forklarer Houllier hvorfor dette valget ble tatt, og manageren mener også at nerver nå har påvirket hans spillere:  - Jeg aksepterer at fansen er skuffet, men spillerne gjør sitt beste.  Det som skjer for øyeblikket er ren frustrasjon.

- Det var noe spenning og nervøsitet, og vi ga bort ballen i situasjoner hvor vi normalt ikke gjør det.  Det var ikke slurv, bare det at spillerne mangler selvtillit.  Michael hadde en sjanse mot slutten, hvor han med selvtillit hadde skutt direkte på volley.  Nå tok han en ekstra berøring for å være sikker på å ha kontroll, og forsøket ble blokkert.

- Mitt laguttak var basert på teorien om at dersom vi slo flere pasninger, og holdt ballen på bakken, så ville vi håndtere situasjonen bedre mot et lag som forsvarte seg dypt.  Jeg gjorde bytter for å få en forandring.  På 0-0 må du gjøre ting, det er slik det er å være manager.

- Vi er fortsatt med i kampen, og det er fortsatt jevnt.  La oss vente å se hva som skjer, vi har fortsatt igjen Newcastle i siste kamp på Anfield.  Det vil i tillegg bli andre resultater som vil ha en innvirkning.