Carra er klar – for Liverpool og England

Jamie klar til å vikariere for Henchoz, og Houllier mener han bør være med til EM. Hugh McAuley ser tilbake på en positiv sesong for reservelaget. David Mannix tilbake igjen.

Henchoz fortsatt tvilsom

Gérard Houllier håper at Stephane Henchoz blir friskmeldt fra sin lyskeskade innen kampen mot Birmingham til lørdag, men sier at han uansett stoler på Jamie Carragher.  Carra vil trolig vikariere i midtforsvaret dersom sveitseren kaster inn håndkleet, og Liverpools manager mener at scouseren også bør komme med i den engelske troppen som tas ut til EM:  - Stephane blir bedre for hver dag, og vi vil ta en endelig beslutning mot slutten av uka.  Men Jamie gjorde jobben da han ble satt inn sist, og fortjente tittelen banens beste.

Han får sjelden den oppmerksomheten han fortjener, men vi kjenner til hans kvaliteter.  Han kan brukes på mange forskjellige plasser, og derfor mener jeg at han burde være med til Euro 2004.  Carra kan spille venstreback, høyreback, midtstopper og sentralt på midtbanen, og de behøver spillere i troppen som er allsidige.  Hans tekniske nivå har virkelig blitt bedre.  Han er sikrere med ballen i bena, og han gjør nå ting som en ikke var vant til at han gjorde tidligere.  Det er fordi han trener hardt og alltid gir hundre prosent.  Han vet at han blir verdsatt her.  Vi ga ham, tross alt, en ny kontrakt mens han hadde benet i gips.

Vladimir Smicer vil sannsynligvis ikke spille mer for Liverpool denne sesongen, etter å ha fått en vridning i et kne han også tidligere har hatt problemer med.  Man holder imidlertid fortsatt mulighetene åpne for at han skal bli friskmeldt innen EM-sluttspillet.

 

Welsh roses av McAuley

Liverpools reservelag har hatt en positiv sesong, og sikret i går 2.plassen i sin liga.  Trener Hugh McAuley er da også fornøyd etter en sesong hvor man har scoret 41 mål, og sluppet inn 21:  - Det var en fin måte å ende sesongen på ved å slå Sunderland med 5-1.  Det var mye god fotball som ble servert, og noen flotte scoringer.  Vi har vist mye stabilitet i våre kamper denne sesongen, har vist en fin innstilling, og stort sett har resultatene vært gode.  Det er tilfredstillende å se at seniorspillerne har brukt kampene til å komme i bedre form, mens de yngre har arbeidet hardt og lært mye.

Hughie hadde også rosende ord å si om flere av spillerne:  - Neil Mellor er i kjempeform om dagen, scorer mål i øst og vest, og det er bare synd at sesongen er over for hans del!  Etter en skuffende tid hos West Ham vil dette ha gitt ham styrket selvtillit foran pre-season og neste sesong.

- Carl Medjani har hatt en god sesong i forsvaret for oss.  Han spiller solid og er flink til å lese baller som blir spilt inn i feltet, og som han kan bryte.  Han har kjempet godt, og sammen med Zak Whitbread har de to dannet et godt stopperpar.  Både Zak og Carl har vist store fremskritt denne sesongen.

- John Welsh(bildet) er en annen som har utviklet seg ytterligere denne sesongen, og er nå kaptein for reservene.  Han arbeider veldig hardt, er en fighter, og en type du alltid ønsker deg i et lag.  Han er blitt flinkere til å sette sitt preg på kampene, og jeg håper han får en mulighet på førstelaget til neste sesong.  Han vil ikke skuffe noen dersom så skulle skje.

 

Mannix på reservelaget

David Mannix, som nylig fylte 19 år, fikk tyve kjærkomne minutter på reservelaget i går.  Den talentfulle scouseren har fått mesteparten av de siste sesongene ødelagt av alvorlige kneskader, og man håper nå at midtbanespilleren endelig kan få fart på hva som så ut som en lysende karriere. 

Liverpool har vist hvor store forhåpninger man har til Mannix ved å gi ham profesjonell kontrakt til tross for alle problemene, og Hugh McAuley var glad for å kunne gi ham noen minutter mot Sunderlands reservelag:  - Det var en virkelig bonus for David å få spille litt igjen, etter at arbeidet han har lagt ned.  Han har arbeidet virkelig hardt, og det medisinske personellet har vært fantastiske med ham.  Han var veldig fornøyd over å kunne komme på banen igjen.

Juniortrener John Owens samtykker at man nå håper at Mannix endelig kan få anledning til å få utnyttet sitt talent:  - Dersom det ikke hadde vært for kneskaden, ville David ha vært en av de som spilte regelmessig for reservene.  Han ville ha vært en av kandidatene til å bli den neste lokale unggutten som kom på førstelaget.  I likhet med en type som Darren Potter kan han slå både korte og lange pasninger, og han kan åpne opp forsvar.  Det er hva du ønsker at en egenprodusert spiller kan gjøre på førstelaget, slik Steven Gerrard gjør nå. 

- Da han spilte for U15 og U16 var David den lysende spilleren på midtbanen.  Han er veldig sterk, og har samtidig talent.  Vi kan bare håpe at det siste skadeavbrekket ikke var noe mer enn et opphold i hans utvikling.