Carra fantastic

Scouseren i midtforsvaret fortsattesin glimrende sesong med å være bestemann mot Middlesbrough. Sjekket av Liverpool: Stephen McPhee.

Få synes å være i tvil om at Jamie Carragher var Liverpools bestemann i lørdagens kamp mot Middlesbrough.  I lokalavisa Liverpool Echo var det for eksempel om lag 86% som mente at han fortjente den betegnelsen.  På spillerbørsen til liverpool.no er det bare Alonso, Baros og Gerrard som har en høyere score totalt denne sesongen av de som spiller regelmessig på førstelaget.  26-åringen er også blitt kåret til Liverpool beste tre ganger. 

 

Det var flere som stilte spørsmålstegn ved at Jamie ved starten av denne sesongen ble flyttet inn i midtforsvaret fra sin posisjon på en av backene, men Rafael Benitez synes å vite hva han drev på med da han ”ofret” den stødige Stephane Henchoz til fordel for Carragher.  Den helhjertede spilleren blir i tillegg stadig mer verdsatt på The Kop, noe også Steven Gerrard understreker i et eksklusivt intervju i det kommende nummeret av The Kopite:  - Jeg tilhører ikke dem som er overrasket over at Carra har gjort det så godt denne sesongen.  Det som i så fall må være overraskende er at han nå først synes å få den heder han fortjener for den jobben han gjør.  Mitt inntrykk er at han heller ikke av fansen tidligere fikk den honnør han burde hatt, men at det har forandret seg denne sesongen.  Etter min oppfatning har han holdt et høyt nivå gjennom flere sesonger.

 

Unge skotte i søkelyset

Hørt om Stephen McPhee?  Det er uansett neppe det mest forventede ryktet i Liverpools jakt på en ny spiss eller to.  En av Liverpools speidere, Frank McParland, innrømmer uansett at PcPhee er en av de man har hatt i kikkerten i det siste.  McParland tok sist den offensive spilleren i øyensyn da hans klubb Beira Mar spilte 2-2 mot Sporting Lisboa i den portugiske ligaen:  - Han er en spiller vi har hatt under oppsikt allerede før han kom hit og har gjort det bra i Portugal.  Det er uten tvil en ung spiller med mye for seg.  Han glinset ikke i kampen mot Sporting, men han jobbet hardt og spiller alltid for laget.

 

McPhee gikk til Beira Mar på free transfer fra Port Vale sist sommer, etter at Leeds hadde gjort et mislykket forsøk på å skrive kontrakt med ham.  Dersom Liverpool skulle gjøre alvor av å prøve å sikre seg Stephen McPhee vil han uansett ikke være tilgjengelig før etter denne sesongen.