Carra: - Jeg er klar igjen

Jamie Carragher med vellykket comeback. - Det kan ha snudd mot Chelsea. – Michael Owen mentalt sterk nok til å bli manager. Transferrykter om Emile Heskey.

Ingen problemer for Carragher

Jamie Carragher spilte alle 90 minuttene da reservene i går slo Everton 2-0.  I kjent stil mener forsvareren at han allerede er klar til å spille for førstelaget, selv om en ny reservelagskamp førstkommende mandag trolig blir det neste målet for ham:  - Jeg ønsker bare å spille nå og manageren vurderer det.  Jeg presser på for å komme inn på førstelaget igjen, men trenerstaben er langt mer erfarne enn meg i vurdere hvordan man skal håndtere spillere som kommer tilbake fra skade.  Jeg vet ikke om jeg er aktuell for førstelaget ennå, men jeg kan bare uttale meg fra reservelagskampen og den gikk bra.  Jeg håper jeg kan være tilbake mot Everton mot slutten av måneden, siden jeg vil hate å måtte stå over den kampen, men jeg vil ærlig talt være skuffet hvis jeg ikke også er med før det.  Det ville vært topp å være involvert allerede til lørdag mot Tottenham, men kanskje er neste reservelagskamp mot Wolves på mandag mer realistisk.

 

Gérard Houllier tror seieren i London var en milepel

Liverpool har tatt ti poeng på de fire siste ligakampene, og forrige uke spilte man tre kamper uten å slippe inn mål.  Det har dermed vært en hyggelig jul og et lovende nytt år så langt for Gérard Houllier og hans menn.  Manageren tror at det store vendepunktet kan ha kommet da man endelig slo Chelsea på Stamford Bridge, men understreker at fremover man er nødt til å holde standarden oppe:  - Resultatet mot Chelsea var en milepel.  Det kan ha vært øyeblikket hvor det snudde.  Det var en type kamp som minnet meg om avslutningen i 2001 da vi kjempet i tre cuper og å komme til Champions League.

- Noen forventet ikke at vi skulle vinne i Yeovil, men det gjorde vi.  Alle likte kanskje ikke like godt hva de så, men vi var sterke og gjorde en profesjonell jobb.  Alle forventet at vi skulle tape mot Chelsea, siden det alltid har skjedd tidligere, men jeg følte at vi var i stand til å prestere noe spesielt den kvelden.  Det var en målrettet gjeng som reiste sammen ned til London.

- Mot Villa, på lørdag, var vi fast bestemt på å ta alle tre poengene.  Vi spilte ikke bra, men vi kjempet oss til en seier.  Nå må vi reise til Tottenham og holde dette gående.  Det er vi klar over alle sammen.

 

Houllier roser Owen

Houllier berømmer Michael Owen for hans mentale styrke, og understreker at klubbens toppscorer og mest profilerte spiller ikke lar seg påvirke om sine omgivelser:  - Han har måttet håndtere mye, og han gjør det meget bra.  En dag blir han kritisert angående sin form og folk begynner å tvile på ham sportslig.  Siden har det vært om hans privatliv, og nå snakker man om hans kontrakt.  Han er en veldig sterk gutt, som er veldig arbeidssom og fokusert.  Han vil ikke la noe distraere ham bort fra fotballen.  Jeg vet ikke om Michael en dag vil bli en manager, men han har den mentale styrken til å bli det.  Han har en sterk vilje, han er veldig klar på hva han ønsker å gjøre, og han lar ikke ting utenfra forstyrre ham.  Han vil behøve slike kvaliteter som en manager.  Hans entusiasme og appetitt for spillet kan det ikke settes spørsmålstegn ved.

 

Reservelaget klatrer på tabellen  

Liverpool rykket opp på 3.plass i reserveligaen etter 2-0 seieren mot Everton i går kveld, på samme poengsum og med en kamp mindre spilt enn Manchester United på plassen foran.  Aston Villa leder imidlertid fortsatt den ligaen suverent.

 

Milan linket til Heskey

Engelske aviser skriver i dag at Milan ønsker å låne Emile Heskey for resten av sesongen, men mulighet for en permanent overgang til sommeren.  Middlesbrough skal også være interessert i en £5M overgang for Liverpools nr.8 etter denne sesongen.

Vi regner det som helt utelukket at Liverpool sier seg villig til å låne ut noen av spillerne i førstelagstroppen med den skadesituasjonen som klubben fortsatt befinner seg i.  Et salg av Heskey kan imidlertid bli aktuelt dersom den ventede overgangen til Djibril Cissé fra Auxerre trer i kraft til sommeren.

 

Ny scoring for Miles

Den tidligere reserven på Anfield, John Miles, ble matchvinner da hans klubb Macclesfield slo Bristol Rovers med 2-1 i går i engelsk 3.divisjon.  Det var Miles’ 6. scoring for sesongen.