Cheyrou: - Ingen Zidane, men kanskje en Pires?

Cuphelt Bruno Cheyrou er høyt oppe etter at det endelig begynner å løsne. Clemence trekker FA-Cupen. Diouf og Diao på Eurosport i kveld. Samboeren til Michael hardt skadet.

Bort med hvite sko

Bruno Cheyrou har scoret fire mål på de siste fem kampene, og den elegante franskmannen synes nå omsider å ha fått karrieren på Anfield inn i det rette sporet.  I en mer fri og offensiv rolle enn hva han gjerne tidligere har bekledd hos de røde har man fått se hvorfor Gérard Houllier hentet ham fra Lille for halvannet år siden.  En midtbanespiller som kan komme inn i straffefeltet og avslutte er utvilsomt noe man trenger i klubben.

Cheyrou er svoger til Emmanuel Petit, og Houllier antydet at han kunne bli Liverpools svar på Zenedine Zidane da han kom til Merseyside. 

En glad Bruno vil imidlertid ikke gå fullt så langt:  - Det er mye å leve opp til hvis en blir sammenlignet med Zidane.  Kanskje ventet folk for mye.  Jeg har alltid sagt at jeg behøvde litt flaks, og siden jeg kom hit har jeg ikke hatt mye av det.  Nå må jeg fortsette i den samme stilen.  Jeg følte at jeg fortsatte måtte gjøre meg fortjent til lagkameratenes respekt.  Jeg har snakket mye med Emmanuel, men også Robert Pires.  Jeg kjenner ham godt, og har tilbrakt et par ferier sammen med ham.  Mitt spill er mer likt hans.  Det dreier seg ikke om å tackle overalt på banen, men bare det å spille sitt naturlige spill og score mål.  Hvis jeg kan gjøre det samme som han vil det være flott.  Begge to har imidlertid fortalt meg at det viktigste i Premier League er å vinne den fysiske kampen, og bare etter at du har gjort det kan du spille fotball.  Det er hva jeg prøver på nå, og jeg behøvde å bli litt tøffere.  Jeg tilbrakte mye av den forrige sesongen med å fundere på hva som kunne gjøre meg bedre.  Jeg besluttet å starte på nytt, slik at de hvite støvlene måtte bort.  Det var kanskje slik at jeg manglet selvtillit, men nå ser jeg fram mot resten av sesongen.  Det betydde mye for meg at Stevie Gerrard kom bort til meg etter sluttsignalet mot Newcastle og omfavnet meg.  Dersom han ser noen som gir det de har og kan hjelpe laget, da vil han selvfølgelig også støtte dem.

 

Clem trekker 5.runde

Ray Clemence vil trekke 5.runde i FA-Cupen på BBC sammen med David Platt.  Clem stod i mål for Liverpool da man vant FA-Cupen i 1974, og var også med å tape finaler i 1971 og 1977.  Følgende lag er igjen i hatten:  Manchester City/Tottenham, Swansea, Manchester United, West Ham, Arsenal, Coventry/Colchester, Sunderland, Tranmere, Liverpool, Burnley, Sheffield U, Portsmouth, Everton/Fulham, Telford/Millwall, Chelsea, Birmingham.

Trekningen foretas kl 14.30, og vi vil oppdatere umiddelbart her på liverpool.no.

 

Senegal direkte på Eurosport

African Nations Cup er i gang i Tunisia, og Senegal spiller sin første kamp i gruppe B i kveld mot Burkina Faso.  Både Salif Diao og El-Hadji Diouf er ventet å starte for senegaleserne.  Avspark er kl 19.00, og kampen sendes direkte på Eurosport.  Sjekk for øvrig vår TV-liste for aktuelle kamper i denne turneringen.

 

Verre enn antatt for Louise

Samboeren til Michael Owen og moren til deres lille datter Gemma, Louise Bonsall, falt nylig av hesteryggen i nærheten av deres hjem nord i Wales.  Det viser seg nå at skadene er langt verre for 23-åringen enn hva som var først antatt.  Hun har brukket bekkenet på fem steder, brukket den ene hofta, brukket et ben i ryggen, i tillegg til et fingerbrudd.  En bekymret Michael er daglig på sykehuset, men man håper at det ikke går veldig lenge før Louise kan bli flyttet hjem til parets nye villa.