Damiano til Southampton

Damiano har fått ny jobb, Joxer med hjemlengsel. Finnan fornøyd, Harry er klar. Trio imponerte for U20. Ros til Lancaster.

Tidligere førstelagstrener Christian Damiano har fått jobb i Southampton. Damiano ble hentet til Anfield fra Fulham av Gérard Houllier. Franskmannen måtte naturlig nok forlate Anfield da klubben valgte å gå for nye koster. Damiano skal være dyktig på å følge opp spillere, men hvor sterk han er fotballfaglig diskuteres i forskjellige fotballkretser. –Jeg er fornøyd med å være tilbake i England og Premier League med Southampton. Dette er en stor klubb, sier 54-åringen. Ansettelsen vil trolig sette fart i spekulasjonene om at Houllier skal inn i en sportslig lederrolle i sørkystklubben.

 

Joxer med hjemlengsel

The Kopite prøvde nylig å få til et intervju med John Paul Kelly på Liverpools akademi i Kirkby.  17-åringen er regnet som det kanskje største talentet på Liverpools U-18 lag, men vi fikk beskjed om at han ikke ville være tilgjengelig for en prat.  Nettstedet The Liverpool Way skriver nå at at John Paul har reist tilbake til sitt hjemland Irland, og gitt beskjed om at han ikke ønsker å vende tilbake.  Det har også vært historier tidligere om at midtbanespilleren har hatt hjemlengsel, men dette virker mer alvorlig enn noen gang.  Den som for øyeblikket har posisjonen til Joxer, som den offensive spilleren på lagets sentrale midtbane, er Paul Barrett.  Han kom nylig til akademiet fra Manchester City.

 

Harry er klar

Harry Kewell har erklært seg frisk og klar til VM-kvaliken mot Salomonøyene tirsdag. Australieren har slitt med strekkskade, men nå kan landslagssjef Frank Farina glede seg over at Kewell igjen kan spille for Australia. –Behandlingen har fungert og jeg er klar til spill dersom jeg blir tatt ut på laget. Jeg har slitt en stund, men håper nå at skaden er leget. Det var skuffende å miste den første kampen, sier Kewell.

 

Owens skryter av Lancaster

U18-trener John Owens skryter kraftig av den unge, spennende målvakten Paul Lancaster som reddet straffe og dermed tre poeng i lørdagens kamp mot Bolton. –Han gjorde en glimrende redning på straffen, vi spilte ikke spesielt bra, men tok ledelsen og beholdt den. Det var deilig med en seier etter en trang start, sier Owens. Liverpool.no hadde fått feil innbyttere i rapportene fra England, vi legger inn hele laget med korrekte innbytter på nytt for dere som noterer.


Liverpool U18: Paul Lancaster, Lee Peltier, Danny Smith, James Smith, Danny O'Donnell, Paul Barratt, Ryan Wilkie, Danny Guthrie, Karl Noon (Phil Townley fra 85.), Adam Hammill, Conal Platt (Mark Roberts fra 80.).

 

Trio imponerte for England U20

Tre røde imponerte for England U20 da de slo Nederland med 1-0. David Raven storspilte, han er da også kaptein for laget. Unggutten tok steget opp fra akademiet til Melwood i fjorårssesongen og spiller nå fast for Hughie McAuleys reservelag. Raven kan spille både stopper og back, mot hollenderne spilte han stopper. Mark Smyth spilte på venstrevingen. Han fikk den tvilsomme gleden av å misbruke et straffespark for engelskmennene. Midtbanespilleren David Mannix kom inn som innbytter i 2. omgang. Mannix har slitt med skader i to år etter en kneoperasjon.

 

Fornøyd Finnan

Irland har startet VM-kvaliken sterkt med fem poeng etter tre kamper. Lørdag holdt Steve Finnan & Co selveste Frankrike til 0-0 i Paris. –Hele laget spilte godt, uavgjort var det minste vi fortjente. Vi skapte flere sjanser. Når jeg ser tilbake vet jeg at vi kunne fått tre poeng, men vi er fornøyd med et poeng. Det gir selvtillit foran onsdagens kamp, sier Finnan som spilte bra på irenes midtbane. De grønne møter Færøyene hjemme i Dublin i midtuken.

  

Tidligere røde

Flere tidligere røde imponerte på denne dagen for 21 år siden. Fire kommende røde var i aksjon da England U21 slo Ungarn i EM-kvaliken. Paul Walsh scoret i sin tredje strake kamp på U21-landslagset. Steve McMahon fikk sin første U21-kamp, mens Mark Walters og Mark Wright også var i aksjon. De fire skulle alle markere seg i den røde Liverpool-trøya på et senere tidspunkt.

 

Vi benytter også anledningen til å gratulere Ronnie Rosenthal med 41-årsdagen. Isralitten ble en stor hit da han ankom i mars 1990 og var svært delaktig da vi sikret oss vårt hittil siste seriemesterskap. 11. oktober 1975 scoret for øvrig John Toshack hat-trick for Liverpool i 3-1 seieren mot Birmingham hjemme på Anfield.