Diao klar for Liverpool og Fulham

Salif Diao håper han får mulighet til å etablere seg på laget. Chris Kirkland mener det er viktig å komme i gang med sesongen for alvor, også på bortebane. Wes Brown linket til Anfield.

- Jeg behøver flere kamper

Rafael Benitez har startet en ryddejobb med å få vekk all den dødvekten som er igjen etter Gérard Houllier.  Det var nok av dem som trodde at Salif Diao ville bli med på det flyttelasset, og det var også tidligere i høst snakk om at han kunne være på vei til Portsmouth, men afrikaneren er ikke bare fortsatt i klubben men har også vært involvert på førstelaget i det siste.  Nå håper at han kan få spille flere kamper fra start, slik han gjorde i siste kamp mot Chelsea:  - Jeg har tro på at jeg kan vise mitt beste i Liverpool, og å komme inn på laget.  Sesongen er veldig lang, vi spiller for mange kamper, og alle har sin rolle å spille.  Det er laget som er det viktigste, ikke bare Salif, Didi eller Igor Biscan.

- Jeg trivdes mot Chelsea og synes jeg gjorde det bra.  Jeg vet at jeg behøver flere kamper for å komme skikkelig i form.  Da jeg først kom hit spilte jeg regelmessig i Premier League.  Alle kunne se at jeg gjorde det bra og jeg behøver nå bare tre eller fire kamper for å komme tilbake til det nivået.

- Jeg foretrekker å spille sentralt på midtbanen, hvor jeg selv mener jeg kan bidra mest for laget.  Jeg vil uansett spille hvor klubben har bruk for meg.  Det er sjefen som bestemmer hvor hver enkelt skal spille til enhver kamp.  Det blir som når du jakter, og du må ha den riktige kula til det riktige dyret.

Afrikaneren fikk mye kritikk for et par kamper i fjorårsesongen, ikke minst da han kom inn som midtstopper mot Bolton i Ligacupen og forårsaket både frispark og straffespark som gjorde at gjestene gikk videre.  – Det var en vanskelig tid for meg.  Jeg hadde en sjanse til å vise meg fram og kanskje ville jeg for mye.  Hvis en tar vekk straffesparket som jeg var ansvarlig for i det siste minuttet synes jeg at jeg spilte meget bra.  Det var en god erfaring, og det er slikt du lærer av.

 

Kirkland & Co foran viktig uke

Chris Kirkland spilte sin første kamp i 2004/05 i siste ligakamp mot Chelsea, og alt tyder på at den høye 23-åringen også vokter buret i TV-kampen mot Fulham på lørdag ettermiddag.  Spilleren legger ikke skjul på at det er på tide at Liverpool begynner å få gode resultater, ikke minst på fremmed gress:  - Det er vanskelig å forklare hvorfor vår borteform har vært så svak sammenlignet med hva vi har gjort hjemme.  Forrige sesong var det motsatt.  Dette er noe vi må rette på siden det kan ikke fortsette slik.  Vi må jobbe hardere, være enda mer konsentrert, og være mer aggressive.

- Vi er uansett nødt til å være positive.  Et godt resultat kan være nok til at vi får tilbake flyten.  Det viktige på lørdag er at vi ikke taper.  Vi har et travelt program foran oss med kamper i flere turneringer denne måneden.  Kampen i Champions League neste uke vil være svært viktig etter hva som skjedde mot Olympiakos, og siden spiller vi mot Charlton før vi får et vanskelig oppgjør mot Millwall i Carling Cup.  Jeg kan nesten ikke vente på disse kampene.

 

Nytt transferrykte

Wes Brown har ikke skrevet under ny kontrakt for Manchester United, og siden midtstopperens nåværende avtale løper ut etter denne sesongen er det naturlig at spekulasjonene nå begynner å komme.  Det vil være nok av klubber som er interessert i å knytte til seg spilleren, som for øvrig fylte 25 år i går, dersom han velger å forlate Old Trafford og blir tilgjengelig på en Bosman.  Ifølge Daily Mirror er Liverpool en av klubbene som følger situasjonen nøye, sammen med Newcastle og Aston Villa.