Diao skadet/Baros ikke helt klar

Gérard Houllier sier foran kampen mot Portsmouth at Liverpool er i ferd med å bli bedre og mer stabile. Salif Diao skadet. Milan Baros ikke helt kampklar. Harry Kewell har godt av å hvile.

På ettermiddagens pressekonferanse sa Gérard Houllier at det å ha Arsenal på hjemmebane ventende for det laget som vant søndagens omkamp mellom Liverpool og Portsmouth var en stor gulrot, men at det gjaldt for begge lag.  Spillerne konsentrere seg utelukkende om å prøve å vinne kampen på Fratton Park.  Da man tapte borte mot Portsmouth i oktober var det i etterkant av to internasjonale kampdager, og selv om man nå også hadde trette spillere tilbake fra landskamper var det en dag mer å forberede seg på.  Houllier sa at han ikke hadde planer om å endre på systemet hvor Michael Owen har en rolle som ensom spiss på topp, siden han vurderte det som det beste måten å spille på for Liverpool i øyeblikket og at det ikke var slik at Michael ikke fikk hjelp fremme i angrepet.  Laget hadde vært mer stabilt i det siste, og kun tapt én kamp på de 12 siste forsøkene.  Manageren mente at hans mannskap hadde vist en positiv utvikling.

 

Det var ingen skader på spillere som kom tilbake fra landskamper, men Salif Diao fikk seg en smell bak i leggen under gårsdagens reservelagskamp og vil ventelig være ute i om lag tre uker.  For øvrig er det bare suspenderte Harry Kewell og akilles-skadede Vladimir Smicer som ikke er tilgjengelig foran søndagens TV-kamp.  Houllier uttalte at Milan Baros hadde vist ytterligere litt fremgang i reservelagskampen mot Manchester United og at tsjekkeren ikke var helt klar, men samtidig ikke langt unna en førstelagsplass.  Det betyr vel da en benkplass for Milan på Fratton Park?

 

Harry Kewell er altså suspendert mot Portsmouth, noe Houllier betegnet som et ”hell i uhell”.  Harry ville ha veldig godt av en liten pause siden han fortsatt ikke er helt klar av den ankelskaden som har plaget ham i lang tid.