Diouf landslags-utestengt

El Hadji Diouf fikk et trist sorti fra Afrikamesterskapet - i dobbel forstand. Nå er han utestengt fra landslaget i tre kamper for voldelig atferd.

Det var under kvartfinaletapet mot Tunisia at det rant over for den senegalesiske landslagsspilleren. Etter det Senegal mente var gjentatt provoserende atferd fra Tunisas side, endte det hele til slutt i omfattende uroligheter. Diouf skal blant annet ha klappet til en motspiller i ansiktet, samt sagt akkurat hva han mente om dommere og linjemenn. På toppen av det hele måtte han holdes tilbake fra å løpe mot den tunisiske benken.

I dommen fra det Afrikanske fotballforbundet begrunnes utestengelsen i voldelig atferd.

Bakgrunnen for reaksjonene var flere, blant annet at de tunisiske ballguttene ikke ga tilbake ballen raskt nok. Begeret rant over da Diouf ble felt i forkant av Tunisas vinnermål, uten at Senegal fikk frispark. Dioufs reaksjon var uansett ikke den beste.

Dermed ble ikke Liverpool-spilleren bare utslått av Afrikamesterskapet, han må også stå over de neste tre offisielle kampene som Senegal skal spille - det vil si de tre første kvalikrundene for Verdensmesterskapet.

Det er ikke første gang at Diouf er innblandet i kontroversielle situasjoner. Under en Uefacupkamp mot Celtic i fjor spyttet han mot en supporter (bildet).

PS: Salif Diao spilte også kampen mot Tunisa, men unngikk å havne i bråk.