Døren holdes åpen for Diarra

Benitez følger Diarra nøye. Manageren ønsker tettere samarbeid med Akademiet, og tier om mulige spillerkjøp. Ulikt utgangspunkt for Benitez og Mourinho. Raven håper å bli den neste fra Akademiet på 1.laget.

Rafael Benitez uttaler til Liverpool Echo at Alou Diarra kan ha en fremtid i Liverpool hvis han fortsetter fremgangen. Midtbanespilleren debuterte på det franske A-landslaget mot Irland på lørdag og kom igjen inn som innbytter i gårsdagens 2-0-seier mot Kypros. 23-åringen er for tiden utlånt til Lens for hele sesongen, og har gjort et godt inntrykk på den andre siden av den engelske kanalen. Gerard Houllier hentet spilleren gratis fra Bayern Munchen for to år siden, men har fremdeles til gode å spille en obligatorisk kamp for Liverpool. De to siste sesongene har han vært på utlån i henholdsvis Le Havre og Bastia. Benitez mener at det å se Diarra spille for Lens er den beste måten å få sett spillerens kvaliteter på, siden det var lite sannsynlig at han ville få førstelagskamper på Anfield denne sesongen.

- Vi følger med på alle spillerne vi har lånt ut, og sjekker hvilket nivå de holder. Våre speidere sørger for at vi får rapporter på hvordan de spiller. Deretter kan vi avgjøre hva vi skal gjøre i fremtiden. Alou Diarra var her i sommer, men vi syntes da at vi hadde nok spillere som kunne spille i den posisjonen, sentral midtbane. Derfor gikk han på lån. Men han har vist at han er ingen dårlig spiller. Han gjør det svært godt. Det er bra for ham og  for oss at han spiller bra med tanke på fremtiden.

 

Benitez vurderer ikke å hente Diarra tilbake i januar, men håper at spilleren fortsetter fremgangen.

- Jeg tror det ennå er for tidlig for ham, men det er gode nyheter å se at en ung spiller gjør det så bra. Hvis han fortsetter å gjøre det godt for klubben sin og er på landslaget, vil vi minne alle om at han er vår spiller.

 

Tettere samarbeid med Akademiet ønskes

Manageren ønsker også å skape tettere bånd mellom Melwood og Akademiet i Kirkby, i håp om å få frem flere egne talenter. Benitez vil sørge for å ha et så godt speidernettverk som mulig verden rundt, men innrømmer at han også skal se nærmere på ungguttene som allerede finnes i klubben.

- Jeg har snakket med Steve Heighway denne uken om våre fremtidsplaner. Vi vet at vi behøver å forandre på ting. Et av disse områdene er speiderarbeidet, og vi kommer til å snakke mer med Steve og Akademiet. Vi ønsker å binde Akademiet og Melwood tettere sammen. Vi forbereder oss på å følge hver spiller på Akademiet tett. Vi ønsker å finne ut om de kan nå førstelagsspill. Min assistent Paco Herrera jobber sammen med vår speiderkoordinator Frank McParland og Akademiets rekrutteringsansvarlige, Barry Whitbread. De vil se etter spillere fra og for Akademiet og for førstelaget. På reservelaget vi stilte med på tirsdag var det fem unggutter fra Akademiet. Det er viktig for oss å vite hva vi har. Deretter kan vi bestemme oss for hvilken retning vi skal ta. Har vi tre nye spillere som Owen eller Gerrard på vei igjennom, så kan vi vente på dem. Hvis ikke, må vi jobbe hardere sammen med speiderne med å planlegge fremtiden.

 

Tier om mulige spillerkjøp

Sannsynligvis kommer Benitez til å bli satt i forbindelse med uttallige fra nå og fram til overgangsvinduet åpnes i januar, men spanjolen er svært tilbakeholden med å prate om mulige nyervervelser.

- På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å tenke på nye spillere. Spillerne jeg har, trener godt. Jeg er fornøyd med holdningene deres. Du må også forstå at dersom jeg vil kikke nærmere på en spiller, så kommer jeg ikke til å fortelle det til en journalist. Hvis man nevner til media at man ønsker å kjøpe en spiller, blir han dyrere med en gang. Som regel er det agentene som ønsker å snakke om spillerne.

 

Annerledes utgangspunkt i Chelsea

Chelsea fikk også ny manager i sommer, men Benitez ønsker ikke å sammenligne seg med situasjonen til Jose Mourinho.

- Folk har sagt til meg at jeg er i samme situasjon som Chelsea, fordi de også fikk ny manager og spillere. Men jeg sier nei til det. De har satt sammen et kostbart lag, med spillere manageren kjente veldig godt fra Portugal. Carvalho og Ferreira spilte for Mourinho i Porto. Da jeg snakket med ham, fortalte ham meg hvor viktige de kom til å bli, fordi de kjente til måten han arbeidet på.

 

Raven drømmer om førstelagsspill

David Raven håper å bli den neste spilleren fra Akademiet som klarer å ta steget inn på førstelaget. 19-åringen spiller enten back eller midtstopper, og har representert England på alle aldersbestemte nivåer fra U-16 til U-20, nå sist som kaptein for U-20 i 1-0-seiren mot Nederland sist søndag. Spilleren fra Wirral innrømmer at ansettelsen av Rafael Benitez har gitt alle de unge spillerne et stort løft. De ønsker å følge i fotsporene til Darren Potter og Stephen Warnock, som begge har gått gradene fra Akademiet til spill på førstelaget.

- Manageren snakker regelmessig med oss om spillet vårt. Det har gitt oss alle mye selvtillit. Det er godt å se at Warnock og Potter har fått sjansen. Darren er på min alder, og det viser at det er mulig. Jeg var virkelig glad på hans vegne da han debuterte. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det samme. Spillet mitt har virkelig kommet seg etter at jeg kom til Melwood. Jeg tror jeg har forbedret meg på flere områder, som førstetouchen, ballkontroll, pasninger, årvåkenhet og kondisjon. Jeg føler meg bra, og jeg har spilt bra. Jeg håper å fortsette med det slik at jeg havner i førstelagsdiskusjonen. Jeg har tro på mine ferdigheter, og det må være målet mitt.