Drapstruslene mot Houllier møtt med avsky

Reaksjonene har ikke uteblitt etter at det i dag ble kjent at Liverpool-manager Gérard Houllier har mottatt drapstrusler. Spillere, managere, eks-spillere og supportere har alle som en fordømt den feige handlingen i klare ordelag.

Sterke reaksjoner på drapstrusler

I dag ble det offentlig kjent at Merseyside-politiet etterforsker drapstrusler framsatt mot Liverpool-manager Gérard Houllier for noen uker siden, og reaksjonen har ikke latt vente på seg. Både spillere, støtteapparat, eks-spillere og managerforeningen fordømmer den feige handlingen fremsatt i brevs form fra en anonym person.

 

Houllier selv skal ha blitt sjokkert og skremt av truslene og ordlyden i brevet. I trusselbrevet stod det blant annet at hans liv var i fare om han ikke sa opp sin stilling som manager i Liverpool FC øyeblikkelig. Brevet var adressert til Anfield og ble mottatt tidlig i februar. Houllier skal ha åpnet brevet selv etter at det ble sendt videre til Melwood i Liverpools interne postsystem.

 

Trusselen ble fremsatt på et enkelt A4-ark, og i brevet ble både Houlliers daglige rutiner og hans leilighet i Liverpool sentrum beskrevet i detalj. Houllier selv nektet å kommentere truslene da de ble offentlig kjent i går kveld, men kilder som står manageren nær hevder at han er sjokkert over det som har skjedd. 

 

To politimenn ble tilkalt etter at brevet ble åpnet på Melwood, men Houllier har ikke blitt gitt noen form for politibeskyttelse etter at brevet ble mottatt. Politiet ser imidlertid alvorlig på hendelsen, og etterforskningen i saken pågår fortsatt. Graffittien på Melwood med meldingen ”Hope you die of Aids, Houllier” kom for øvrig etter at brevet ble mottatt. Begge disse avskyelige handlingene har frembrakt sterke reaksjoner i fotballmiljøet  på Merseyside, og i dag har både motstandere og tilhengere av Houllier sitt manager-regime uttrykt sinne over hva franskmannen nå har blitt utsatt for.

 

- Klubben blir dratt ned i søla

Formannen i Merseyside Branch av Liverpools offisielle supporterklubb, Les Lawson,  mener at personen som står bak drapstruslene mot Houllier er med på å ødelegge klubbens gode navn og  rykte, og ikke minst ryktet til supporterne.

 

- Jeg er sjokkert over det som har skjedd. Det er helt forferdelig. Manageren gjør sitt beste for klubben. Han har ikke tatt livet av noen. Han er kun manager for en fotballklubb. Jeg håper den som står bak dette blir tatt og straffet hardt, fordi han drar navnet til Liverpool FC ned i søla, og han ødelegger ryktet til alle de som noen gang har stått på The Kop.

 

Støtteerklæringene til Houllier fra ulike supporterklubber og fans over hele verden har for øvrig strømmet inn i hele dag. Alle som en er sjokkerte over  det som har skjedd, og fordømmer den som står bak truslene mot manageren.

 

Smith og Aldridge også truet på livet

To tidligere Liverpool-spillere har i dag avslørt at de også har blitt truet på livet i fotballsammenheng, nemlig Tommy Smith og John Aldridge. Jernmannen Smith har i dag fortalt om hvordan han mottok slike trusler mens han ennå spilte for Liverpool.

 

- Jeg fikk et par brev der jeg ble kalt både det ene og det andre, og i det ene brevet ble jeg også truet på livet. Dette skjedde mens jeg spilte aktivt for Liverpool. Mitt råd til Houllier er å ignorere det hele, og rett og slett kaste trusselbrevet i søpla, sier den som vanlig frittalende Smith.

 

Også den tidligere spissen John Aldridge er sjokkert over truslene som er framsatt mot Houllier, og også han har avslørt hvordan han ble truet på livet på lignende vis.

 

- Jeg fikk et brev som i korthet fortalte at de som framsatte trusselen visste hvor jeg bodde, hvor jeg brukte å gå, og at de skulle ta meg. Dette skjedde etter at jeg var involvert i en episode hvor Neville Southall brakk beinet mens jeg spilte for Oxford. Jeg ble skremt, og politiet ble koplet inn. Heldigvis skjedde det ikke noe mer.

 

Også en av Gérard Houlliers største kritikere den siste tiden, den tidligere stopperen Mark Lawrenson, var i dag tidlig ute med å beskrive drapstrusselen mot Liverpools manager som en skandale, og en totalt uakseptabel handling.

 

Managerforeningen er sjokkert

Frank Clark, tidligere Nottingham Forest manager og nå viseformann i managerforeningen, slår fast at kritikken mot Houllier nå har blitt alt for personlig. Han beskriver drapstruslene som forferdelige, men hevder samtidig at dette er noe flere managere har blitt offer for, inkludert ham selv.

 

- Det er mindre tålmodighet og toleranse blant dagens supportere enn det var før, men slike ting som dette har skjedd før. Mens jeg var manager i Nottingham Forest fikk jeg brev der folk truet med å ta livet av min yngste datter. Dette var i en periode hvor hun gikk ut en del i Nottingham, så det var veldig bekymringsfullt. Jeg snakket både med klubben og det lokale politiet om saken, men heldigvis skjedde ingenting.

 

- Som manager er dette noe du bare må takle på beste måte. Du vet ikke om det er en ondsinnet spøk, eller om det ligger noe mer alvorlig bak truslene. Det faktum at Houllier har slitt med hjertetrøbbel i perioden som Liverpool-manager gjør bare hele saken verre, både dumheten og ondheten som ligger bak handlingen.

 

- Kritikk er noe en fotballmanager må tåle, men dette her er å gå langt over streken. Houllier må takle både forventningene og historien som hører til Liverpool FC. Etter klubbens suksess i 70- og 80-årene er det stilt store forventninger til klubben, men folk må forstå at suksess også har sine sykluser. Liverpool kjemper fortsatt om en fjerdeplass i ligaen og er fortsatt med i UEFA-cupen, men for noen folk er det ikke nok, avslutter Clark.

 

Murphy sjokkert over behandlingen av Houllier

Liverpools spillergruppe fikk ikke vite om drapstruslene mot klubbens manager før i går kveld. Danny Murphy liker ikke at enkelte fans tar loven i egne hender når det gjelder sin kritikk av klubbens manager. Han frykter at dette er et tegn på at fotballen begynner å komme ut av kontroll, og innrømmer at alt det som har skjedd i det siste begynner å virke inn på spillerne.

 

- Jeg synes fotballmiljøet begynner å bli litt tåpelig når jeg hører om en del av det som har skjedd i det siste. I løpet av de siste årene har pengejaget i fotballen ført til mer utålmodige fans, og atmosfæren og tonen på tribunene er langt mer anstrengt enn tidligere. Vi skal kanskje ikke klage for mye, siden vi er godt betalte internasjontale stjerner, og vi blir rikelig belønnet for å håndtere presset som følger med jobben. Og jeg skjønner de som sier at vi ikke har gjort jobben vår denne sesongen. Men jeg mener likevel at Gérard Houllier har tatt denne klubben et hakk opp på nivåstigen, og vi har vunnet flere medaljer siden han tok over. Derfor finner jeg all kritikken han nå må tåle en smule tåpelig.

 

- Ingen fortjener slike personlige mishagsytringer han har måttet tåle den siste tiden. De siste sesongene har vi merket uroen blant våre tilskuere godt, og det påvirker utvilsomt enkelte av spillerne. Ikke misforstå meg, jeg beskylder slett ikke fansen for å påvirke våre prestasjoner i negativ retning. Det er bare det at dette har blitt en ond sirkel. Får du fansen på nakken påvirker det selvtilliten din, og dermed vil du bare pådra deg mer vrede. For å stoppe dette må vi prestere bedre, men det er ironisk nok lettere når man har fansen med seg. Sist torsdag, mot Levski, var trolig den beste atmosfæren vi har spilt under på Anfield på lang tid, fordi vi følte fansen støttet oss hele veien. Det var flott at tilskuerne sang managerens navn, og det mener jeg beviser at Liverpool-fans er skikkelige og hederlige folk.