Dudek ut - Canizares inn?

Benitez er rett mann, mener Robinson. Dudek selges - Canizares blir med på flyttelasset fra Valencia? Owen med ny scoring for England. Mellor venter med Crewe.

Dudek ut – Canizares inn?
Jerzy Dudek (bildet) kan likevel være på vei ut av Anfield til tross for at PSV nylig uttalte at de ikke ønsket å følge opp interessen for keeperen. Dersom Rafael Benitez blir ny manager i Liverpool er det ventet at han tar med seg Valencias rutinerte målvakt Santiago Canizares på flyttelasset. Det betyr trolig slutten på Dudek som for øvrig skal ha uttalt til polsk media at han nesten garantert forsvinner fra Liverpool i sommer. Canizares som er tilgjengelig på fri overgang har tonnevis med erfaring inkludert to Champions League finaler og landskamper for Spania. 33-åringen gikk imidlertid glipp av VM i 2002 på grunn av skade. Keeperen mistet en aftershaveflaske på foten, og ble dermed uaktuell til turneringa!

Det spekuleres dessuten i at den argentiske duoen Pablo Aimar og Roberto Ayala, henholdsvis offensiv midtbane og midtstopper, også er ønsket med videre av Benitez. Valencia sliter med gjeld på over £70M, og kan bli tvunget til å selge nøkkelspillere.

- Benitez er riktig mann
Benitez er altså ventet å bli offentliggjort som Liverpools nye manager om to uker etter at hans kontrakt med Valencia ble sagt opp i går. I følge the Mirror ventes 44-åringen å skrive under på en femårsavtale verdt rundt £35.000 i uka.
Det er gode nyheter for røde supportere, mener den tidligere liverpoolspilleren Michael Robinson som bør ha god greie på hva han snakker om etter årevis i spansk fotball. Han nå sportskommentator på spansk TV, og sier han er overbevist om at Rafael Benitez er det rette valget for managerjobben på Anfield.
- Han har gjort mirakler med Valencia. Jeg har kjent Benitez siden han ledet Real Madrids reservelag. Han gikk deretter videre til min gamle klubb Osasuna hvor Sammy Lee for øvrig også var spiller. Sammy vil bli en nyttig mann med sin ”scouse spansk”, men Rafas engelsk er bra og han vil ikke ha noen problemer med å gjøre seg forstått. Du snakker om en mann som lever, spiser, sover og puster fotball. Han er ikke redd for å ta vanskelige avgjørelser, sier Robinson til liverpoolfc.tv.

Owen mot scoringstoppen
Michael Owen scoret sitt 25. landslagsmål på 55 kamper da England spilte uavgjort 1-1 mot Japan på City of Manchester Stadium i går kveld. Owen fulgte opp på en retur etter en avslutning fra Steven Gerrard, og kunne enkelt sette ballen i mål. Dermed er 24-åringen den ellevte mestscorende engelskmannen i historien.

England overbeviste ikke i oppvarmingskampen til EM selv om laget gikk opp i ledelsen ved Owen etter brukbart spill tidlig i oppgjøret. Steven Gerrard opererte på venstrekanten av midtbanen i en diamantformasjon fram til han ble byttet ut til fordel for Owen Hargreaves åtte minutter før slutt. Sven Göran Eriksson eksperimenterte med Gerrard, Paul Scholes, Frank Lampard og David Beckham sammen på midtbanen med vekslet hell. Liverpools kaptein tror likevel at dette kan være kvartetten som er nøkkelen til seier over Frankrike i EM om drøye to uker.
- Det er mye å jobbe med på treninga fram til EM. Det er vanskelig å spille venstrekant etter å a spilt i midten for Liverpool hele sesongen. Men manageren mener jeg kan gjøre det bra der og jeg er enig med ham. Jeg vil være klar til Frankrike, sier Gerrard.
Eriksson ser ut til å satse på Frank Lampard som den siste på midtbanen, en avgjørelse Stevie G holder med.
- Jeg synes Frank gjorde en god jobb. Han er vant til å spille en annen rolle for Chelsea men han får nok en ny sjanse mot Island på lørdag og han også er klar til å møte Frankrike viss han blir valgt, tror Gerrard.
Jamie Carragher satt på benken gjennom hele kampen.

Mellor venter med Crewe
Crewe Alexandras manager Dario Gradi innrømmer at sjansen for at Neil Mellor velger å gå til Gresty Park på lån er mindre nå som alle venter på en nyansettelse på Anfield. Gradi er en stor beundrer av goalgetteren som scoret hele ti mål på fire kamper for reservelaget etter påske, og hadde blitt enig med Gerard Houllier om en låneavtale før franskmannen fikk sparken fra Liverpool.
- Det er mindre sjanse for at avtalen går bra enn tidligere. Du kan ikke klandre Neil for å forsøke å gjøre et inntrykk på en ny manager. Det er helt greit, og om han velger å bli i klubben til sesongstart har vi andre spillere vi kan satse på. Men vi venter på Neil først, sier Dario Gradi som selv ser Liverpools fleste reservelagskamper.