Dudek: - Vi kan slå England

Liverpools keeper optimistisk foran ny VM-runde. Stadionsaken vurderes denne uka. Steven Gerrard linket til Real Madrid og Dean Bowditch til Liverpool. Legendene slått ut i semifinalen.

Ti røde involvert til onsdag

Onsdag er det ny runde med kvalifiseringskamper for VM.  En av de mest interessant blir spilt i Polen, hvor Jerzy Dudek vil prøve å hindre Steven Gerrard og England å score.  Polakkene er høyt oppe etter 3-0 mot Nord-Irland på lørdag, mens England rotet det til ved å gi fra seg en 2-0 ledelse mot Østerrike.  Det er derfor en optimistisk Dudek som ser fram til å engelskmennene:  - Vi vet at England kommer til å bli en langt tøffere oppgave enn hva Nord-Irland var, men seieren i Belfast var uansett veldig positiv for oss.  Det er viktig å få en god start.  Selvtillit er en så viktig faktor og den øker alltid etter en slik seier.  Vi vet at England er favoritter, men vi vet også hvor fantastisk det hadde vært å slå dem.  Jeg sier ikke at vi definitivt vil slå England, men vi er i stand til å gjøre det.  Alle i Polen snakker om denne kampen og vår selvtillit kunne ikke vært bedre.  Vi har den rette innstillingen til å kunne gå ut å vinne.

 

Slik er oppsette for Liverpools spillere til onsdag:

 

Nederland-Tsjekkia:   Nytt storoppgjør disse nasjonene i mellom, og Milan Baros vil håpe at han kan fortsette der han slapp under EM.

 

Sveits-Irland:  Stephane Henchoz er trolig på benken for sveitserne, mens Steve Finnan er en noe bedre sjanse til å starte for irene.  Viktig kamp i en gruppe som også inneholder Frankrike.

 

Polen-England:  England har knapt råd til å tape etter uavgjort mot Østerrike.  Steven Gerrard var banens beste i den kampen, før han ble byttet ut med Jamie Carragher.  Jerzy Dudek er banker i målet til polakkene.

 

Armenia-Finland:  Sami Hyypiä fullførte nitti minutter på lørdag mot Andorra, til tross for smellen han fikk mot Bolton.  Sami er på plass igjen her.

 

Færøyene-Frankrike:  Dette skal være plankekjøring for Frankrike.  Djibril Cissé starter trolig igjen på benken til tross for at franskmennene ikke greide å score mot Israel på lørdag.

 

Norge-Hviterussland:  Presset er på John Arne Riise & Co etter et fortjent tap i Palermo.  På Ullevaal bør tre poeng sikres.

 

Bosnia-Herzegovina-Spania:  Xabi Alonso var bra i den timen lyset holdt i privatkampen mot Skottland sist fredag, og kan få tillit i spanjolenes første VM-kamp.

 

Endelig vurdering av ”new Anfield”

Avisen The Independent skriver at visestatsminister John Prescott denne uka vil vurdere den godkjente byggesøknaden av Liverpools planlagte nye stadion i Stanley Park.  P.g.a. folkelig opinion kan regjeringen anbefale gransking av hvor tilrådelig det er å bygge et slikt anlegg i en verneverdig park.  Det er gått mer enn den måneden som var fristen for regjeringen til å svare etter at Liverpools kommune godtok klubbens søknad, men det synes altså som om en avgjørelse nå endelig kan være nære.

 

Gerrard på ønskeliste

”Sjokkerende” nok skriver den spanske avisen AS at Steven Gerrard er på ønskelisten til Real Madrid foran neste sesong.  Vi undrer oss hvilken klubben som ikke ville hatt Liverpool som et transfermål, hvis de hadde hatt midlene…  Gerrard skal sammen med Totti hos Roma være de superstjernene som man har blinket ut på Bernabeu.

Formannen i Ipswich, David Sheepshanks, avviser rapporter om at angriperen Dean Bowditch er på vei til Liverpool.  Hvor seriøs interessen er fra Anfield vet ikke vi, men ”the tractor boys” vil neppe ha råd til å si nei til et fair tilbud, det være seg fra Liverpool eller andre.

 

Straffebom fra Gary Mac!

”Liverpool legends” greide ikke å følge opp tidligere suksesser i sluttspillet i ”Masters”, hvor de tidligere spillerne i Englands toppklubber setter hverandre stevne.  I kvartfinalen satte man Everton med en ”fyldig” Neville Southall på plass, med 5-4.  John Durnin 3, Jan Mølby og et selvmål sørget for det.  I semifinalen møtte man Chelsea, som bl.a. hadde russeren Kharine i mål.  Det ble 2-2 ved full tid, etter nok en fulltreffer fra Durnin samt et kanonskudd av John Wark.  I straffespark-konkurransen hadde Liverpool et sterkt mannskap på papiret, men Gary McAllister bommet overraskende nok på første forsøk.  Mike Marsh, Jan Mølby og John Wark scoret alle på sine skudd, men da Kharine reddet fra John Durnin ble det 3-4 tap.  Chelsea gikk dermed videre til finalen, hvor de slo Wolves 2-1.  John Durnin ble turneringens toppscorer.

Liverpools lag:  Bob Bolder, Alan Kennedy, Mike Marsh, John Wark, Mark Wright, John Scales, Gary McAllister, Jan Mølby, John Durnin, Paul Walsh.