Duo spiller mini-derby

Finnan og Carragher spiller reservelagskamp mot Everton i morgen. Diouf på landslagsoppdrag med blandede følelser. Spiller forlater Akademiet. Tap for U17. Rykter.

Både Steve Finnan og Jamie Carragher er tilbake fra skade når reservelaget møter Everton borte på Haig Avenue i Southport i morgen. Finnan har ikke vært aktuell den siste måneden grunnet en hamstringstrekk, mens Carragher allerede har spilt to treningskamper etter benbruddet i september.

- Både Steve og Carra vil være involvert i morgendagens kamp. De vil begge spille minst 45 minutter. Jeg håper at Steve vil være tilgjengelig til FA-cupkampen mot Newcastle. Vi får se hvordan han gjør det. Det er også flott å ha Carragher tilbake, uttaler Houllier.

 

Senegaleser med blandede følelser

El-Hadji Diouf har blandede følelser når han sammen med Salif Diao skal være borte fra Liverpool for å delta i Afrikamesterskapet med Senegal.

- Det antas at jeg blir borte en måned og det er hva jeg har tenkt til, fordi vi ønsker å gå hele veien til finalen. Etter det er jeg tilbake. Det er en vanskelig tid å reise på fordi vi er inne i en god ”run” nå, men jeg må spille for landet mitt. Kanskje burde mesterskapet sammenfalt med EM til sommeren, men det har ingenting med spillerne å gjøre. Vi har ingen kontroll på når turneringene avholdes. Det er ikke lett for oss fordi vi ikke får pause i det hele tatt og det gjør sesongen tøffere. Tidspunktet for turneringen er dårlig for alle, men det er ikke vår feil. Jeg ville ikke vært nødt til å reise på dette tidspunktet, men nå drar jeg.  Jeg kommer til å følge Liverpools resultater hele tiden. Sky TV er tilgjengelig og jeg leser L’Equipe. I tillegg vil jeg ringe Emile Heskey, uttaler senegaleseren.

Afrikamesterskapet sparkes i gang 24.januar og avsluttes med finale lørdag 14.februar. Senegals tre innledende kamper vises alle direkte på Eurosport. Se vår tv-liste for sendetider. Diouf viste seg skikkelig fram i 2.omgang mot Villa på lørdag. Om det hadde han følgende å si.

- Jeg liker at kampene er spektakulære og underholdende for fansen, men jeg har oppdaget at i England må man slåss like mye som det skal være severdig. Fordi jeg hadde selvtillit, var jeg glad for å vise fram noen triks ute på banen på lørdag.

 

Spiller forlater Akademiet

U19-forsvareren James Smith har forlatt Akademiet etter at han har blitt fortalt at han mest sannsynlig ikke ville bli tilbudt profesjonell kontrakt etter sesongslutt. Smith, som var kaptein på U17 forrige sesong, hadde spilt i 14 av 15 kamper for de eldste juniorene før vinterpausen. Han karakteriseres som en anvendelig og sterk forsvarer med erfaring fra samtlige fire forsvarsposisjoner denne sesongen. Imidlertid foretrekker han å spille midtstopper. U19-laget har likevel god dekning på her. David Raven, kaptein på England U19 og som nylig ble forfremmet til å trene på Melwood, Adam Flynn og Danny O’Donnell er også midtstoppere, samt at Adam Hitchen, Mark Roberts og Lee Peltier har gjort det sterkt i samme rolle for U17 denne sesongen. Smith er den andre spilleren som forsvinner fra Akademiet denne sesongen. Ralph Welch forsvant til Blackburn tidligere i sesongen.

 

Tap for U17

U17 tapte 1-4 mot Everton på Netherton Training Ground lørdag. Karl Noon scoret trøstemålet etter godt forarbeid fra John-Paul Kelly. Liverpool spilte de siste 83 minuttene med ti spillere. Jordan Holmes ble utvist for en tofotstakling.

 

Rykter

Liverpool FC skal ha iakttatt Huddersfield-spissen Jon Stead borte mot Cambridge i helgen. Stead spilte godt og nettet fra straffemerket i 2-1-seieren. Sky Sports melder at Celta Vigo ønsker å knytte til seg Bruno Cheyrou på en låneavtale. Men det er svært utenkelig at Gerard Houllier er interessert i å gi slipp på spilleren han selv kjøpte og som nå er på vei inn på laget for fullt etter skadeproblemer. Med den lange skadelista har Houllier uttalt at ingen spillere forlater Anfield i januar. Og i tillegg er Diouf og Diao opptatt med landslagspill for Senegal den nærmeste måneden.