Eks-spillere om avskjedigelsen

Alan Hansen, John Aldridge, Tommy Smith uttaler seg om Houlliers avgang, og trekker frem franskmannens mislykkede spillerkjøp og lagets mange svake kamper. Smith skeptisk til utenlandsk manager.

Alan Hansen

Gerard Houlliers avgang er et resultat av to enkle, men viktige faktorer – for mange dårlige resultater og for mange middelmådige prestasjoner. I det siste hjemmeprogrammet beskrev Houllier spillernes prestasjon ved å havne på 4.plass i Premier League og deltagelse i Champions League som ”praktfull”. Jeg tror dette kan ha summert opp at det Houllier trodde var godt nok for ham ikke var godt nok for Liverpool Football Club og styret.  Houllier kunne ha overlevd hadde Liverpool kommet nummer fire, men tett bak utfordrerne. Istedenfor var man milevis bak. Hva Houllier trodde var tilfredstillende var ikke tilfredstillende for denne klubben.

 

Og Houllier hadde også flere vanskelige motstandere å håndtere i det Liverpool-fansen begynte å snu ryggen til hans metoder mot slutten av sesongen. Managere sparkes ikke av en formann eller en chief executive. Det er supporterne som får dem vekk, og det er ikke mulig å komme bort ifra det faktumet at det var klar motforestilling mot spillestilen. Skriften stod på veggen da jeg overvar hjemmetapet mot Charlton 2.påskedag, og billetter var til salgs før kampen. Det er nærmest uhørt, og en pekepinn på at fansen var utilfreds. Det var altfor mye middelmådighet for fansen til å kunne akseptere det. Fansen kan akseptere en lite spennende spillestil hvis man er en utfordrer til de store titlene, men Liverpool var ikke det, og noen av kampene på Anfield, spesielt, var desperate. Liverpool-fansen begynte å bli desillusjonerte og jeg tror dette hadde stor påvirkning på avgjørelsen. Det kunne være tider hvor de kunne ha vært mer eventyrlystene og mer aggressive, og det var tøft å se Michael Owen på egenhånd helt på topp på Anfield, av alle plasser.

 

Jeg tror også at det faktumet at Liverpool FC, på en aller annen måte, er klar til å motta en pengeinnsprøytning på £60M spilte en rolle. De neste to eller tre spillerkjøpene vil være svært viktige for klubbens framtid, og styret kan ha vært bekymret over Gerards teft på overgangsmarkedet. Jeg har alltid følt at hvis man signerer fem spillere så er det en bra utelling hvis tre slår til. For mange av Liverpools kjøp var mislykkede. Det må ha vært et vendepunkt for Gerard da han i 2002 kjøpte Diao, Cheyrou og Diouf for totalt £20M. Ingen av disse har slått til, og uansett hvor stor klubben er, kan ikke utlegget forsvares når man får så lite i retur.  Det tærer kraftig på ressursene.

 

Jeg har hørt snakk om at det står mellom Alan Curbishley og Rafael Benitez, men det er bare spekulasjoner, og jeg har ikke noe klart syn på hvem det bør bli. Hva jeg vet er at dette er et perfekt tidspunkt å ta over Liverpool på. Det er bare en vei Liverpool kan gå nå, og det er oppover. Liverpool har to av engelske spillere i verdensklasse i Michael Owen og Steven Gerrard, og vil ha mye penger å bruke. Den nye mannen må først få Owen til å signere en ny kontrakt og forsikre Gerrard om at ambisjonene for ta klubben fremover er tilstede. Han må sørge for at de tre neste spillerkjøpene blir en suksess, fordi de har ikke råd til å havne enda lengre bak Arsenal, Chelsea, Manchester United.

 

 

John Aldridge

Jeg tror det bare var et spørsmål om tid. I begynnelsen gjorde han en veldig god jobb for klubben. Men nå betaler han prisen for et par overganger for to år siden. Han brakte inn en gruppe med spillere på tiden som skulle ta klubben opp til neste nivå, men det gikk ikke slik. Forhåpentligvis, vil klubben ta en riktig avgjørelse og vi vil få en manager som kan føre oss opp på neste nivå. Men hovedsaken er at vi klarte å komme til Champions League, noe som betyr at vi kan klare å lokke spillerne vi trenger for å ta oss dit.

 

 

Tommy Smith

Dette er overhodet ingen overraskelse. Jeg ønsker Gerard alt godt, men jeg tror han må innrømme at han har gjort feil. Likevel, så nådde han kanskje toppen for tidlig da han vant alle disse trofeene i 2001. Han beskyttet virkelig spillerne for mye til tider. Jeg har spilt under Shankly og Paisley og jeg så at dem beskytte spillerne – men bare når det var riktig. Da det vi gjorde ikke var godt nok, fikk vi snart høre det fordi de ga oss en overhøvling. Om den nye mannen har jeg et veldig åpent sinn, men jeg vil være veldig varsom med å bringe inn en annen utenlandsk manager. Jeg ville like å se en som vet alt om Liverpool som kan ta oss tilbake til gamle høyder.