Et perfekt resultat på St. Mary's

Liverpool er så godt som klare for mesterligakvalifisering etter 3-3 mellom Southampton og Newcastle. Aston Villa må ta igjen 12 mål i siste serierunde skal de fravriste de røde 4.plassen i Premier League.

Et perfekt resultat på St.Mary’s i kveld. Newcastle klarte bare 3-3 i Southampton, og det betyr at Liverpool i praksis har blitt nr. 4  i Premier League og er klare for mesterligakvalifisering fra høsten av. Newcastle, som hadde kastet innpå en nylig restituert Kieron Dyer, ledet både 1-0 og 2-1 i Southampton, men hjemmelaget kom tilbake og snudde det hele til 3-2 i sin favør, før Ambrose utlignet med kampens siste spark på ballen. Nå blir Liverpools møte med Newcastle på Anfield nærmest av akademisk art. Et møte der Newcastle for øvrig får tilbake sin midtstopper Andy O’Brien etter suspensjon.

 

De eneste som kan frata Liverpool fjerdeplassen nå er Aston Villa, og de har 12 mål dårligere målforskjell enn de røde, så da snakker vi kalassifre både på Anfield og Villa Park til helgen. Liverpool må f.eks tape 6-0 for Newcastle, samtidig som Villa må vinne 7-0 over Manchester United. Sjansen er vel større for at undertegnede prikker inn 7 rette i lotto på lørdag?

 

Ziege frigitt – Redknapp fikk fornyet tillit

To tidligere Liverpool-spillere som har trukket i Tottenhams hvite trøyer de siste sesongene led helt forskjellig skjebne i dag. Christian Ziege har blitt frigitt av London-klubben, mens Jamie Redknapp noe overraskende har fått fornyet kontrakt. Tyskeren fikk for øvrig bare 52 kamper for White Hart Lane-klubben før en stygg lårskade i praksis satte en stopper for karrieren i London. Tottenham friga også Gus Poyet og Darren Anderton i dag.

 

Transfervinduet åpner

Når klokka runder midnatt kommende lørdag åpner det såkalte transfervinduet for sommeren, og vil forbli åpent helt fram til kl. 18.00 den 31.august. ”Silly Season” er med andre ord ikke langt unna!

 

88 kamper på Sky

Det har i dag blitt bekreftet at Sky Sports vil vise hele 88 live-kamper neste sesong. Dette etter at en auksjon der andre kringkastere kunne kjøpe fra 6-8 live-kamper endte uten at noen møtte åpningsbudet. Auksjonen kom som følge av et krav fra EU. I tillegg til de 88 kampene kan også Sky vise 50 live-kamper på sin Pay per View-plattform.

 

Riley – ikke så verst likevel?

Kontroversielle Mike Riley skal dømme årets siste kamp på Anfield. Riley er en figur som ikke alltid har vært like populær blant Liverpool-fansen, men statistikken i år viser at de røde ikke har grunn til å fortvile når Riley er pipeblåser lenger. Newcastle-kampen vil bli Rileys sjuende som dommer for Liverpool denne sesongen, og statistikken på de 6 andre er riktig så god for de røde. Leeds-dommeren begynte med å dømme de røde i deres første seier for sesongen, og det i byrivalens hule. 3-0 vant de røde på Goodison Park i august. Han dømte også Liverpool i begge oppgjørene mot Manchester City denne sesongen, og ikke minst i 1-0 seieren på Old Trafford nylig.