FA etterforsker tribunebråk

Det engelske fotballforbundet bekreftet i da at det kommer til å åpne etterforskning etter bråket på The Den. Potter håper på spill i Premier League. Finnan håper på å forlenge seiersrekken mot Blackburn.

Tribunebråket i 2. omgang på North Stands Lower Tier vil bli etterforsket av fotballforbundet. Det bekrefter FA nå i ettermiddag. TV-bildene fanget plutselig inn bilder av Liverpool-supportere i slagsmål med politiet et stykke ut i omgangen, og det var tydelig at alt ikke var som det skulle. De røde sier at de ble utsatt for voldsomme verbale provokasjoner fra de beryktede Millwall-supporterne. Etter at hjemmelaget hadde rast fra seg de første minuttene, lød det konstant ”Hillsborough, Hillsborough, Hillsborough” og ”You should have died at Hillsborough”. Mange av dem som var på kampen opplevde tragedien i Sheffield i 1989 og andre kjente folk som omkom. Hjemmefansen kom også med rasistiske bemerkninger til våre fargede spillere. – Jeg har aldri opplevd maken, uttaler en die-hard rød som var på kampen i går til liverpool.no. - Opptredenen til Millwall-supporterne var et desidert lavmål av hva jeg har sett på engelske tribuner. Folk ville ha politiet til å reagere ovenfor hjemmefansens respektløse opptreden. I stedet stilte de seg opp og begynte å videofilme oss, forteller en av dem som var på kampen. Etter hvert virket det som det kokte over for mange, og det oppstod slagsmål med politiet. Ingen ble arrestert, men et par mann fra hver leir ble vist ut av banen. Opprørspolitiet  ble til slutt tilkalt, noe som forhindret at kom til slagsmål utenfor banen etter kampslutt. En Liverpool-supporter, som satt i rullestole, skal ha blitt skadet etter å ha havnet i ”kryssilden” midt mellom politi og de tilreisende.

En talsmann for Liverpool uttaler at de kommer til å samarbeide med FA om saken, og ikke kommer til å kommentere saken utover det. Millwall formann, Theo Paphitis, uttaler til BBC Sport at han ”ikke hørte syngingen fra hjemmefansen”. – Det var mye synging fra begge grupper, men det er jo umulig å skjønne alt, uttalte han etter kampen. Det er ukjent hva slags traff den eller de som blir skyldige kan vente seg. FA har heller ikke satt noen deadline for når saken skal være ferdigbehandlet.

 

Potter håper på ligadebut

En av de mange ”Benitez babes” som kom fra det med æren i behold i går var Darren Potter. 19-åringen debuterte  mot Grazer i Champions League tidligere i sesongen, og håper snart å være aktuell til en ligadebut. Han trives best sentralt på midtbanen, men har blitt brukt på høyre kant av manageren. – Hvis Rafa vurderer meg best på høyrekanten, er jeg selvsagt fornøyd med å spille der. Vi har jo et par skader på den plassen, og jeg fortsetter gjerne på laget i den posisjonen. Den gode pasningsspilleren har kanskje større sjanse til flere kamper i nettopp ligacupen – neste motstander trekkes i kveld. – Sjefen har lovet de unge gutta å bruke dem i denne turneringen. Vi er alle fornøyde med resultatet og innstillingen vi viste mot Milwall. Potter skyter av hans arbeid med ungdommen den korte tiden han har vært i klubben. – Han har vært som en frisk pust. Han gir unggutta selvtillit og det vokser vi på.

 

Sinaman-Pongolle måtte ha en scan på den ømme leggen i dag etter å ha blitt tråkket på i går kveld. Det er foreløpig uvisst hva resultatet ble.

 

Finnan tror på ny seier

Steve Finnan kom inn og gjorde en god kamp mot Charlton. Etter to seire på rad på bortebane håper han å fortsette den gode trenden mot Blackburn til helgen. – Hjemmeformen vår har vært utrolig bra, og uten å skryte frykter vi ingen på Anfield. Vi går ut og spiller vårt spill og har gjort noen gode kamper. Vi skaper mange sjanser, og scorer også mål. På utebane har vi kommet litt skeivt ut, men jeg håper på tre nye poeng lørdag. Vi har klart å justere oss inn og løftet spillet vårt litt. Likevel har vi ikke klart å skape fullt så mange sjanser. Det må vi jobbe mer med og forbedre oss ytterligere. Finnan var en av spillerne som ble linket bort før transfervinduet ble stengt 31. august. Benitez kjøpte inn ny høyreback og det så lenge mørkt ut. Skader på Smicer og Nunez, samt godt spill av iren har likevel gitt han mye spilletid. – Det var mye snakk om at jeg skulle skifte klubb i høst. Disse ryktene kom verken fra meg eller Liverpool.