Fergie vurderte kjøp av Alonso

Uniteds manager Alex Ferguson vedgår at de forsøkte å kjøpe Liverpools nye midtbanejuvel Xabi Alonso. Hvem tar straffene? Jubileumskamp for Jerzy Dudek. Gerrard gleder seg til toppoppgjør.

Xabi var en av flere spillere som imponerte mot Monaco og den elegante midtbanespilleren vil forhåpentligvis fortsette den fine fremgangen på Old Trafford i kveld. Det tror i hvert fall de fleste besøkende på liverpool.no. Av 965 avgitte stemmer tror hele 84 % av Liverpool vinner en ny borteseier mot United. 9 % tror kampen ender uavgjort og 5 % tror det blir hjemmeseier. Fergie vil nok holde et ekstra øye med Alonso, en spiller han selv har vært interessert i å kjøpe. Før kveldens oppgjør innrømmer han at han misunner kunnskapen Benitez har til det spanske markedet. Han sier samtidig at Alonso var en spiller United fulgte nøye over tid, før de valgte å prioriteres andre spillere.

Den unge spanjolen er samtidig også et av spørsmålstegnene i lagoppstillingen, kanskje ved side av spissvalget. Skal Benitez forsette med forsette med uendret mannskap eller velger han for eksempel å kjøre inn den langt mer rutinerte Didi Hamann i stedet? Rafa kommer ikke til å lette på sløret før tett inntil avspark. Et annet spørsmål mange stiller seg, er hvem som skal ta et eventuelt straffespark nå som både Murphy og Owen er borte? Sannsynligheten for at vi skal få svaret i kveld er ikke stor. Da Murphy scoret på OT i vår var det faktisk første gang på ti år at noen hadde scoret på straffe mot dem i ligaen. Aktuelle kandidater fra straffemerket er Kewell, Gerrard og Cissé – eller har Rafa en luring i ermene?

 

Dudek i 100

Dersom Dudek eller Traore spiller vil det være henholdsvis den 100. og 50. ligakampen for spillerne. Dudek er selvskreven i mål etter at Kirkland fortsatt ikke er helt kampklar etter skade. Traore vil i beste fall sitte på benken.

United har hatt sin dårligste ligastart siden 1989 og har ikke siden 1992 spilt fire uavgjorte kamper på rad i ligaen. Etter å ha tapt 1-0 mot Chelsea i serieåpningen, og vunnet 2-1 hjemme mot Norwich, har de tre siste ligakampene endt med poengdeling (to av poengene kom på scoring på overtid!).

Statistikken viser disse oppgjørene har vært jevne opp gjennom årene. De to rivalene har møtt hverandre 142 ganger i ligasammenheng. United har vunnet 51 ganger og Liverpool 49 ganger. Gjestene har tre ganger vunnet 1-0 på Old Trafford siden 2000, og jakter igjen på full pott.

 

Gerrard gleder seg

Kamper som dette lever sitt eget liv og betyr mye for supporterne på begge sider. Det vet selvsagt kaptein Steven Gerrard, og han mener også våre nye spanjoler vet hvor mye som ligger i kveldens gigantoppgjør. – Jeg kan ikke vente, jeg gleder meg like mye som enhver annen Liverpoolsupporter før avspark. Selv om vi kun tenker en kamp av gangen, tror jeg det kan bety for flyten de neste kampene å vinne et så viktig oppgjør som dette. Jeg tror ikke de spanske gutta trenger å bli fortalt hvor viktige disse kampene er for oss. De vet godt hva de går til, hvis ikke er det et par ”local lads” som kommer til å minne dem på det, lover kapteinen på skuta.