Finnan drømmer om cuptriumf

Steve Finnan håper på suksess i FA-cupen. Michael Owen ønsker seg til Champions League(!). Nerver foran derbykamp. Heskey linket til Fulham. Fansen foretrekker Champions League-plass framfor cuptriumf.

Steve Finnan sier i dag at et av hans store mål denne sesongen er å løfte FA-Cup-troféet på Millenium Stadium i mai. Liverpools irske høyreback ble slått ut i semifinalen med Fulham i 2002, men etter lørdagens seier over Newcastle håper han at tiden nå er inne for å vinne hele turneringen: ”Mange av spillerne her har allerede opplevd å vinne FA-cupen, og det er noe jeg også ønsker å gjøre. Vi har nå slått ut et så godt lag som Newcastle, men jeg vet at det blir tøffere jo lenger ut i turneringen vi kommer. Det var utrolig moro på lørdag, og jeg synes seieren var fullt fortjent. Jeg gikk til Liverpool for å spille i nettopp slike kamper. Atmosfæren var elektrisk, og fansen ga oss en fantastisk støtte gjennom hele kampen. Vi burde ha punktert kampen litt før, og vi kan bare takke Jerzy for hans fantastiske redning på skuddet til Shearer i sluttminuttene.”

 

Finnan hyller også Jamie Carragher for innsatsen i lørdagens cuptriumf, og han ler av ryktene om rivalisering mellom de to backene. Finnans inntreden i klubben ble av mange sett på som en trussel mot Carraghers plass på laget, men i de siste to kampene har de vist at det er plass for dem begge. ”Carra er en herlig type. Som så mange andre her i klubben, er han Liverpool tvers i gjennom. Det var mye spekulasjon om hans framtid i klubben da jeg skrev under i sommer, men det var bare oppspinn alt sammen. Jeg husker da sjefen advarte meg om at uansett hvem han satte inn på høyrebacken, så ville det alltid være en plass for Carra i laget. Jeg måtte le da det ble sagt at han ville sendte gutta hjem til meg dersom jeg holdt ham ute av laget. Det er alltid bra å ha konkurranse om plassene.”

 

 

Owen vil til Champions League (!)

Michael Owen vil gjøre absolutt alt for at Liverpool skal greie å kapre den superviktige fjerdeplassen i Premier League, men han innrømmer at klubbens ligaform ikke er god nok, og at en kraftig forbedring må til dersom man skal kvalifisere seg for mesterligaen. Owens ønske om å få spille mot de beste i Europa er ingen hemmelighet, og nå som han er frisk igjen etter skaden vil han gjøre alt han kan for at klubben skal oppnå sitt hovedmål for sesongen. Svake resultater på White Hart Lane og Molineux har ikke akkurat  hjulpet, og Owen er fullt klar over at man ikke tåler mange flere feilskjær: ”Jeg ville foretrukket å være med i Champions League for å få prøvd meg mot verdens beste forsvarsspillere. Jeg har vært med i turneringen før, og det er den største turneringen innen klubbfotballen. Jeg ønsker meg tilbake dit, og det er derfor fjerdeplassen er så utrolig viktig for oss. Hvis vi fortsetter slik vi har spilt i det siste, blir det veldig vanskelig, så vi er nødt til å brette opp ermene og virkelig vise hva vi er gode for. Forskjellen på oss og United, Arsenal og Chelsea er at vi scorer færre mål, skaper færre sjanser og slipper inn flere mål. Det er mange grunner til at det er slik, men skadeproblemene våre har heller ikke hjulpet. Nå er jeg friskmeldt og klar til å hjelpe klubben til en Champions League-plass, og jeg forventer at formen vil ta seg opp i tiden framover. Skaden jeg pådro meg mot Arsenal har skapt store problemer for meg denne sesongen, og det har vært frustrerende å sitte på sidelinja å føle at jeg må gjøre opp for den tapte tiden.”

 

Gerrard nervøs foran derby-kamp

Steven Gerrard innrømmer at nervene begynner å melde seg, nå som nedtellingen til det 170. Merseyside-derbyet for alvor har startet. For en ”local lad” som Gerrard, er oppgjørene mot Everton alltid de kampene han gleder seg mest til, og denne gangen blir det helt spesielt, ettersom det er hans første derbykamp som kaptein for den røde skuta. Stevie G begynner etter hvert å få god erfaring fra disse oppgjørene, og han vet nøyaktig hva som er i vente: ”En uke eller ti dager før derbyet, begynner nervene å melde seg. Og slik holder det seg helt til kampen er ferdigspilt. Egentlig er det verre å se kampen fra sidelinja, for når du spiller selv er du opptatt av det som skjer utpå matta. Som fan tenker man bare på resultatet gjennom hele kampen. Jeg sto på the Kop sammen med min storebror 10-15 ganger, og det er ingenting som slår atmosfæren på en derbykamp. Min familie er 75 prosent Liverpool-fans, skjønt min fetter nettopp har signert for Everton, så det noen Everton-fans som sniker seg inn. Jeg prøver å skaffe billetter til alle sammen, men hvis det ikke går, ser de kampen sammen på puben. Selv om jeg liker å se kamper, er det mye bedre å spille selv – det er da jeg har muligheten til å påvirke resultatet. Som tilskuer kan nervene bli helt uutholdelige.  Når man vinner er det helt fantastisk, men når man taper er det bare å gå i dekning. Jeg elsker å spille slike kamper. Med en gang terminlista blir offentliggjort, sjekker jeg når kampene mot Everton og Manchester United er.”

 

Heskey linket til Fulham

Ifølge Liverpool Echo, skal Fulham være den siste klubben som har kastet seg inn i kampen om Emile Heskey. Selv om meldingene fra forskjellige hold har vært motstridene med tanke på Liverpools villighet til å kvitte seg med spissen, skal man aldri si aldri, og ryktene sier at Fulham skal være villige til å bla opp 5 millioner pund for Liverpools nummer 8. Dersom han skulle forsvinne før transferdeadline, kan det ifølge avisskriverier bli aktuelt for Liverpool å hente inn Deprtivo La Corunas Diego Tristan på lån ut sesongen. Fulham har imidlertid ennå ikke lagt inn noe konkret bud, og vi anbefaler å ta alle disse spekulasjonene med en stor klype salt.

 

Fansen ønsker Champions League framfor cup-suksess

En undersøkelse gjort av Liverpools offisielle internettside viser at bare 13% av Liverpool-supporterne ønsker at klubben vinner FA-cupen framfor kvalifisering til Champions League dersom man måtte velge. Nesten 4000 personer deltok i avstemningen.