Finnan tilbake til London?

Tottenham ønsker å kjøpe Steve Finnan, mens Liverpool venter på spanske forsterkninger. Tosifret antall røde opptatt med landskamper. Kewell vil spille for Australia.

Bud på Steve Finnan

Tottenham ønsker å hente inn en ny høyreback som erstatter for Stephen Carr, og Steve Finnan skal være øverst på ønskelisten.  Med Josemi på plass kan Liverpool være villig til å akseptere budet fra London, som skal være på om lag £2M, men det vil forutsette at man henter inn forsterkninger på den midtbanen hvor Finnan har vikariert i Liverpools åpningskamper.

Det forventes at minst to nye spillere befinner seg på Anfield i løpet av uken.  Antonio Nunez skal bare være en legesjekk unna en overgang fra Real Madrid, mens bare detaljer gjenstår før Xabi Alonso kommer fra Real Sosiedad.  Sistnevnte spiller imidlertid landskap for Spania mot Venezuela i morgen, slik at en overgang tidligst kan sluttføres på torsdag eller fredag.

Liverpool blir fortsatt linket til Luis Garcia i Barcelona, selv om signalene fra Spania er at spilleren ikke har noe ønske om å forlate hjembyens klubb.  Joey Barton er en annen som er blitt nevnt i forbindelse med en overgang til de røde, uten at noen seriøse kilder har kunnet bekrefte dette.

 

Landskampuke

Melwood vil være et fredelig sted de nærmeste dagene.  I en såkalt ”international week” er de fleste i Liverpools førstelagstropp opptatt med landskamper.  Det er egentlig lettere å liste opp de seniorspillerne som ikke er involvert med sine landslag.  Dietmar Hamann er utelatt fra Tysklands tropp, mens Igor Biscan ikke er ønsket hos Kroatia.  Josemi, Harry Kewell og Stephen Warnock har også spillefra av de som enten var på banen eller på benken mot Tottenham. 

Florent Sinama-Pongolle forventes å spille i kveld for Frankrike U21, mot Spania.  Anthony Le Tallec er også i den troppen.  John Welsh er i troppen til England U21 som møter Ukraina på Riverside.

For de som er interessert i å se hvordan Liverpools spillere gjør det på sine respektive landslag anbefaler vi å sjekke vår grundig oppdaterte TV-guide.

 

Kewell i kvalifisering

Harry Kewell og Australia har vært et langt lerret å bleke.  Stjernespilleren har vært i en stadig konflikt med sitt eget forbund, ikke minst etter at en plagsom ankelskade har bidratt til mange forfall.  Kewell har bl.a. nektet å reise lange avstander med fly for å spille landskamper, da han har ment at dette har forverret ankelskaden.  Nå sier imidlertid Harry at han er villig til å stille opp i Australias kvalifiseringskamper til ”Confederation Cup”, mot lille Solomon-øyene.  Kampene spilles 9-13. oktober, da det også er EM-kamper, slik at det burde ikke ha noen innvirkning på hans spill for Liverpool.