Finnan/Josemi & Dudek/Kirkland

Kandidater snakker ut om spennende dueller på høyrebacken og når det gjelder keeperplassen. El-Hadji Diouf nektet å trene. Mark Smyth og James Smith fortsatt på akademiet. Roma vant.

Finnan vil helst kjempe om høyrebacken

Steven Finnan spilte på høyre midtbane i 2.omgang mot FC Porto på lørdag, og det har vært dem som mener at det kan bli den mest aktuelle plassen for ham framover.  Josemi er hentet fra Malaga, først og fremst med tanke på høyrebacken, men skade for Vladimir Smicer og ingen tillit til El-Hadji Diouf gjør at det er tynt med kandidater til den mer offensive høyreflanken.

Finnan selv vil imidlertid helst spille på backen, og ønsker konkurransen med Josemi velkommen:  ”Om jeg er bekymret over at Josemi kommer?  Både ja og nei.  Det er godt for alle at det er konkurranse.  Med en ny manager er dette en ny start for alle og uansett hvem som kommer inn vil styrke stallen.  Jeg ønsker å spille, og jeg liker meg best på høyrebacken, men hvis du blir spurt om å spille et annet sted så gjør du det.  Jeg har spilt på høyresiden av midtbanen før, og manageren prøver nå forskjellige spillere i forskjellige posisjoner, og det er ikke noe jeg har imot.

 

Nye treningsrutiner for Jerzy

Jerzy Dudek sier at han trives med ny keepertrener og nye treningsrutiner, og at han jobber hardt nå kort tid før det blir en endelig avgjørelse hvem av keeperne som får tillit fra start når sesongen starter for alvor.

”Det å arbeide med ”Ocho”(keepertrener Jose Ochotorena) er gøy og annerledes.  Vi trener ikke på samme måte som vi gjorde under Joe Corrigan, og ”Ocho” har helt andre metoder.  Dette ligner mer på hvordan jeg trente i Nederland med Feyenoord, og det er noe jeg trives veldig godt med.  Jeg trivdes med Joe også, men dette er forskjellig.

”Pre-season er hardt, men dette er som sagt helt annerledes enn vi er vant til.  Den nye coachen Pako (Ayestaran) har alt under kontroll og er glimrende.  Nå trener vi mer på kampsituasjoner under trening og øvelser.  I tillegg er det mer taktisk arbeid. 

”Det kan være veldig moro også fordi ”Ocho” jobber hardt med sin engelsk, eller spansk-engelsk som vi kaller det.  Den blir imidlertid bedre for hver dag.  Han gir oss gode tips og vi lærer fort.

”Vi jobber alle hardt og prøver å overbevise den nye manageren.  Det er bare et spørsmål om tid nå før vi vet hvem som blir førstevalget.  Det har alltid vært en sunn konkurranse mellom Chris og meg.  Vi tar dette som profesjonelle, og oppmuntrer hverandres fremgang.

 

Diouf ikke på reservelagskamp

El-Hadji Diouf var i den opprinnelige lagoppstillingen, da reservelaget spilte en treningskamp mot Vauxhall Motors sist fredag.  Afrikaneren dukket imidlertid aldri opp til kampen.  Ifølge Dave Usher på nettsiden liverpoolway.co.uk skal E-Hadji først ha nektet å trene med de unge gjenværende spillerne på Melwood dagen før den nevnte kampen, og siden hevdet at han var skadet.  Stadig mer tyder på at 23-åringen kan ha spilt sin siste kamp for førstelaget til Liverpool.

 

Mark Smyth fortsetter på akademiet

Ifølge liverpoolway.co.uk, som har gode kontakter rundt Liverpools ungdomsakademi, vil Mark Smyth også være i Kirkby i 2004-05.  Unggutten ble etter forrige sesong, sammen med Stephen Vaughan som er gått til Chester, sagt at han ikke hadde noen fremtid i klubben til tross for at han hadde et år igjen av sin kontrakt.  Smyth hadde prøvespill hos Ipswich og Bristol City, men ble så skadet under den siste kampen til U19-laget.  Med Houllier ute har han imidlertid fått tilbudet om enten å bli et år til på akademiet, og prøve å overbevise Benitez & co om at han likevel har en fremtid gjennom spill på reservelaget, eller han vil få betalt ut sitt gjenværende år.  Smyth vil også være i en gruppe av de eldste på akademiet som har noen av sine økter på Melwood, og hvor angriperne for eksempel får veledning av Mark’s store forbilde Ian Rush, og han ønsket heller det enn å bli løst ut.

James Smith ble sett på som en av de mest lovende på akademiet, og den kraftige forsvareren var ofte kaptein på de yngre lagene.  Scouseren valgte imidlertid å slutte for et drøyt halvår siden, av noe ukjente årsaker.  Han angret imidlertid raskt, og var snart tilbake under veiledning av John Owens & Co, før han etter noen ganske få uker ble bedt om å forlate klubben p.g.a. dårlig innstilling.  Mot Vauxhall Motors kom imidlertid James inn som innbytter, til stor overraskelse for mange av de som var der.  Det viser seg nå at han er tilbake på prøvespill og vil få en ny, og helt sikkert siste, sjanse til å vise at han kan være en fremtidig spiller i Liverpool FC.

 

Roma-Celtic 1-0

En scoring fra Francesco Totti ble seiersmålet da Roma slo Celtic i natt.  Seieren var fortjent i en nokså jevn kamp, selv om skottene nok stilte med en mer toppet mannskap enn da de tapte 1-5 mot Liverpool.  De røde fra Anfield møter som kjent Roma til kamp i Giants Stadium på New Jersey natt til onsdag.