Fokus flyttes til UEFA-cupen

Gerard Houllier prøver å legge tapet mot Portsmouth bak seg, og fokuserer nå på torsdagens UEFA-cup kamp. Parry skuffet over cup-exit. Diouf og Sinama-Pongolle spiller for reservene i kveld. Vår mann på Deva Stadium vil bringe en eksklusiv rapport fra Liverpool res v. Blackburn res sent i kveld.

Houllier: - Vi er klare for Sofia

Etter å ha ristet av seg den verste skuffelsen etter å ha røket ut for Portsmouth i FA-cupen, slår manager Gerard Houllier optimistisk fast at hans menn er klare for UEFA-cup møtet med Levski Sofia. Manageren mener at hans spillere må få gårsdagens skuffelse ut av hodet så fort som mulig, og forberede seg på oppgaven som venter mot bulgarerne på torsdag. UEFA-cupen er nå Liverpools eneste mulighet til et trofé denne sesongen, og første hinder på veien blir altså Levski hjemme på Anfield i tredje rundes første kamp.

- Dette blir en stor kamp for oss, og vi vil være klare for oppgaven. Det fine med fotball er at det ikke er lenge til neste kamp etter et tap, og du får sjansen til å rette opp det som gikk feil sist. Det ønsker vi å gjøre mot Levski Sofia, og dette blir en viktig kamp for oss nå, slik sesongen har utviklet seg, slår Houllier fast.

- Vi er skuffet etter tapet mot Portsmouth, men nå må vi forholde oss sterke og la verden gå videre. Vi må glemme det som skjedde i går, og se fremover, legger han til.

Parry: - Cuptapet en kjempeskuffelse

En som imidlertid ikke har glemt det som skjedde i går er Liverpools daglige leder Rick Parry, som i dag innrømmer at alle på Anfield deler fansens frustrasjoner over å ryke ut av FA-cupen. Parry innrømmer at han hadde store forhåpninger om cup-suksess i Cardiff denne våren, men slår samtidig fast at man nå må rette blikket mot nye oppgaver for å holde sesongen i live.

- Vi deler alle skuffelsen etter gårsdagens tap. Ingen vil gjemme seg bak det faktum at dette var noe annet enn et massivt slag i ansiktet for oss. Vi hadde store forhåpninger om å gjøre det bra i FA cupen, og mente vi hadde en god sjanse til å nå hele veien frem. Nå må vi bytte fokus, og det litt brennkvikt, sier han.

- I realiteten har vi fortsatt noen store kamper å se frem mot, spesielt i UEFA-cupen om vi klarer å komme videre der. Vi må også holde fokus på å kvalifisere oss til neste års Champions League, noe som har absolutt topp prioritet hos oss, slår han fast.

Diouf og Pongolle i aksjon for reservene

Liverpools reservelag spiller i kveld hjemmekamp mot Blackburn på Deva Stadium i Chester. Kampen starter klokken 20.00, og vi har vår egen mann på plass på stadion som vil legge inn sin eksklusive kamprapport her på liverpool.no før midnatt.

Mest interessant med Liverpools startoppstilling i Chester i kveld er at det er funnet plass både til El Hadji Diouf (bildet) og Florent Sinama Pongolle. Diouf var som kjent ikke i troppen mot Portsmouth i går, mens "Flo" fikk et kort innhopp på topp mot slutten. Djimi Traore starter også kampen mot Blackburn.

Liverpools lag mot Blackburn i kveld: Patrice Luzi; Stephen Vaughan, David Raven, Carl Medjani, Djimi Traore; Andrew Wright, Robbie Foy, Daniel Guthrie, El Hadji-Diouf; Florent Sinama-Pongolle, Mark Smyth. Reserver: Stephen Gillespie, Paul Willis (keeper), Adam Flynn, Ryan Wilkie, Jason Massie.

Topp fem mot Portsmouth

Liverpools offisielle nettsted har plukket ut Liverpools fem beste spillere mot Portsmouth. De har valgt Milan Baros som Liverpools Man of the Match, fulgt av Steven Gerrard, Chris Kirkland, Stephane Henchoz og Jamie Carragher på de neste plassene.

Skuffende av U-17

Liverpools førstelag var ikke det eneste røde laget som skuffet i helgen. Som vi nevnte allerede på lørdag så tapte Liverpool U-17 lokalderbyet borte mot Everton 1-0. Det positive fra denne kampen er at den unge keeperen Richard Martin, som for tiden prøvespiller på akademiet, gjorde en god figur. Liverpools lag på lørdag var som følger: Richard Martin; Callum Woods, Robbie Threlfall, Lee Peltier, Adam Hitchen; John-Paul Kelly, Charlie Barnett, Francis Smith (Raymond Putterill 65), Karl Noon; Conal Platt, Phil Townley. Ubrukte reserver var: Michael Burns, Sam Rukin (keeper), Stephen Darby, Stephen Behan.

Smith har forlatt klubben

Liverpools offisielle hjemmeside rapporterer i dag ellers at U-19 forsvareren James Smith har forlatt klubben etter at han ble fortalt at han ikke ville få fornyet sin kontrakt med de røde. Preston North End skal ifølge ryktene være interessert i å plukke opp midtstopperen.