Første snuoperasjon på 85 bortekamper

Liverpool hadde ikke vendt tap ved pause til seier siden 1991. Sami & Co fikk kjeft i pausen. Nettsted skriver at samtaler snart i gang om Morientes.

Historisk vending

Statistikerne jobbet overtid etter at Liverpool snudde 0-2 til 4-2 på Craven Cottage i går.  På de siste 84 gangene hvor Liverpool har ligget under ved pause, på utebane, har sluttresultatet blitt 71 tap og 13 uavgjort.  Siste gangen man greide å snu resultatet helt rundt var 7.september 1991, da en straffe fra Mark Walters gjorde at man tidlig i Graeme Souness’ tid som manager snudde 0-1 til 2-1.  Verken Roy Evans eller Gérard Houllier greide altså noe tilsvarende.

Når snudde man to måls underlege til seier?  Det skal vissnok være 2.januar i 1965, da Blackpool-Liverpool gikk fra å være 2-0 etter 45 minutter til å bli 2-3 ved full tid.  Uten at vi har dobbeltsjekket dette…

 

Rafa leste skriften…

Fungerende kaptein Sami Hyypiä innrømmer til Liverpool Echo at spillerne ble sagt noen sannhetsord i pausen i London, og finnen håper at man nå kan bygge videre på dette resultatet:  - Ja, det kom noen kommentarer ved halvtid.  Det gikk i hovedsak ut på at vi måtte begynne å vise mer stolthet ovenfor det faktum at vi spilte for Liverpool Football Club.  Jeg synes alle viste det i andre omgang.

- Jeg tror dette kan bli et vendepunkt for oss.  Vi visste at vi hadde spilt dårlig i 1.omgang.  Vi prøvde å være mer aggresive med starten av kampen, men det fungerte ikke og vi slurvet med ballen. 

-Xabi var utrolig da han kom inn.  Han er en kvalitetspiller som er i stand til å gjøre slike kamper.  Vi visste at vi måtte gjøre mer som et lag enn hva som var tilfellet i de første 45 minuttene, og Xabi hjalp oss til å gjøre det.

- Vi var veldig glade for det som skjedde, men vi må fortsatt være tålmodige.  Vi lærer hele tiden om hva manageren ønsker, men det vil skje over natten.  Dersom vi kan fortsette å spille som i andre omgang vil vi vinne flere kamper enn vi taper.

 

Morientes-samtaler denne uka

Ifølge nettstedet ynwa.tv vil agenten til Fernando Morientes, Gines Carvajal, denne uka fly til Liverpool for å holde samtaler angående en mulig overgang.  28-åringen ble sist uke sitert på at han var lei av å slite benken i Madrid, og at han ikke ville ha noe i mot en overgang til Anfield.

Morientes spilte tidligere i høst mot Wisla Krakow i kvalifiseringen til Champions League, og er således ikke tilgjengelig til å spille i Mesterligaen for noen annen klubb.