Frustrert Diao

Salif Diao frustrert over nytt skadeavbrekk. Owens og Shannon uttaler seg. Newcastle-formann med tro på Champions League.

Frustrert Diao

Salif Diao har i dag for første gang snakket ut om skaden han pådro seg i reservelagskampen mot Manchester United i forrige uke. En skade i knehasene som har satt senegaleseren ut av spill i tre uker fremover.

- Det er veldig frustrerende for meg fordi jeg følte jeg gjorde en god kamp mot et sterkt United-lag, men så pådrar jeg meg denne skaden i kampens siste minutt. Før jeg dro til Afrika-mesterskapet i Tunis, uttalte jeg at jeg ønsket å komme tilbake til Anfield skadefri og i god form, men det varte bare i 89 minutter dessverre, slår Diao fast.

- Nå er jeg tilbake ved start igjen. Synd, for alt jeg ønsker å gjøre nå er å spille førstelagsfotball og imponere fansen.

Diao er selvfølgelig også ivrig etter å rette opp forholdet til manager Gerard Houllier, etter at han og El-Hadji Diouf kom for sent tilbake fra Afrika-mesterskapet.

- Vi kom tilbake til Liverpool et døgn for sent, men vi har nå forklart oss hvorfor dette skjedde og saken skulle dermed være ute av verden. Vi skulle ha vært i Liverpool mandagen etter siste kamp, men tapet for Tunis skapte slike bølger i Senegal at vi måtte hjem for å roe gemyttene. Nå retter jeg fokuset mot å bli frisk og spilleklar igjen, og deretter må jeg prøve å komme tilbake på laget. Vi står foran noen viktige siste måneder av sesongen nå, avslutter landslagsspilleren.

Owens om uavgjort mot Everton

Liverpool U-19 spilte i helgen som kjent 2-2 hjemme i lokaloppgjøret mot Everton, etter to scoringer av Stephen Gillespie. Trener John Owens hadde følgende å si om kampen: - Vi spilte ikke spesielt bra. Det gjorde ikke de heller. Det var ingen stor kamp, men vi fikk et sent mål som sikret oss uavgjort. Ingen av lagene fortjente tre poeng, så det var et helt greit resultat.

Flere U-19 spillere spilte trolig for sin fremtid i klubben i denne kampen, da det er ventet at Liverpool FC vil kunngjøre hvilke av disse spillerne de vil beholde og hvilke de ikke vil gi ny kontrakt med det aller første.

- Vi er kommet til et stadium i sesongen hvor de fleste av spillerne venter på et ja eller et nei fra klubben. De vil snart finne ut om de har en fremtid i klubben, og det påvirker nok stemningen.

Shannon om U-17

Dave Shannons U-17 tapte på sin side 1-0 borte mot byrivalen i helgen, og hans lag har fortsatt ikke vunnet en kamp i 2004! I helgens kamp fikk keeperen Richard Martin fra Brighton, som er på prøvespill, slippe til mellom stengene, mens U-15 backen Robbie Threlfall fikk sin debut fra start på dette nivået.

- Tatt i betraktning at vi hadde flere skolegutter på laget, gjorde vi en god kamp, selv om vi aldri truet Everton. Threlfall, som bare har spilt på dette nivået som reserve før, fikk spille fra start, og gjorde sine saker meget bra. Også våre midtstoppere Lee Peltier og Adam Hitchen viste klasse, forteller trener Shannon.

Newcastle-formann med tro på Champions League

Newcastle-formann Freddy Shepherd har stor tro på at hans lag skal snyte Liverpool for fjerdeplassen i ligaen, og sikre klubben Champions League spill neste sesong. Han tror ikke andre klubber kommer til å blande seg inn i kampen om den forgjettede fjerdeplassen, og ser ikke bort i fra at klubbenes innbyrdes møte på Anfield i sesongens siste kamp kan bli helt avgjørende. Newcastle har igjen tittelkandidatene Arsenal og Chelsea hjemme, mens Liverpool må ut i bortekamper mot Arsenal og Manchester United.

- Temperaturen vil stige fremover med tanke på fjerdeplassen. Hele 10 klubber har fortsatt sjansen til å ta denne plassen, og sikre seg Champions League fotball neste sesong. Mange sier at vi og Liverpool er favorittene til å greie dette, og jeg er enig i det synet. Jeg føler at Newcastle og Liverpool har den styrken, rutinen og stayer-evnen som de andre klubbene mangler. Og hva som gjør meg optimistisk med tanke på våre sjanser er de gjenværende kampene, der Liverpool må reise til både Arsenal og Manchester United, mens vi har gjort unna våre bortekamper mot tettrioen. Vi må reise til Liverpool på sesongens siste dag, og det er godt mulig at det fortsatt er alt å spille for da, men vi kan likegodt reise til Anfield med et fire poengs forsprang og kampen vil da kun få akademisk betydning, slår Shepherd fast.