”Full gass – med to sidespeil”

Bilkjører Houllier ser fram mot to avgjørende ligakamper. Smicer ute, Henchoz testet, og Heskey starter. Harry Kewell spiller videre med smerter.

- Kampen mot Birmingham blir viktigst

På dagens pressekonferanse understreket Gérard Houllier at hans mannskap ville gi alt for å sikre seg den mye omtalte fjerdeplassen i Premier League.  Det var en offensiv manager som møtte pressen dagen før man møter Birmingham på St. Andrews:  - Formen er bra, og vi vil gi alt i disse to siste kampene.  Laget har greid å holde moralen opp under de siste ukene, og vi går til avslutningen med en positiv innstilling.  Samtidig vil det bli tøft.  Vi vil gi full gass, men må samtidig se oss tilbake i to sidespeil.  Dette gjelder ikke bare Liverpool og Newcastle, men Aston Villa har også en meget god sjanse dersom de vinner sine to siste kamper.  Slik jeg vurderer det er morgendagens kamp mot Birmingham vår viktigste kamp av de to som gjenstår.

- Vi fikk et sjokk på Highbury, både fordi vi slapp inn fire mål, og på grunn av måten vi tapte på.  Vi er imidlertid fornøyd med at vi nå har holdt nullen i tre kamper på rad.

- Vår innstilling foran de to siste kampene er at vi må vinne begge.  Det faktum at vi spiller etter Aston Villa på lørdag vil ikke forandre vår innstilling, fordi Newcastle spiller på søndag.  Jeg vil ikke forandre mitt lag, eller min filosofi, ut fra et tidligere resultat.  Vi må holde det gående nå i de to siste kampene.

- Birmingham er et godt lag, som har hatt en god sesong, og som er vanskelige å slå.  Dette blir imidlertid en spesiell kamp for oss, en cupfinale.  En finale som vi gleder oss til å spille.

 

Sen test for Stephane

Stephane Henchoz vil være med på ettermiddagens trening i håp om at han kan bevise at han er spilleklar til morgendagens kamp.  Jamie Carragher vil vikariere i midtforsvaret dersom lyskeskaden til sveitseren ikke er leget.  Gérard Houllier bekrefter at Vladimir Smicer er definitivt ute til kampen i Birmingham.  Ifølge lokalavisen Liverpool Echo går det dermed mot at Emile Heskey blir partner med Michael Owen på topp, mens Harry Kewell flyttes ned på midtbanen igjen.

Hos Birmingham er Mikael Forssell igjen klar for spill.  David Dunn er imidlertid uaktuell på midtbanen.

 

To kamper til for Kewell

Harry Kewell har lenge slitt med en ankelskade, som han må operere for å bli kvitt.  Australieren vil imidlertid fullføre sesongen med Liverpool, og trosse smertene, før han legger seg under kniven.  Gérard Houllier vurderer utvilsomt Harry som en for viktig mann å unnvære i innspurten:  - Harry har vært veldig bra i de siste par kampene, og det har sammenfalt med et par gode resultater.