Garcia: - Bedre enn ventet

En glad Luis Garcia synes starten i LFC har fått over all forventning, og trives i sin ”Dalglish rolle”. Ingen prisreduksjon på billetter i Champions League. Tidligere røde linkes til Wales.

Sammenlignet med Kenny

Noen synes hans entusiasme og energi ligner på det Kevin Keegan stod for da han kom til Liverpool for over tretti år siden, andre har kalt ham en ”mini Litmanen”.  Hans posisjon og rolle minner kanskje enda mer om Kenny Dalglish, og det frembringer tanker om en form for fotball man ikke har sett i Liverpool 4 på atskillige år.  Luis Garcia har uansett blitt svært populær på The Kop allerede, og spanjolen tror nesten ikke det er sant hvor fort han tilsynelatende har etablert seg på Anfield:  - Jeg har hørt om Kenny Dalglish, men aldri sett ham spille.  Det viktigste er at dersom folk sammenligner oss må det bety at de er fornøyd.  Hvis det fortsetter slik er det enda bedre.

- Spilleren jeg elsket å se på da jeg var ung var Michael Laudrup.  Kroppsfintene og løpene har jeg fått etter å ha sett ham.  Jeg liker spesielt godt å spille i den posisjonen hvor jeg har vært i de siste to kampene, selv om det viktigste er at manageren tar deg med på laget, uansett hvor det er.

- Min hensikt var å etablere meg så fort som mulig, men realiteten er at det tar en del kamper før det skjer.  Jeg trodde jeg måtte utvikle mitt spill gradvis her, men jeg har spilt bra mye tidligere enn jeg forventet.  Det å få støtte fra fansen er også viktig for alle spillere.  Etter hvert ønsker jeg bare å bli enda bedre og imponere dem enda mer.

- Jeg hadde noen sjanser til å score mot Monaco, men jeg er ikke altfor bekymret over at jeg misset.  Det ville vært verre hvis jeg ikke kom til sjanser i det hele tatt.

- Jeg har forlatt en stor klubb i Barcelona, men jeg har også kommet til en av de største i Europa.  Intensjonen er å bygge noe spesielt her, og vi har startet på den riktige måten.  Spillere som Xabi Alonso og Steven Gerrard har allerede et rykte i Europa for å være store spillere, men hva vi behøver er å vinne trofeer.

- Jeg har forlatt min familie og mine venner for å komme hit, og det kommer av den tilliten som manageren har gitt meg.  Jeg har tillit til ham, og forhåpentligvis kan jeg gjengjelde hans støtte de nærmeste månedene.

- Liverpool mot United tilsvarer Barcelona mot Real Madrid, jeg vet det.  Når vi nå får seieren mot Monaco på avstand vil jeg bli mer oppmerksom på de forventningene som bygges opp.  Jeg ser virkelig fram til den kampen.

 

Skuffende publikumsbesøk

Overraskende for mange var det bare 33517 tilskuere som gikk gjennom telleapparetene i går.  Nå er det for så vidt ingen sensasjon at Liverpool ikke selger ut til en E-Cup kamp tidlig i sesongen, men etter at man så et pakket stadion til reduserte priser mot Grazer fikk man nå altså mange ledige seter til en kamp med vanlige ligapriser.  Daglig leder Rick Parry avviser imidlertid at det kan være aktuelt å redusere prisen på de neste kampene i Champions League:  - Vi må legge fram vår billett struktur for UEFA før gruppespillet tar til, og forholde oss til den.  Jeg mener uansett at det er vanskelig å rettferdiggjøre reduserte priser til Champions League.  Det er den største klubbturneringen i verden og har en kvalitet ingen kan måle seg med.  Jeg ville ha blitt forbannet på meg selv dersom jeg skulle gått glipp av gårsdagens forestilling.

- Tilskuertallet var skuffende, spesielt med tanke på at det var utsolgt mot Graz i kvalifiseringen.  Men til tross for at vi hadde noen flotte tall i UEFA-Cupen sist sesong, da det var en suksess med reduserte priser, er det ikke noe vi kan vurdere for Champions League.

 

Rush & Co i søkelyset

Mark Hughes har blitt ny manager i Blackburn, og Wales er på utkikk etter ny landlagsjef.  Blant de som nevnes som favoritter til jobben er tre tidligere røde. 

Ian Rush ble nylig manager i Chester, og har vel tidligere antydet at det å lede Wales er noe tidlig for ham.  John Toshack har en lang managerkarriere bak seg, selv om han satte rekord da han trakk seg som leder for landslaget etter bare noen få dager ved et tidligere tilfelle.  En annen som er blitt nevnt er Dean Saunders.  Mangeårig landslagsspiller, som er blitt med Graeme Souness til Newcastle som førstelagstrener.