Gillespie klar for Bristol City

Gillespie på Ashton Gate i to år. Hamann, Finnan og Riise spilte landskamper. Ikke EM-sluttspill for Skottland U19. Smicer klar etter skade. Dalglish overrasket over Houllier-avgang.

Steven Gillespie har signert en toårs kontrakt med Bristol City. I 2003/2004-sesongen scoret angriperen 19 mål på 19 kamper for Liverpools U19-lag og nettet 2 ganger i løpet av 13 opptredener for reservelaget. Likevel var ikke det godt nok til å bli tilbudt ny kontrakt av Houllier & Co. 19-åringen har imidlertid imponert manager Danny Wilson såpass under et prøvespill at han fikk kontrakt med Divisjon 2-klubben.

- Steven har fått gode grunnleggende kunnskaper i Liverpool. Vi føler vi har sett potensialet og at det kan gjøre nytte både for ham og oss, så vel som på et høyere nivå. Han kommer til å trene med oss resten av uka og blir deretter med til Cardiff for å overvære play-off-finalen. Ser man også på faktumet at han scoret syv mål på tre reservelagskamper for oss da han var her på prøve, håper man at vi har sikret oss et lovende talent, uttaler Wilson.

 

Gillespie er selvsagt svært glad for å kunne spille ligafotball, og uttaler følgende til Bristol Citys offisielle nettside.

- Jeg ønsker å spille førstelagsfotball og begynne å vise hva jeg kan. Danny Wilson har vært snill nok til å gi meg en ny sjanse, og jeg ønsker å bevise for manageren og fansen at jeg kan klare det. Han (manager Wilson) kom for å se meg i aksjon for Liverpools reservelag mot Birmingham og ble imponert av meg da. Han kunne ikke tro det da han fikk vite at Liverpool hadde frigitt meg. Han snakket med meg veldig tidlig og jeg var imponert over hvor langt han ønsket å ta denne klubben. Jeg bestemte meg sammen med mitt agentbyrå – Kenny Dalglish sitt Pro-Active – at jeg skulle komme hit for å gi det en mulighet. Jeg hadde en treårs lærlingkontrakt i Liverpool og kontrakten løp ut. De ga oss veldig sent beskjed om at de ønsket å frigi de fleste av U19-spillerne. Jeg var veldig skuffet da, men jeg håper at ting blir bedre nå.

 

 

Landslagsoppdatering

Dietmar Hamann ble byttet ut etter 69 minutter på stillingen 5-0 til Tyskland over Malta. Tyskerne seiret til slutt 7-0 i Freiburg. Steve Finnan var på banen i samtlige 90 minutter og hadde en fin opptreden på høyrebacken da Irland beseiret Romania 1-0 på Lansdowne Road. Norge skuffet med kun 0-0 hjemme mot Wales. John Arne Riise spilte hele kampen. I dag møter Sami Hyypiäs Finland Sverige i Tammerfors. Kampen vises direkte på Viasat Sport 1 i Norge og Sverige fra kl. 18.30. Skottland U19 gikk på nok et 2-3 tap i EM-kvalifiseringen, denne gang for Polen, og blir dermed hjemmesittere når sluttspillet går av stabelen i sommer. Rot med kampstatistikken på uefa.com gjør det noe uklart hvilken rolle Ryan Wilkie hadde i denne kampen.

 

 

Smicer klar etter skade

Vladimir Smicer har slitt med en kneskade, og lenge så det ut til at EM var i fare for tsjekkeren. Men den offensive midtbanespilleren har trent de siste dagene, og bør være med i den endelige troppen når landslagssjef Karel Bruckner reduserer antall uttatte fra 24 til 23 spillere.

- Vi er glade at ingen har helseproblemer, heller ikke Smicer som har hatt trøbbel med kneet. Han har ikke hatt problemer tirsdag eller onsdag, sier en talsmann for det tsjekkiske landslaget.

 

 

Dalglish overrasket over Houllier-avgang

Kenny Dalglish var overrasket å se Gerard Houllier forsvinne ut dørene på Anfield.

- Jeg trodde han ville ha blitt der neste sesong, men uheldigvis var det ikke min avgjørelse.

Den tidligere storspilleren og suksessmanageren mener at etterfølgeren heller får en flott jobb enn en vanskelig.

 - Det er en ganske viktig tid for dem å være sikre på at de har tatt en riktig avgjørelse. Ikke bare handler det om hvem som overtar, men også situasjonen med thailenderne. Managerjobben er ingen vanskelig jobb. Det er en flott jobb, og vedkommende som får den er heldig.