God generalprøve for Diouf & Co

Diouf og Diao spilte da Senegal vant. Carragher og Finnan spares til førstelaget. Paul Jones tror Liverpool slår tilbake på onsdag. Luis Figo ble inspirert av Liverpool.

En uke til African Nations Cup

El-Hadji Diouf spilte hele kampen og var en av banens beste da Senegal varmet opp til det afrikanske mesterskapet med å slo Sør-Afrika 2-1 i Dakar.  Diouf kom ikke på scoringslista, men var nære på med et par headinger.  Salif Diao spilte i 81 minutter før han ble byttet ut, og er tydeligvis helt kvitt sin skade.  Senegal spiller sin første kamp i sluttspillet på mandag om en uka, da de møter Burkina Faso.

 

Ungt reservelag i kveld

Verken Jerzy Dudek, Jamie Carragher, Steve Finnan eller Florent Sinama-Pongolle spiller i kveldens reservelagskamp mot Wolverhampton.  Det er vanskelig å tyde det noe annerledes enn at spesielt Carragher og Finnan dersom vurderes som aktuelle fra start når Liverpool møter førstelaget til Wolves på onsdag.  Hvis ikke så var tilfellet ville de to backene normalt fått kamptrening i Chester.  Hvorvidt Jerzy Dudek er hundre prosent klar av sin lyskestrekk er uklart, men han var altså på benken mot Tottenham og vil utvilsomt også være med i troppen til onsdagens kamp.  Florent Sinama-Pongolle var verken på laget eller på benken i London og er heller ikke i troppen til reservelaget.  Sannsynligvis er det også med tanke på kampen på Molineux, siden vi ikke har hørt noe om at den unge franskmannen skal være skadet.

Liverpools reservelag i kveld:  Harrison; Otsemobor, Raven, Medjani, Whitbread; Foley, Potter, Welsh, Le Tallec; Foy, Gillespie.  Reserver: Willis, Vaughan, Wright, Wilkie, Smyth.

 

- Ingen grunn til panikk

Liverpools nye keeper, Paul Jones, tror at de røde vil slå raskt tilbake etter det skuffende tapet mot Tottenham.  Veteranen mener at den utsatte kampen mot Wolverhampton på onsdag nå er mer viktig enn noen gang:  - Lørdag var en dårlig dag for oss, men det er ingen grunn til å få panikk.  Dersom vi vinner på onsdag vil vi bare være to poeng bak fjerdeplassen, og med mye igjen av sesongen er det noe vi utvilsomt er i stand til å ta igjen.  Vi var skuffet over hva vi presterte mot Tottenham siden vi vet vi kan så mye bedre.  Jeg følte vi ikke kom ordentlig i gang før tyve minutter før slutt, og da var det for sent.  Nå må vi legge den kampen bak oss og konsentrere oss om Wolves.  Det blir en viktig kamp for oss, det er helt sikkert.  De kjemper for sitt liv, men jeg vet at vi har spillerne som skal til får å vinne kampen der nede.  Hvis vi spiller opp mot vårt beste bør vi kunne ta alle poengene.  Vi er i ferd med å få spillere tilbake fra skader, og det vil hjelpe oss de nærmeste ukene og månedene.  Gutta var litt nede etter Tottenham, men vi vil være klare innen avspark mot Wolves.  Jeg har tro på at vi klarer å få det riktige resultatet.

 

Figo var ”rød”

Stjernespilleren på Real Madrid og Portugal, Luis Figo, sier at Liverpool var en stor inspirasjon for ham da han vokste opp som fotballspiller:  - I de årene da jeg begynte å spille var det engelske lag som dominerte europeisk klubbfotball.  På slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet var det de som var på toppen.  Klubber som Liverpool var det jeg så opp til som fotballspiller.

Figo har antydet at han kan tenke seg å spille i Premier League innen karrieren er over, men at han da av familiære årsaker vurderer London som mest aktuelt.