Hamann & Co fikk grisebank på hektisk landskampsdag

Over halvparten av Liverpools førstelag var opptatt med privatlandskamper i går. Unggutten Robbie Foy fikk en alvorlig skade for Skottland U21.

Oppsummering av privatlandskampene:

Tyskland og Didi Hamann fikk en kjempesmell da de tapte med 1-5 i Romania.  Det stod 0-4 ved pause, da et noe skaderammet med likevel rutinert tysk lag slapp inn fire mål på 22 minutter.  Hamann spilte i samtlige 90 minutter og uttalte etterpå at ”for et tysk landslag var dette uaktseptabelt”.

Tsjekkia tapte overraskende 0-1 for Japan på hjemmebane, da gjestene scoret etter 34 minutter.  Vladimir Smicer og Milan Baros startet kampen, men var begge blant en rekke bytter som ble gjort i pausen.

John Arne Riise viste at formen er meget bra om dagen med en godt gjennomført kamp mot Russland, hvor sunnmøringen var på banen hele tiden i 3-2 seieren.

Stephane Henchoz spilte også hele kampen da Sveits snudde kampen mot Slovenia i Geneve, og vant 2-1.

Jerzy Dudek holdt buret rent i en time, før han ble byttet ut i den målløse kampen på hjemmebane mot Irland.

Finland tapte 0-1 i Bosnia.  Sami Hyypiä spilte første omgang for finnene.

El-Hadji Diouf og Salif Diao var i går i Paris for å være med på et møte med det senegalesiske landslaget.  Liverpools spillere var imidlertid frigitt i forhold til privatkampen mot det franske klubblaget Guingamp.

Det har ikke kommet inn noen meldinger om skader på Liverpools seniorspillere.

Robbie Foy ut på båre

Liverpools unge angriper Robbie Foy(bildet) ble båret av banen etter tolv minutter i Helsingør, da Skottland U21 spilte 2-2 mot Danmark.  Det har ikke kommet ytterligere opplysninger om skaden annet enn at den er ”alvorlig”.

Conal Platt scoret i sin debut for Irland U18, da man beseiret Tyrkia 2-1, og Platt spilte i 64 minutter.  Platt spilte hele den neste kampen, i 1-0 seieren mot Portugal.  Det gjør at irene allerede har vunnet en mini-turnering som også innbefatter Norge.

Liverpools energiske midtbanespiller John Paul Kelly var på banen i 90 minutter i begge kampene som Irland U17 nylig spilte mot Tyrkia, og hvor den ble en seier og et tap.

Paul Willis var i U18-troppen til Nord-Irland da man slo Island i to kamper.  Vi har ikke fått noen lagoppstillinger fra de to kampene.