Hamann føler seg mer verdsatt i Liverpool enn i Tyskland - men advarer mot østerrikerne

I etterkant av EM innrømmer Dietmar Hamann at han føler seg langt mer verdsatt i Liverpool enn i Tyskland om dagen. Samtidig advarer han fans og spillere mot å ta lett på Grazer AK. Australia dementerer Houllier-rykter. Allardyce snuser fortsatt på Diouf.

I et intervju med Liverpool Echo i dag uttaler Dietmar Hamann at han trives bedre som Liverpool-spiller enn som landslagsspiller for Tyskland for tiden. Midtbaneankeret uttaler at han for tiden føler seg langt mer ønsket i Liverpool enn i Tyskland, etter en vanskelig sommer der Tyskland røk tidlig ut av EM. Reaksjonene mot de tyske spillerne i hjemlandet var alt annet enn vennlige etter mesterskapet i Portugal, der man som kjent røk ut for Tsjekkia og Nederland allerede i gruppespillet.

 

Hamann legger i intervjuet med Chris Bascombe ikke skjul på at han nå føler seg langt mer populær og verdsatt når han spiller for klubblaget sitt enn for landslaget, men antar samtidig at det er flere spillere i Europa som har hatt det på samme måten etter EM.  

 

- Jeg vet at flere av de tyske spillerne, selv om det ikke er alle, nå er mer populære i sine klubber rundt om i Europa enn de er blant det tyske publikum. Mange av oss har fått på pukkelen så det holder, medgir Hamann.

 

- Denne formen for kritikk ser ut til å ha blitt mer regelen enn unntaket nå for tiden, og det samme skjer i andre land også. Jeg tror du ville fått det samme svaret om du hadde spurt spillere fra England, Spania eller Italia etter EM. De lider samme skjebne.  Det som er så frustrerende med landslagsfotball er at det går så lang tid før du får en sjanse til å bøte på skadene igjen, etter en skuffende turnering. For klubblaget går det ofte ikke mer enn tre dager før du får en sjanse til å snu på flisa. Etter en internasjonal turnering kan du ikke annet enn å dra hjem med halen mellom beina når det har gått dårlig. Og da blir du gående og tenke på hva som gikk galt helt fram til pre-season starter, forteller Hamann.

 

Tyskeren har en god mulighet til å få en plass på Liverpools midtbane når den nye sesongen sparkes i gang i Graz i Østerrike kommende tirsdag, ettersom formspiller Igor Biscan er suspendert for den matchen. Didi får dermed en utmerket sjanse til å legge sorgene med landslaget bak seg, og gjenoppta partnerskapet med Steven Gerrard på Liverpools midtbane, og han er fullt klar over hvor viktig det er å få en god start på sesongen og å komme seg helskinnet gjennom CL-kvalikken. For Liverpool FC betyr det nemlig minimum £10m i klubbkassa å slå ut østerrikerne.

 

- Dette blir ikke enkle kamper i det heletatt. Ajax måtte ty til straffespark-konkurranse for å slå ut Grazer AK i fjorårets kvalifisering, så vi har dermed blitt advart. Den østerriske sesongen startet for øvrig også for tre uker siden, mens dette blir den første offisielle kampen for sesongen for vår del. De har dermed et forsprang på oss slik sett. Jeg håper imidlertid at vi kan dra nytte av en slik kvalifiseringskamp når vi går videre inn i ligasesongen og premieren mot Tottenham, avslutter Dietmar Hamann.

 

For øvrig gikk fristen for å kjøpe spillere som skal være spilleklare til CL-kvalikken ut klokken 12.00 i dag, så i kampene mot Grazer blir det ingen nye fjes i Liverpools lagoppstilling om vi ser bort i fra Josemi og Djibril Cissé.

 

Australia avviser Houllier-link

Det australske fotballpresidenten John O’Neill var i dag raskt ute med å dementere ryktene om at tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier skal være aktuell som ny australsk landslagssjef etter Frank Farina.

 

- Jeg har aldri møtt Gérard Houllier, og jeg har aldri snakket med Gérard Houllier, så dette kan jeg kategorisk avvise, uttaler O’Neill i ettermiddag.

 

Allardyce ivrig på Diouf

Ifølge nettstedet manchester.online har Bolton i dag bekreftet at de har flyttet fokus fra Dwight Yorke til El-Hadji Diouf i jakten på en ny angriper. Manager Sam Allardyce vil gjøre et forsøk på å snappe opp senegaleseren fra Liverpool uten å måtte betale en penny i overgangssum, hevder nettstedet. Senegaleseren har som kjent ikke blitt tildelt noe draktnummer i Liverpool denne sommeren, og dette prøver nå altså ringreven Allardyce å utnytte til fulle. I første omgang kan det være snakk om en låneavtale for kommende sesong.