Hargreaves ønsker seg til Liverpool

Owen Hargreaves ønsker å spille for Liverpool. 19 år siden Heysel-tragedien. Babbel vurderer Kaiserslautern. Flere Liverpool-spillere i aksjon for sine landslag denne helgen. Gamle storkamper på Canal+ Sport.

Den engelske landslagsspilleren Owen Hargreaves røper at dersom han skulle komme til å forlate Bayern München, så er Liverpool den klubben han helst ønsker å spille for. Den 23-år gamle midtbanespilleren innrømmer at han godt kunne tenke seg en overgang til Premier League i sommer etter at EM er over, og han har satt Anfield øverst på ønskelista. – Etter sju år i Bayern føler jeg nå at tiden er inne for å flytte på meg. Noen ganger føler man det bare på seg at man må gjøre noe nytt for å ta et skritt videre. Den tiden er muligens inne nå, men det kan godt gå enda en sesong før noe skjer. Jeg synes uansett det er spennende å tenke på de neste årene og på hvor jeg kommer til å ende opp.

 

- Premier League virker spesielt forlokkende, og supporterne der er fantastiske. Det ville være en drøm for meg å komme dit. Da ville jeg også komme mye nærmere min familie, ettersom foreldrene mine muligens vil flytte tilbake til England fra Canada hvis jeg drar dit. Med en ny manager bak spakene kommer Liverpool til å se seg om etter nye spillere for å styrke stallen, og med en eller to nye spillere kan de bli et virkelig godt lag. Grunnlaget er der allerede med Stevie Gerrard og Michael Owen. Det ville vært et perfekt stoppested for meg, og jeg tror jeg ville passet inn bra.

 

- Arsenal har et fantastisk lag. Jeg har sett dem flere ganger denne sesongen, og de har definitivt vært det beste laget i Europa. Det var bare synd de røk ut for Chelsea i Champions League. Jeg ville like å spille for dem, men jeg vet ikke om de trenger noen nye spillere. Manchester United er inne i en overgangsperiode, og Chelsea kan bruke så mye penger de vil. His jeg kunne velge fritt, så tror jeg at Liverpool ville passet best for meg.

 

 

19 år siden Heysel

I dag er det 19 år siden den fatale tragedien på Heysel i Brüssel da 39 mennesker mistet livet under Europacupfinalen mellom Juvenus og Liverpool. Det som skulle bli en av de største kveldene i Liverpools historie endte med tragedie da en betongvegg kollapset og drepte 38 italienere og en belgier. Liverpool hadde protestert på valget av kamparena lenge før finalen skulle spilles både på grunn av dens dårlige stand og fordi det skulle være en nøytral seksjon reservert kun for belgiske fans, og man mente at billettene kun skulle reserveres for italienske og engelske fans. Det som skjedde var at disse nøytrale billettene ble kjøpt opp av italienere, slik at det kun var et gjerde av hønsenetting som skilte de to lagenes supportere. Ikke overraskende oppsto det konfrontasjoner mellom de to gruppene på hver sin side av gjerdet, og etter at italienerne hadde kastet flere gjenstander over gjerdet, bestemte noen Liverpool-fans seg for å storme italienerne. Juventus-fansen flyktet, men så kollapset en betongvegg under trykket fra fotballfans og falt over dem, og 39 mennesker døde som følger av dette.

 

Senere samme kveld vant Juventus kampen 1-0, men dette var finalen ingen ønsker å huske. Kenny Dalglsih var en av Liverpools aktører den kvelden, men han kommer aldri til å glemme det som skjedde. – Jeg kan ikke forsvare det noen Liverpool-supportere gjorde, men det er vanskelig å ikke reagere når man får gjenstander kastet etter seg. At arenaen muligens ville  kollapse i det de stormet italienerne var neppe i deres tanker. Når man blir steinet av fans året i forveien, så vil man ikke akseptere det en gang til. Det var slik det hele begynte.

 

Dalglish innrømmer at Liverpool-spillerne ikke hadde skjønt omfanget av tragedien før morgenen etter. – Vi så gråtende italienske fans, og de slo mot bussen vår da vi dro fra hotellet. Da vi forlot Brüssel, var italienerne sinte forståelig nok, for 39 av deres venner hadde omkommet. Vi trengte mye politi for å beskytte bussen, og jeg husker spesielt en italiensk mann som hadde ansiktet sitt presset mot vinduet der hvor jeg satt. Han gråt og skrek, og det er klart at man får medfølelse for de som mister sine nærmeste under slike tragiske omstendigheter.

 

- Når man går på fotballkamp, forventer man ikke at noe slikt skal skje, gjør man vel? Fotball er ikke så viktig. Ingen fotballkamp er verdt det. Alt annet blir uviktig når noe slikt skjer. Juventus-fansen skulle ikke ha kastet steiner, og Liverpool-fansen skulle ikke ha reagert på den måten de gjorde. Likevel kunne ingen av de to lags supportere ha forutsett det tragiske utfallet.  Hvis de kunne det, er jeg sikker på at ingen ville verken ha kastet stein eller prøvd å storme de andre. Hver eneste en av dem, både italienere og engelskmenn, må ha angret på det de gjorde, og jeg er sikker på at de fortsatt gjør det den dag i dag.

 

Peter Robinson, Liverpools viseformann på det tidspunktet, hadde advart om en potensiell ulykke dersom kampen ble spilt på Heysel, og dessverre fikk han rett. – Det er en skrekkhistorie som vi er nødt til å leve med, sier han nå. 29. mai er en minnedag for både Juventus- og Liverpool-supportere. Vi lyser fred over minnet til de som måtte bøte med livet for 19 år siden. 

 

Babbel vurderer hjemreise

Som vi skrev for to dager siden, skal tyske Kaiserslautern være interesserte i å hente hjem Markus Babbel (bildet) til Bundesliga dersom den nye Liverpool-manageren ikke ønsker å beholde ham.  Liverpool kommer for øvrig ikke til å forta seg noen transaksjoner på transfermarkedet før Rick Parry kommer tilbake fra ferie om to uker. Den tidligere tyske landslagsmannen er nå tilbake i Liverpool etter å ha vært på utlån til Blackburn hele forrige sesong, og han sier at Bundesliga er det eneste som er aktuelt for ham dersom han skulle velge å flytte på seg. – Hvis jeg forlater Liverpool, så er Bundesliga eneste alternativ. Kaiserslautern er selvsagt interessante, og med spillere som Jancker, Nerlinger og den nye spissen Ionnis Amantidis, er det tydelig at de har noe på gang

 

 

Landskamper for Irland, Polen, Skottland U19 og Tsjekkia

I dag spiller Irland og Steve Finnan mot Nigeria i Unity Cup på The Valley i London. Polen (Jerzy Dudek) spiller hjemme mot Hellas, Skottland U19 (Ryan Wilkie) spiller borte mot Østerrike i EM-kvalik, mens Tsjekkia (Smicer og Baros) spiller borte mot et Østerriksk ligalag i Seefeld i morgen.

 

 

Klassiske Liverpool-kamper på Canal+ Sport denne helgen

I mangelen på direktesendte engelske ligakamper, kjører Canal+ Sport på med et par gamle Liverpool-godbiter denne helgen. I kveld klokka 21 vises Everton-Liverpool fra 16/4-01, mens i morgen vises Liverpool-Manchester United fra 4/11-01 til samme tidspunkt.