Harry Kewell må opereres

Harry Kewell må under kniven så snart ligasesongen er over. Et kirurgisk inngrep må til for å bli kvitt ankelskaden. Jerzy Dudek frykter han må spille annenfiolin for Chris Kirkland, og vil vurdere sin Liverpool-fremtid til sommeren.

Harry Kewell spiller bokstavelig talt med en fot for Liverpool for tiden, og må gjennom en ankeloperasjon så snart ligasesongen er over om et par ukers tid. Dette melder australske medier i dag.

 

Kewell tøyer for tiden smertegrensen i hver eneste Liverpool-kamp, i håp om at det skal gi belønning i form av spill i Champions League til neste sesong. Han har slitt med ankelen helt siden desember, noe som også bidro til en rekke med usedvanlig svake kampopptredener fra australierens side.

 

Manager Gérard Houllier har vært fullt klar over alvoret i Kewells skadesituasjon hele tiden, og har prøvd å beskytte sin stjernespiller mot kritikken fra presse og fans. Nå, når omfanget av skaden har blitt offentlig kjent, er det så godt som sikkert at spilleren ikke vil bli tatt ut til landslagsoppdragene som ventet med Australia etter sesongslutt. Opprinnelig var det planlagt at Kewell skulle spille i de to kampene mot Tyrkia i mai, samt i Oceania-mesterskapet litt senere. Australske medier melder imidlertid i dag at Kewell allerede har pratet med landslagssjef Frank Farina om skaden og at det er behov for et kirurgisk inngrep så snart sesongen i England er slutt.

 

Dudek vil vurdere sin Liverpool-fremtid

Liverpool-keeper Jerzy Dudek frykter for at konkurransen med Chris Kirkland skal bli for hard, og at han dermed må spille annenfiolin så snart Englands-keeperen er skadefri igjen. Polakken vil derfor til sommeren vurdere hvorvidt han skal fortsette karrieren i Liverpool-trøya eller ei.

 

- Dette er jo noe som har skjedd før også, og ingen er fornøyd med å sitte på benken, sier polakken med referanse til at Chris Kirkland kan være førstekeeper på Anfield når ligasesongen 2004/2005 sparkes i gang.

 

- Jeg vil gjøre mitt beste i sesonginnspurten, og se hva fremtiden bringer. Fotball er et lagspill. Det handler ikke om individuelle spillere. Men jeg må dra lærdom av leksene fra fortida, sier Dudek noe kryptisk til Liverpools offisielle nettsted.