Henchoz ønsker å bli på Anfield ut karrieren

Henchoz er fornøyd med tilværelsen på Anfield. Sveitseren mener at Liverpool er vel så gode som Manch Utd. Stolt Rush takker Houllier. Poeng viktigere enn spillet, sier Dudek. Cheyrou drømmer om EM.

Stephane Henchoz uttaler til Liverpoolfc.tv at han ønsker å bli værende på Anfield til han legger fotballstøvlene på hylla.

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje i fremtiden, men blir jeg spurt om jeg ønsker å bli i Liverpool resten av karrieren så svarer jeg ja. Jeg er 29 år nå og jeg ønsker ikke å flytte på meg. Jeg ønsker å bli her, hvor jeg er fornøyd.

 

- Liverpool vel så gode som Man Utd

Sveitseren aner ikke hva som har gått galt med Liverpool de siste 18 månedene, men synes likevel at Liverpool er vel så gode som rivalene Manchester United når spillerne har dagen.

- Jeg synes at hvis man ser på hver spiller individuelt, fra keeper til siste angriper, og sammenligner dem med for eksempel Manchester United, så synes jeg ikke vi er noe dårligere enn dem. Hvis jeg skulle plukke ut fire spillere fra innbytterbenken, har jeg fremdeles den samme meningen. Man må være klar over at her snakker jeg om spillere når de er i toppform. Faktisk vil jeg gå så langt å si at når våre spillere er i toppform, så er vi bedre enn Manchester United. Det er derfor jeg ikke skjønner noe av det siste halvannet året. Det er mulig vi ikke har hatt alle elleve spillerne opp mot sitt beste.

 

Stolt Rush takker Houllier

Liverpool Echo delte i går ut æresprisen til en personlighet med lang og tro tjeneste i enten Liverpool eller Everton. Som kjent gikk denne prisen til Ian Rush. Den tidligere storscoreren og nå angrepstrener på Anfield gir uttrykk for at han er svært stolt over å motta den prisen, og waliseren mener at Gerard Houllier må ta mye av æren for det.

- Jeg var svært overrasket, men veldig stolt av å være blant prisvinnerne til ”Årets Sportspersonlighet”, som deles ut av Liverpool Echo, i går. Jeg skylder mange mennesker en takk for å ha blitt hedret med Bill Shanklys minnepris. Etter at jeg la opp som spiller, fikk jeg mye hjelp og oppmuntring til å ta fatt på trenergjerningen. Og jeg vet med sikkerhet at jeg ikke hadde vært tilbake i deltidsstilling hos Liverpool som angrepstrener, eller trener for Wales U17, hvis det ikke hadde vært for Gerard Houllier. Jeg er sikker på at min retur til Anfield i fjor har hatt innflytelse på dommerne i år. Så på mange måter har anerkjennelsen mye å gjøre med Liverpools manager. Jeg er takknemlig for at folk synes jeg har bidratt med mye til fotballen på Merseyside, men jeg føler at jeg har mer å gi. Jeg har gitt meg som spiller, men som trener har jeg nettopp begynt. Mange har spurt meg om mine ambisjoner på managersiden, men for å være ærlig tror jeg det er noe for tidlig for meg. Det er en fare at klubbene ønsker individer som var store spillere, men som er uerfarne og ukvalifiserte som trener. Jeg hadde tilbud fra lavere divisjoner om managerjobb med en gang, men avslo fordi jeg mente det var riktig. En pris med Bill Shanklys navn på betyr mye for supporterne.  Jeg har kun truffet ham en gang og det var før jeg slo igjennom på førstelaget , skriver Rush i Liverpool Echo.

 

- Poengene viktigere enn spillet

Jerzy Dudek var svært godt fornøyd med spillet mot Everton, men han innrømmer at han foretrekker mindre underholdende spill og heller flere poeng.

- Vi har definitivt kommet til et stadium i sesongen hvor vi kun trenger resultater. Jeg er av den mening at spiller vi slik vi gjorde mot Everton så vinner mange kamper likevel, men det spiller liten rolle i øyeblikket hvordan vi spiller så lenge vi vinner. Med den kvaliteten vi har på spillerne i stallen så vet vi at vi har ferdighetene til å spille fremragende fotball, og når vi er i toppform så skal vi vinne en haug med kamper. Uheldigvis så fungerer ikke fotball alltid slik, og noen ganger lurer man på hvordan det var mulig å ikke vinne kampen. Det var slik vi følte etter lokaloppgjøret. Men drar vi til Bolton på lørdag og ikke spiller opp mot vårt beste og likevel vinner, så er vi fornøyd. De har et godt lag, spesielt hjemme, og vi er fullstendig klar over at de kun ligger et par poeng bak oss på tabellen. Vi trenger å kvalifisere oss til Champions League, og det er slike kamper vi ikke har råd til å mislykkkes i hvis vi skal klare det.

 

Cheyrou drømmer om EM

Bruno Cheyrou sier at det vil bety mye for ham om han blir tatt ut i den franske landslagstroppen, men foreløpig konsentrerer han seg om å levere varene på Anfield.

- Da jeg kom til Liverpool, var et av målene mine å komme med i troppen til EM i 2004. Jeg vet at det ville bli vanskelig, men det var en utfordring jeg satte meg. Uheldigvis så gikk ikke ting så bra for meg det første året, men jeg er langt mer fornøyd nå fordi jeg spiller kamper og scorer mål. Jeg ønsker å fortsette å gjøre det bra for Liverpool, og etter sesongslutt finner jeg ut om jeg har gjort nok til å representere landet mitt. Hvis jeg klarer å komme med i troppen, blir jeg sannsynligvis reserve for Zinedine Zidane, og hvilket større kompliment kan en spiller få?