Heskey kjemper for sin fremtid

Emile innrømmer at han nå må prestere. Riise sier at selvtilliten er tilbake. – Seieren var for Jim Aspinall. Avreise for Diouf gir mulighet for Le Tallec?

Emile Heskey spiller for ny kontrakt

Uttalelser den siste uka har forsterket troen på at Liverpool vil hente inn toppscoreren i den franske ligaen, Djibril Cisse, til sommeren.  Det vil igjen sette et stort spørsmålstegn over fremtiden til Emile Heskey.  Den store spissen har hatt en god uke med scoring og bra innhopp mot Yeovil, en glimrende kamp i seieren mot Chelsea, før han også viste en solid innsats mot Aston Villa sist lørdag.  Mannen som ble 26 år i går er imidlertid veldig klar at han nå kjemper for sitt liv i den røde trøya:  - Dette er en avgjørende del av sesongen for meg.  Det dreier seg om min fremtid, og jeg vet at dersom jeg ikke presterer vil noen andre komme inn å ta min plass.

- Jeg har 18 måneder igjen av min kontrakt, men jeg ønsker ikke å flytte på meg slik at jeg vil gjøre mitt ytterste for at det kan bli en ny avtale til sommeren.  Det er opp til meg å vise manageren at jeg skal være på laget hver eneste uke, og jeg må vise toppform dersom jeg kan forvente å spille for England i 2004.  Jeg har hørt snakket om Cissé, men jeg vil ikke si at det har vært en veldig motiverende faktor for meg.  I en slik klubb vil det alltid være rykter om nye angripere og midtbanespillere, og du må bare ignorere det å gjøre ditt beste.  Nå som Michael Owen er skadefri og Milan Baros snart er tilbake igjen er det uansett hard kamp om plassene.

 

Riise støtter Moores

Etter å ha vunnet tre kamper forrige uke, uten å slippe inn mål, mener John Arne Riise at selvtilliten nå er tilbake i et lag som bare må holde dette gående:  - Det var en hard kamp mot Villa, og det var viktig for oss å vinne.  Etter å ha slått Chelsea var det alltid en fare for at vi kunne svikte i neste kamp på hjemmebane.  Vi var imidlertid fast bestemt på at så ikke skulle skje.  Det var ikke en kamp som var pen å se på, men vi vant, og det er hva som teller.

- Nå må vi bare holde dette gående.  Vi har en hel uke til å forberede oss foran Tottenham, og vi vet alle hvor viktig den kampen er for oss.  Vi har ikke råd til å bli ustabile igjen.  Vi har fått vår selvtillit tilbake og den ønsker vi ikke å gi slipp på.

Riise er også en av flere røde som i de siste dagene har gått ut og forsvart formann David Moores:  - Jeg er glad for at vi vant på formannens vegne.  Det stemmer ikke alt det som sies om ham.  Han er en av de vennligste menn du kan tenke deg og han er definitivt den rette til å lede denne klubben.

 

Tro tjener hedret

Den langvarige speideren i Liverpools ungdomsavdeling, Jim Aspinall, gikk bort for en uke siden.  Jim var ansvarlig for bl.a. å oppdage Robbie Fowler og Steve McManaman.  Gentlemannen ble vist respekt ved et minutts stillhet og sorte sørgebånd i lørdagens kamper både på akademiet og på Anfield.  Manager Gérard Houllier dedikerte seieren over Aston Villa til Jim:  - Jeg hadde gleden av å kjenne Jim og han var en veldig vennlig og omtenksom mann.  Etter hva han gjorde for Liverpool Football Club var det passende at vi vant kampen for ham.  Jeg vil dedikere seieren til Jim.  Han oppdaget Steve McManaman og Robbie Fowler, og klubben skylder ham en gjeld som aldri kan betales tilbake.

Jim Aspinall begraves i Liverpool på onsdag.

 

Diouf exit gir unggutter sjansen

El-Hadji Diouf og Salif Diao har forlatt Merseyside for å kunne forberede seg til det afrikanske mesterskapet.  Senegal åpner sine kamper i Tunisia 26.januar mot Burkino Faso.  ”Løvene” er store favoritter i en gruppe som også består av Mali og Kenya.  Mali er altså landet som Frederic Kanoute skal spille for, og som gjør at spissen til Tottenham også mister neste ligakamp mot de helrøde på White Hart Lane førstkommende lørdag.

Pausen fra ligaspill gjør at andre spillere nå vil få en sjanse til å vise seg mer frem.  Manager Gérard Houllier antyder at de franske ungguttene Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec vil bli gitt mer spilletid med de to senegaleserne ikke tilgjengelig.  Spesielt Le Tallec kan bli gitt sjansen til å igjen markere seg etter at han har kommet i skyggen etter en svært lovende start på Anfield i høst.