Heskey tilbake i troppen

Heskey og Kirkland i troppen mot Manchester City. Kewell har spilt med smerter i ankelen etter skaden før jul. Ingen Bolton-debut for Otsemobor. David Raven uttatt på England U19.

Emile Heskey er kvitt hamstringskaden han pådro seg i FA-cup-kampen mot Newcastle, og er i troppen sammen med Chris Kirkland til kveldens kamp mot Manchester City. Chris Kirkland er med igjen selv om han ikke har spilt en eneste reservelagskamp siden fingerbruddet 2.juledag Keeperen er tilbake i full trening og spiller helt sikkert for reservene i morgen. Milan Baros vil ikke bli vurdert som kampklar til tross for at han spilte for de nest beste forrige mandag. Vladimir Smicer er fremdeles ute med akillesproblemer. Både El Hadji Diouf og Salif Diao er tilbake i England, men begge antas å være uaktuelle mot City.

 

Kewell har spilt med ankelsmerter

Det er mange som har stilt spørsmål om hva som har skjedd med Harry Kewell. Han har definitivt spilt langt under pari etter nyttår. Gerard Houllier avslører imidlertid at australieren har spilt med smerter. 25-åringen har fremdeles vondt i ankelen som holdt ham ute av spill i tre uker tidligere i sesongen. Fortsatt kan det gå en måned før Kewell er tilbake i form.

- Etter at han kom tilbake fra skade, har Harry vært i behandlingsrommet etter hver trening og kamp. Han spiller med smerter siden skaden ikke er leget. Han kommer fremdeles til å kjenne det i et par uker til. Men han er klar over det. Det medisinske støtteapparatet sa at det ville bli slik. Det er bekymringsfullt. Det er tilsynelatende vanlig å fremdeles føle smerte etter en slik skade en stund, og det kan gå nye fire uker før han ikke kjenner mer. Han kan fortsette å spille, men han kjenner det. Vi tror ikke han trenger operasjon, den trenger kun tid for blodansamlingen å forsvinne. Han har kanskje mistet noe selvtillit, men det kan komme fort tilbake. Det gode er at innsatsen er der. Han gjemmer seg ikke bort, selv ikke i en takling. Men jeg tror han prøver for hardt. Han burde bare prøve å spille sitt spill.  Han har et instinkt, en eksplosiv spiller, til å skape og score mål. Januar har ikke vært noen god måned for ham, men det vil ikke vedvare. Toppspillere har alltid en formsvikt, og han hadde lagt lista høyt før han ble skadet i siste minutt mot Bolton i Carling Cup, forteller Houllier.

 

Kampstart på Anfield er kl. 21.00. Oppgjøret overføres ikke på tv. Men det er mulig å ”se” kampen for de med e-season-ticket på liverpoolfc.tv. Her vises det såkalt slideshow med kommentarer av Steve Hunter. Vi oppdaterer selvfølgelig kampen fortløpende her på liverpool.no, og du kan også følge med via vår SMS-tjeneste. Send kodeord <varsle lfclive> til 1984.

 

Ingen Bolton-debut for Otsemobor

Det var forventet at utlånte Jon Otsemobor skulle få sin debut for Bolton i gårsdagens ligakamp mot Leicester, men slik gikk det ikke. Lancashire-lagets høyreback Nicky Hunt var suspendert, men manager Sam Allardyce valgte heller å gi tillit til Anthony Barness. Jon Otsemobor ble sittende på benken hele kampen.

 

David Raven uttatt

England U19 spiller privatlandskamp borte mot Nederland førstkommende tirsdag, og ikke overraskende har landslagstrener Dick Bates tatt med David Raven i troppen. Midtstopperen er kaptein på landslaget, men sliter for tiden med en lyskestrekk han fikk i reservelagskampen mot Newcastle forrige uke. Landskampen er et ledd i forberedelsene fram til EM-kvalifiseringen senere på våren.