Houllier er ventet å forandre på laget

Meldinger fra England i ettermiddag antyder at Gérard Houllier vraker El-Hadji Diouf og Emile Heskey til fordel for Danny Murphy og Milan Baros (bildet) mot Fulham. Kewell i Australia-kompromiss.

Skal man tro meldingene som siver gjennom fra England, kan det tyde på at Gérard Houllier vil gjøre noen forandringer på laget etter mandagens tap for Charlton. Ryktene vil ha det til at i alle fall et par spillere vil bli skiftet ut til morgendagens kamp mot Fulham.

 

Keeper og backrekke blir sannsynligvis den samme, men mange tror at Danny Murphy vil komme inn på laget igjen på bekostning av El-Hadji Diouf. Hamann, Gerrard og Kewell vil nok få fornyet tillit, men på topp kan nok Houllier nå finne på å gi en ny sjanse til Milan Baros på bekostning av Emile Heskey.

 

Hos Fulham er det klart at Lee Clark og Mark Pembridge ikke blir spilleklare på grunn av skader, men kvartetten Bobby Petta, Ian Pearce, Barry Hayles og Junichi Inamoto er alle skadefrie igjen.

 

Fulhams nye stjerneskudd, Collins John, har også fått grønt lys til å spille kampen i morgen. 18-åringen, som står bokført med fire mål på tre kamper for Fulham, hadde antydninger til en strekk i låret, men manager Chris Coleman insisterte i dag på at unggutten vil bli spilleklar.

 

Coleman tror Fulham kan vinne

Chris Coleman tror forøvrig at hans mannskap er i stand til å kopiere Charlton, og gi Liverpool et nytt skudd for baugen i kampen om en Champions League-plass.

 

- Det blir en vanskelig kamp for oss på Anfield. Det er en vanskelig bane å spille på. Men Liverpool har ikke hatt noen god sesong, og selv om de fortsatt er et godt lag, er vi kapable til å få med oss et resultat i morgen. Når Charlton klarte det, kan vi også, uttalte Coleman i dag.

 

Houllier forventer en positiv reaksjon

Gérard Houllier beskrev i dag stemningen i garderoben etter Liverpools tap for Charlton som den mest labre etter han kom til klubben. Manageren innrømmer glatt at spillerne var meget langt nede etter tapet mandag, men han forventer nå en positiv reaksjon i morgen.

 

- Jeg har aldri sett en mer skuffet gjeng spillere etter jeg kom til Anfield. Gutta var langt fra fornøyd med egen innsats. Det beviser at de bryr seg. Men nå er vi helt fokusert på kampene som kommer. Dette blir en utfordring og en ny sjanse for oss. Når vi har dagen kan vi slå alle, mener franskmannen.

 

- Jeg er godt fornøyd med innsatsen og holdningen på trening denne uka. Stabilitet er nøkkelordet fremover, og vi håper å begynne med Fulham i morgen. Jeg forventer at Fulham kommer til Anfield for å legge seg bakpå slik som Charlton gjorde, og spille med ti mann bak ballen og prøve å kontre oss i senk. Vi må derfor være tålmodige, siteres han på liverpoofc.tv i dag.

 

- Min fremtid debatteres ikke

Houllier slo samtidig fast at hans fremtid ikke er oppe til diskusjon innad i klubben. Liverpools forberedelser til morgendagens kamp har vært overskygget av tabloidspekulasjoner omkring franskmannens posisjon som manager, men Houllier nekter å la dette distrahere seg og sine spillere i forkant av den viktige kampen.

 

- Det er ingen debatt om min fremtid her. Min fremtid er i hendene til styret av denne fotballklubben og Rick Parry. De har ikke sagt noe til meg om dette,  og jeg er ikke bekymret. Dette ser ut til å oppta pressen mer enn meg og spillerne. Vi jobber hardt, og vi vil avslutte denne sesongen, og deretter starte på neste. Jeg kan ikke vente på at det skjer, uttalte han.

 

- Vi har slitt med utrolig mange skader denne sesongen, og hatt få spisser til tider. Men til tross for dette har vi hatt mange avslutninger på mål. Når alt kommer til alt, så har vi en plan, og den gjelder for mange år fremover. Etter et tap er jeg en naturlig hoggestabbe, men jeg er takknemlig for at de som jeg jobber for ikke tenker på samme måte som pressen.

 

Jimmy Hill med støtte til Houllier

Mangeårig spiller, manager og formann for Fulham, og programvert på Match of the Day, Jimmy Hill, har i dag kommet med uventet støtte til Gérard Houllier, og mener at det er spillerne som må ta størsteparten av skylden for Liverpools svake resultater denne sesongen. Hill mener blant annet at det ikke er noen som helst grunn til å kritisere Houllier for hans spillertransaksjoner.

 

- Spillerne har ikke gjort det så bra som man kunne forvente av dem. Hva kan du gjøre da som manager, undrer Hill.

 

- Det er alt for lettvint å si at han har kjøpt feil spillere. Dette er spillere med bra rykte i sine tidligere klubber. Houllier står foran et vanskelig valg. Kvitter han seg med disse spillerne er det sløsing med penger, men står han last og brast med dem risikerer han å tape enda flere poeng.  Det finnes sikkert ligaer der teknikken gjennomsnittlig er bedre, men Premier League er utvilsomt den vanskeligste å finne seg til rette i som utlending. Det er en knallhard liga, slår Hill fast.


Han tror at hans tidligere klubb Fulham har gode muligheter på Anfield i morgen, ettersom Liverpool trolig mangler selvtillit etter Charlton-tapet.

 

- Dersom jeg var Liverpool-manager ville jeg spurt mine spillere rett ut om de ønsker å spille i Europa neste sesong eller ikke, og så sendt dem rett på banen for å sparke Fulham tilbake til London, uttaler Hill til Liverpool Echo.


Kewell og Viduka i Australia-kompromiss

Australske medier hevder at Harry Kewell og Mark Viduka har inngått et kompromiss med landslagssjef Frank Farina, som går ut på at duoen vil spille tre landskamper for Australia i slutten av mai, for deretter å få fri i de to neste. De to stjernespillerne skal visstnok ha gått med på å spille i de to kampene mot Tyrkia 21. og 24.mai, samt i åpningskampen i Oceania-mesterskapet, mot New Zealand i Adelaide 29.mai. Men når Australia spiller sine to andre kamper i mesterskapet, mot de små øynasjonene Fiji og Tahiti, har duoen fått lov til å ta sommerferie.

 

Charlton-spiller føler seg lurt av The Sun

Charlton-backen Chris Powell har i dag tatt kontakt med liverpoolfc.tv fordi han følte seg lurt av tabloidavisen The Sun etter mandagens kamp på Anfield. Avisen hevdet at Powell terget Liverpool-supporterne etter kampen mandag, ved å synge ”Champions League, you’re having a laugh”. Powell har en helt annen versjon av det som skjedde.

 

- Jeg ville aldri gjort noe så respektløst ovenfor andre lags supportere, og spesielt ikke ovenfor fans av en så merittert klubb som Liverpool, og det er opprørende at The Sun har kommet med slike løgner. Det som skjedde var at jeg sang de ordene da vi hadde nedvarming på banen etter kampen, men det var ment som sarkasme mot media som har avskrevet oss i kampen om Champions League-plassen og ikke rettet mot publikum. Det handlet rett og slett om pressen som avskriver klubber som Birmingham, Fulham og oss selv i kampen mot de såkalte storklubbene.