Houllier går mandag – tror engelske aviser

Seriøse engelske aviser skriver i dag at Houlliers avgang kommer til å bli offentliggjort i morgen. The Sunday Times hevder at det er uenighet blant spillerne om det skal satses på britisk eller kontinental etterfølger.

Houllier ble senest i går sitert på at han er 100% sikker på å bli værende i Liverpool. Men mange engelske aviser skriver i dag, blant disse de seriøse The Observer, The Sunday Times og The Sunday Telegraph, at Gerard Houllier forlater managerjobben på Anfield i morgen. De tre heteste kandidatene til å overta skal være Valencia-treneren Rafael Benitez, som nettopp har vunnet Primera Division og UEFA-cupen, Charltons Alan Curbishley og Jose Mourinho. Sistnevnte førte Porto til UEFA-cuptriumf i fjor og har denne sesongen ledet laget til kommende onsdags Champions League-finale og til det portugisiske seriemesterskapet.

 

I The Observer kan man lese at Gerard Houllier vil få avskjeden i et møte med David Moores i kveld, og at avgangen kommer til å bli offentliggjort i morgen, og karakteriseres som "vennskaplig". Utviklingen de siste 48 timer vil i så fall sette strek over en av de mest langdryge avganger i nyere tid. De nevner også at Gordon Strachan kan være aktuell for managerjobben.

 

The Sunday Times mener at franskmannens skjebne blir beseglet når formann David Moores kommer hjem fra ferie i Skottland i dag.  Det skal ha vært misnøye i garderoben og i styret nesten hele sesongen. Avisen skriver at det er splid om man skal satse på en engelsk eller en kontinental etterfølger. De som ønsker en engelsk manager har støtte av klubbkaptein Steven Gerrard, som foretrekker Alan Curbishley. Mens Michael Owen har blitt frustrert av alle langballene under Houllier og det ryktes at spissen foretrekker Rafael Benitez. Valencia beseiret Liverpool to ganger i Champions League i 2002 og Owen betegner dem som det beste laget han noen gang har spilt mot. Problemet for styret er at de vanskelig kan imøtekomme både Steven Gerrards og Michael Owens ønsker. Jose Mourinho virket å være på vei til Chelsea, men avisen tror at portugiseren er lite begeistret over at Roman Abramovich hele tiden ønsker å knytte til seg store spillernavn istedenfor å satse på kontinuitet. Dermed risikerer han å få sparken kun etter en sesong i Chelsea. Og Mourinho har ikke lagt skjul på at han beundrer Liverpool. - Liverpool er et lag som interesserer alle. Chelsea interesserer jeg meg ikke så mye for, fordi det er et nytt prosjekt med mye penger investert. Jeg tror at dersom prosjektet mislykkes, kan Abramovich ta med seg pengene og trekke seg ut av klubben. Det er alltid interessant å ha mye penger til å handle kvalitetsspillere for, men man vet aldri om et slikt prosjekt vil bringe suksess, skal Mourinho ha uttalt.

 

The Sunday Telegraph skriver at formann David Moores kommer til å fortelle Gerard Houllier at pressen i det minste har en ting korrekt: at styret leter etter ny manager.