Houllier: - Jeg vil ikke gå fra mitt kall

Liverpools manager sier at han aldri har vurdert å gi seg, og at han kunne vært en helt dersom han var engelsk. Mange viktige kamper på kort tid. Murphy: - Idioter har gjort oss en tjeneste.

Houllier takker fansen

Gérard Houllier sier at han har mottatt fantastisk støtte fra fansen i etterkant av avsløringene om at han har mottatt en dødstrussel.  Han sier også at han vurderer jobben som Liverpools manager til å være et kall, og at han ville vært mer populær hvis han ikke var fransk:  - Det har aldri vært aktuelt for meg å forlate jobben.  Jeg arbeider for folk, og sammen med folk som gjør at det virkelig er verdt noe, nemlig staben, spillerne, styret og fansen.  Det har vært vanskelige tider, og det har vært noen triste stunder, men det har også vært høydepunkter.

- For meg var det forbundet med store følelser da Steven Gerrard omfavnet meg mot Levski Sofia, og fansen begynte å synge mitt navn.  Det var på samme måten som da jeg kom tilbake fra sykdom mot Roma.  Dette var rørende øyeblikk og viser båndet som er mellom Liverpool og klubbens supportere.  En må annerkjenne at dette har sin bakgrunn i Bill Shankly og, selv om tidene har forandret seg, det båndet og de verdiene er der fortsatt.  Dette er hvorfor jeg aldri vurderte å snu ryggen til.  Jeg har et ansvar, jeg har et kall, og vi går i riktig retning.

- Mitt ansvar er at når ting ikke fungerer som de skal så skal jeg være enda sterkere, enda mer besluttsom, fordi det er en kontrakt som jeg har med klubben og dets utrolige supportere.  Jeg vil ikke skuffe dem.  Jeg trives veldig godt med å jobbe her, uansett hva som har skjedd.  Jeg mener at vi har bevist, selv da ting har gått galt, at vi har et lag som er i stand til å vinne trofeer.  Hvis jeg tenkte på en annen måte, ja da hadde det kanskje vært tid for å gå.  Men jeg vet at det fortsatt er en jobb å gjøre her.

- Kanskje hvis jeg var en engelsk manager, eller noen fra Liverpool, ville jeg ha blitt hyllet som en helt.  Men jeg kan leve med det.  Alt jeg vet er at jeg har brakt trofeer til denne klubben og oppnådd suksess, og at jeg enda ikke er ferdig.

 

Hektisk avslutning for de røde

Kveldens kamp mot Marseille er starten på en hektisk avslutning for Liverpool i 2003/04, spesielt hvis de henger med i UEFA-cupen.  I de nærmeste ti dagene spiller de mot Marseille, samt ligakamper mot Southampton, Portsmouth og Wolverhampton.  Det hersker f.eks usikkerhet angående hjemmekampen mot Charlton i påsken, men dersom Liverpool kjemper seg til sluttrundene i UEFA-cupen kan det være at man må vente helt til den siste uka av sesongen før den kampen blir spilt.

 

Murphy: - Vi står nå mer sammen

Danny Murphy sier i forkant av oppgjøret mot Marseille at all støyen rundt Liverpool i det siste, og ikke minst truslene mot manageren, har gjort at laget nå trolig er mer samlet enn på lenge:  - Det har vært sterke følelser fordi en etter min mening har gått lenger enn hva som er akseptabelt.  Hva er det folk tenker på når de gjør slikt?  Jeg er ikke sikker på hvilke fordeler de tror slikt vil føre meg seg.

- Det har nå gjort at klubben, staben, og spillerne står mer sammen enn hva som hadde vært tilfellet om det ikke hadde skjedd.  Av og til, i vanskelige tider, vil folk begynne å dra mer i samme retning.  Det er et samhold og en nærhet nå som vi kanskje ikke har hatt tidligere i sesongen.  Kanskje er det slik at idiotene nå har gjort oss en tjeneste.

Danny Murphy synes nå å være inne i startellveren igjen etter en skuffende sesong for hans vedkommende så langt.  Tre av midtbaneplassene er klare ved Harry Kewell, Dietmar Hamann og Steven Gerrard, mens Danny kjemper bl.a. med El-Hadji Diouf og Bruno Cheyrou om den siste plassen.  Anthony Le Tallec og Vladimir Smicer er ikke aktuelle p.g.a. skader.  Danny tror det kan bli tøft i kveld mot Marseille, som i likhet med Liverpool har hatt en skuffende ligasesong i sitt hjemland:  - Det blir vanskelig.  Jeg så dem i Champions League mot Partizan og Real Madrid, og de spilte mye bra fotball og hadde en farlig spiss i Didier Drogba.  Bare det at de spilte i Mesterligaen, og vi ikke gjorde det, forteller at dette ikke er en motstander å kimse av.  Vi har imidlertid fått tilbake flere viktige spillere fra skader i det siste, og bra resultater har gjort at selvtilliten er bedre.

Liverpool v Marseille har avspark kl 21:00.  Vi følger som vanlig hele kampen her på liverpool.no, og legger inn hurtige rapporter og spillervurdering.  Du kan også få med det viktigste ved å abonnere på vår SMS-tjeneste.