Houllier leter etter forsvarsbalansen

Liverpools manager vil ha mer offensivt spill, samtidig som man holder tett bakover. Finsk keeper på prøve. LFC blant de rikeste. Steven Gerrard månedens spiller.

Forsvaret viktig mot Levski

Milan Baros er tilbake og styrker lagets angrep, mens god form for Steven Gerrard, Didi Hamann og nå også Harry Kewell gir midtbanen mer stabilitet.  I forsvaret er riktignok Jamie Carragher og Stephane Henchoz friske igjen etter skader, men den bakre fireren lekker flere mål nå enn på sine beste dager med Gérard Houllier som manager.  Tallene viser at man på 37 kamper denne sesongen kun har holdt buret rent i 11 av dem, og at det samme er tilfellet i en av seks kamper i februar.  Det var for øvrig mot kveldens motstander Levski Sofia.

Houllier er da også enig i at det er behov for at forsvarsspillet forbedres:  - Sist søndag mot Leeds så var deres første mål offside.  Vårt forsvar trakk ut, og Smith kom tilbake fra en offside posisjon for å kunne flikke ballen til Pennant som igjen fant Bakke.  Vi burde ha forsvart oss bedre ved den andre scoringen, men spilte mye bedre defensivt etter pause.  En må også være ærlig å si at Viduka og Smith er et fysisk sterkt angrepspar som er vanskelige å spille mot.  Dette er likevel noe vi må forbedre.  Vi må bli mer kliniske foran mål, og vi kan styrke vårt forsvarsspill.

- Vi er fortsatt et av de lagene som slipper inn minst mål i ligaen, men det er samt at vi tidligere var mer solide defensivt.  Dette er noe vi jobber med.  Forsvaret er blitt bedt om å være mer offensive, og selv Jamie Carragher har i det siste hatt flere sjanser til å score.  Det viser at forsvarsspillerne er mer beredt til å bli med framover, men det gjør samtidig at vi blir mer sårbare bakover.  Dette er noe vi er klar over, og vi må finne den rette balansen.

- Vårt forsvar vil bli viktig mot Sofia, og vi må sørge for at konsentrasjoen er meget høy.  En feil ute i Europa, og du blir straffet.  Starten av kampen vil bli meget viktig.  Vi må roe ned stormen, men vi har reist hit for å vinne kampen.  Det blir alltid et annerledes spill ute i Europa, og vi vil behøve vår internasjonale erfaring.  De kommer til å angripe oss fra første sekund av og de vil være godt forberedt.  De fikk sin ligakamp i helgen avlyst p.g.a. denne kampen, noe jeg vil ta som en kompliment for oss.

 

18-åring keeper trente med Liverpool

Aapo Kiljunen trente siste uke med førstelaget til Liverpool på Melwood.  Liverpool ble oppmerskom på den unge finske keeperen da han spilte i VM for U17-landslag sist sommer, og Kiljunen var fornøyd etter sitt opphold på Merseyside:  - Jeg spilte også en kamp for Liverpools U17-lag, mot det walisiske U17-landslaget.  Vi tapte 2-1 og jeg spilte i 30 minutter uten å ha særlig å gjøre.  Alt gikk bra, og jeg ble hele tiden tatt godt vare på.  De var fornøyd med min innstilling og min teknikk, men mente at jeg behøvde mer fysisk trening.  Det var noe jeg uansett var klar over.

 

Liverpool med nesten £100M i omsetning

På en ny liste fra regnskapsfirmaet Deloitte beholder Manchester United posisjon som den klubben med størst omsetning blant verdens fotballklubber.  Det ble hentet inn £167,83M på Old Trafford sist sesong.  Liverpool er nr.8 på listen med £99,74M.  Arsenal er på plassen foran med £99,87M, mens Newcastle og Chelsea følger like etter med £92,73M og £89,32M.  Juventus, Milan, Real Madrid, Bayern München og Inter Milan er de som følger nærmest United.  De øvrige engelske klubbene som er inne blant de 20 første er Tottenham på 15.plass med £63,81, og konkurstruede Leeds med £61,41M på plassen bak Spurs.

 

Stevie G best i februar

Steven Gerrard er blitt kåret til ”PFA fans Player of the Month”.  Det er den engelske spillerforeningen som plukker ut en vinner etter forslag fra supportere på øyriket.