Houllier: - Owen vil fortsatt ta straffene

Liverpools manager sier at det ikke er noe problem for ham at Michael Owen fortsetter å ta lagets straffer, selv etter missen mot Portsmouth i FA-Cupen. Reservelaget spiller i kveld.

65% uttelling for Michael

Mange ristet på hodet da Michael Owen misset sitt straffespark i 2.omgang på Fratton Park.  Liverpools toppscorer har ikke noe godt rykte som skytter fra 11 meter, og både Danny Murphy og Steven Gerrard har satt inn straffer tidligere denne sesongen.  Det er likevel et faktum at Owen scoret på sine siste seks straffespark før Portsmouth, og da regner vi returen han satte inn mot Basel forrige sesong som en vellykket straffe.

Totalt har St. Michael tatt 23 straffer for Liverpool, og det svake forsøket mot Portsmouth var hans 8. miss.  Det gir en uttelling på ca 65%.

Noen føler at åtte misbrukte forsøk er nok til å la andre få jobben, men manager Gérard Houllier er ikke enig:  - For meg er det ikke noe problem å la Michael fortsatt ta straffene.  Det var en avgjørende straffe, men han hadde ikke brent noen tidligere denne sesongen.  Det at vi ikke fikk straffe første gangen dommeren pekte mot merket hadde ingen betydning, men da vi misset ved det andre tilfellet ga det dem et løft.

 

Hjemmekamp for reservene

Liverpools reserver møter Blackburn i Chester i kveld, i et møte mellom to lag som ligger i det øvre sjiktet av reservelagstabellen.  Førstelagets neste kamp mot Levski Sofia er bare tre dager unna og det er ventet at Hugh McAuley vil ha et ungt mannskap tilgjengelig.  En spiller som El-Hadji Diouf kan imidlertid bli gitt en sjanse til å vise at han fortjener sjansen til å spille seg inn på en midtbane som var svak mot Portsmouth.