Houllier ser framover

Houllier ser fram mot neste sesong. Gerrard håper manageren blir. Mannix behandles av knespesialist i USA. U19-kamp utsatt.

Gérard Houllier sier at uansett hva som skjer denne sosngen, så er han klar for å gjøre et nytt forsøk på å hente hjem ligagullet neste sesong. Etter å ha blitt utslått av FA-cupen av Portsmouth for en uke siden, har han gjort det han kan for å skjerme spillerne sine, og på torsdag så det ut til at den taktikken virket. ”Etter å ha blitt slått ut av Portsmouth, sa jeg til spillerne at de ikke skulle bekymre seg. Jeg sa at det var jeg som måtte ta kritikken fra fans og presse, og at de nå måtte fokusere på neste kamp. Det var nøyaktig hva som skjedde. Jeg prøver opprettholde en slags grense mellom det som skjer utefor og det som skjer innenfor klubbens fire vegger. Spilleren vet hvilke mål vi setter oss, og uansett om vi skulle ende opp på fjerde, femte eller sjette denne sesongen, er målsetningen å vinne ligaen før eller senere. Man er nødt til å se framover, og jeg har allerede begynt å forberede neste sesong. Når det gjelder kampen mot Leeds, så har jeg tro på et godt resultat,” sa Houllier. Det er ikke ventet at man vil gjøre de store endringene på laget som vant i UEFA-cupen på torsdag, og Riise (lyske), Heskey (rygg), Smicer (akilles), Sinama-Pongolle (ankel) og Diao (legg) er alle fortsatt ute med skader. Kampen på Elland Road kan du følge direkte her på liverpool.no med oppdateringer fra kl. 13:00.

 

Gerrard håper Houllier blir i klubben

Liverpool-kaptein Steven Gerrard gir sin fulle støtte til manager Gérard Houllier og sier han ville blitt sønderknust dersom franskmannen ble presset ut av klubben. Selv om kritikken roet seg noe etter torsdagens UEFA-cuptriumf mot Levski Sofia, er det mange Liverpool-supportere som krever managerens avgang etter en rekke svake svake forestillinger både denne og forrige sesong. Tapet mot et skadeskutt Portsmouth i FA-cupen var kanskje det som fikk begeret til å renne over for mange, men kaptein Gerrard mener kritikken mot Houllier har vært urettferdig og sier at alle spillerne nå må stå fram og gjøre alt de kan for at den tidligere franske landslagssjefen skal få fortsette i sjefsstolen: ”Jeg har vært her siden jeg var åtte, og det er to personer som har hatt enorm innflytelse på meg. Alle i treningsapparatet har betydd mye for meg, men jeg vil alltid være takknemlig overfor Steve Heighway for at han brukte så mye tid på meg da jeg vokste opp. Da jeg var 17 sendte han meg videre til Gérard Houllier, og han har gjort meg til både en bedre spiller og en bedre person. Jamie Carragher sa nylig at hadde det ikke vært for at Houllier hadde kommet hit, ville han ikke hatt seks vinnermedaljer i premieskapet sitt. Det samme gjelder for meg. Jeg har seks medaljer på grunn av ham, 21 landskamper og muligheten til å få noe ut av karrieren min. Det alle må forstå er at vi ikke har råd til å gjøre noe vi vil angre på. Vi kan ikke synes synd på Gérard Houllier og oss selv den dagen han forsvinner og ønske at vi hadde gjort ting annerledes. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg ville blitt sønderknust dersom han forsvant fra klubben. Vi er nødt til å levere varene nå. På den måten kan vi ta litt av pressset bort fra klubben og utvikle oss i riktig retning.”

 

Gerrard viste sin støtte til manageren på torsdag da han feiret 1-0-målet mot Levski Sofia sammen med sin franske sjef. ”Manageren vet at jeg støtter ham 100%, og jeg prøver alltid å gi alt når jeg spiller for ham. Det har vært en vanskelig uke, men det gjorde godt å score et mål for ham. Jeg hadde ikke planlagt å løre bort til ham – jeg planlegger ikke slike ting – men da jeg jeg scoret og snudde meg rundt, var han den første personen jeg så, og det å løpe mot ham føltes helt riktig der og da. Det var helt spontant. Kanskje gjorde det sitt til at alle, både fansen og oss andre, nå står mer samlet. Manageren og trenerstaben kan ikke gjøre noe utpå banen – det er opp til laget, og vi leverte ikke varene mot Portsmouth,” sier Steven Gerrard.

 

Mannix til spesialist i USA

Liverpools lovende midtbanespiller David Mannix er nå i USA for å få behandling for en kneskade, men den gode nyheten er at denne skaden ikke er relatert til kneoperasjonen han hadde for en tid tilbake. Mannix, som skrev under på en treårsavtale med Liverpool i fjor sommer, blir regent som et av de største talentene klubben har produsert de siste sesongene, men dessverre har den sentrale midtbanespilleren vært utrolig plaget av skader. Mannix returnerte til Liverpools U19-lag denne sesongen etter to år på sidelinja etter en kneoperasjon, men etter et kun par kamper fant man ut at kneet likevel ikke var helt bra. Han reiste tilbake til USA for videre behandling, og den gode nyheten er at det ikke er den gamle skaden som er slått opp. U19-manager John Owens sa: ”David fikk en hevelse i kneet, og vi var redde for at det var den gamle skaden som var problemet. Heldigvis sier legene at så ikke er tilfellet. Han fikk seg en skikkelig trøkk i det samme kneet, men dette er en helt annen skade. Han kommer nok til å miste resten av denne sesongen, men forhåpentligvis vil han være i full sving igjen når vi starter opp treninga til 2004-2005-sesongen.”

 

U19-kampen utsatt

Liverpools U19-lag, som skulle spilt borte mot Wolves i går, fikk sin kamp utsatt på grunn av frost. Ny dato er ikke besemt på det nåværende tidpunkt.