Houllier stolt av spillerne

Laget fortjener ros. I følge Keegan fortjente City uavgjort. Biscan utestengt i seks måneder. Reservelaget møter Aston Villa. Skadeproblemer for Portsmouth.

Gerard Houllier mener at spillerne må gis kreditt for at det til slutt ble tre poeng mot Manchester City. Michael Owen ga hjemmelaget ledelsen allerede etter tre minutter, før Shaun Wright-Phillips utlignet i det 48.minutt etter forarbeid av Robbie Fowler og Steve McManaman. Men Steven Gerrard førte de røde tilbake i ledelsen kun minuttet senere.

 

- Hele laget fortjener ros. Jeg er veldig stolt av spillerne. Vi skapte sjanser og spilte fotball. Fotball er et spill med to lag, og City kan være veldig farlige som de viste mot Tottenham forrige uke. Man må forstå at når man møter et godt fotballag, blir det ikke enveiskjøring. Vi må gi dem honnør. Det var perioder de var bedre. Jeg så dem mot Arsenal og selv der var de uheldige. For det første var det en god seier, gode tre poeng mot et godt lag som kan spille fotball, uttaler Houllier.

 

Seieren og det faktumet at Newcastle og Charlton avga poeng sendte Liverpool opp på den viktige 4.plassen i Premier League. Men det ligger an til å bli en jevn innspurt. Avstanden ned til 9.plassen er på kun tre poeng.

- Vi må holde det gående. Vi er i en posisjon hvor vi ønsker å ende, og hvis vi kan forbedre det, eller øke forspranget til de andre, så er det vi skal forsøke å gjøre, avslutter Houllier.

 

- Vi fortjente mer

City misbrukte et par muligheter i kampen, blant annet hadde Antoine Sibierski en heading like over mot slutten. Kevin Keegan mente at hans lag hadde fortjent å forlate Anfield med i hvert fall et poeng.

- Jeg synes ikke vi spilte veldig godt i 1.omgang, men Liverpool klarte likevel ikke å presse oss så mye. Etter sidebyttet var jeg fornøyd med måten vi spilte på. Vi scoret et fint utligningsmål, men i løpet av et minutt var de i ledelsen igjen. Så klarte vi ikke å kjøre på fremover. Jeg er misfornøyd med å dra tomhendt hjem igjen, sier Keegan.

 

Keegan irriterte seg spesielt over Liverpools andre mål. David James skulle ut å redde ballen fra Michael Owen, bare for så å miste den til Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen kunne dermed enkelt putte ballen i det åpne buret.

- Det andre var et dårlig mål å slippe inn.  Det var elendig, en feil her og litt slapphet der, men gjør man det i Premier League så blir man straffet for det.

 

Den tidligere Liverpool-spilleren synes heller ikke avstanden mellom lagene er så stor som tabellen gir uttrykk for.

- Hvis noen prøver å fortelle meg at det er 15 plasser mellom oss og Liverpool etter denne kampen, kan jeg bare ikke se det.

 

Reservene møter Aston Villa

Reservelaget spiller i kveld hjemmekamp på Deva Stadium mot den suveren ligalederen Aston Villa. Der blir det mulighet for Milan Baros og Chris Kirkland, og kanskje også Florent Sinama-Pongolle, til å spisse kampformen etter skadeavbrekk. Kampstart kl. 20.00.

 

Biscan utestengt fra landslaget

Det kroatiske fotballforbundet melder at de har utestengt Igor Biscan fra all landslagsfotball i seks måneder. Straffen kommer i kjølvannet av at spilleren forlot landslagstroppen i sinne og skuffelse over å ikke bli tatt ut blant de 18 spillerne som enten skulle spille eller sitte på benken i EM-kampen mot Bulgaria i høst. Biscan ble idømt forbundets strengeste straff etter at han lot være å svare på en henvendelse for to uker siden. Kroaten meddelte isteden at han ikke lenger var motiverte til å spille for landslaget. Suspensjonen trådte i kraft 8.desember og utløper 8.juni, fire dager før EM-sluttspillet sparker i gang. Det virker likevel uaktuelt at han blir med til Portugal fordi han ikke får være med på EM-forberedelsene.

 

Berger usikker til søndag

Liverpool møter Portsmouth i 5.runde av FA-cupen førstkommende søndag. Sydkyst-laget har kun vunnet to av de siste 12 ligakampene, og fikk ytterligere to spillere skadet i går. Patrik Berger skulle ha returnert til Anfield for første gang etter overgangen i sommer, men er svært usikker etter å ha pådratt seg en kneskade mot Chelsea. Tsjekkeren scoret for øvrig vinnermålet da lagene møttes i ligaen på Fratton Park tidligere i sesongen. Steve Stone måtte kaste inn håndkledet under gårsdagens oppvarming grunnet en leggskade. Fra før er Teddy Sheringham ute med hamstringskade. Dommer i det tv-sendte oppgjøret på TV2 Xtra er Mark Halsey.